реклама

реклама

Підвал в історичній будівлі по вулиці Хрещатик, що в Черкасах, здаються в оренду. Знаходяться вони в будинку купця Белахова. Оголошення розміщене на сайті ОЛХ, пише «Вікка».

підвал

Цьому будинку понад 130 років. Він вважається одним із найстаріших у Черкасах. Нині тут на першому поверсі розміщуються магазини та кафе, а на другому поверсі колись була Спілка письменників Черкащини.

підвал2

В оренду здають 300  квадратних метрів підвалу, який має своди, викладені старою цеглою. Просять – 300 грн за квадрат. Підвал пропонують під розміщення закладу громадського харчування.

У 1908 році купець Белахов придбав у Франції кіноматографічний апарат. А через те, що кіно тільки входило в моду, на цьому можна було добре заробити. І обладнавши у своєму будинку перший у Черкасах кінотеатр, продавав квитки разом зі своєю родиною, зокрема з дочкою та двома синами. В літній час це місце було особливо популярне серед громадян. Це було одне з небагатьох місць на Хрещатику, де можна було придбати морозиво та холодну газовану воду. Тому така слава дуже швидко принесла Белахову великий прибуток.

Але кінотеатр існував не довго. Через якийсь час у місті з’явився новий і більш сучасний кінотеатр «Ампір», який мав просторий зал для глядачів і зручне фоє, на відміну від “закладу” Белахова, де було всього 120 місць для відвідувачів.

Як зазначено у Вікіпедії, на початку XX століття в його правій нижній частині було обладнано завод із виробництва сельтерської та газованої води підприємства Школьникова. А в 10-х роках XX століття в будинку розташовувалося відділення Санкт-Петербурзького облікового банку, магазин одягу та інші.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100