реклама

реклама

Магазин «Золотой вєк», що у центрі Черкас, нещодавні змінив вивіску на україномовну. Тепер він називається «Золотий вік». Посприяли цьому небайдужі громадяни, які і спонукали департамент муніципальної інспекції міста до повторної перевірки вивіски магазину.


Нагадаємо, що відповідно до «Правил благоустрою міста Черкаси», затверджених депутатами Черкаської міської ради, підприємці повинні робити вивіски своїх закладів державною мовою.


– Ми звернулися до директора магазину з рекомендацією змінити вивіску на україномовну. Але нам повідомили, що для цього потрібен дозвіл центрального керівництва у Києві. Директор магазину зв’язалася з центральним офісом і отримала дозвіл, – пояснила «Прочерку» директор департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець. – Часто проблема полягає в тому, що деякі вивіски є товарним знаком і запатентовані іноземною мовою. Та ми рекомендуємо запатентувати назву й україномовну.

Аналогічний припис інспекція надіслала і в ТРЦ «Любава».


– Зараз підприємці на це більше зважають. Основну хвилю зміни вивісок ми пройшли у 2010 році. Нині ж подібних проблем набагато менше. Та ми й надалі відслідковуємо це питання. Тож якщо у громадян є питання щодо тих чи інших вивісок, вони можуть звертатися до нас і ми відреагуємо, – запевнила Ольга Швець.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100