реклама

реклама

Антонію Смірнову діагностували гостру мілоїдну лейкемію. Спочатку він звернувся до лікарів із запаленням лімфовузлів, після здачі необхідних аналізів його відправили до онкодиспансеру, пише «Нова доба».

IMG_0587-scaled

Медики пояснили, що необхідно зробити пересадку кісткового мозку, адже пацієнт потрапив до групи несприятливого прогнозу через наявність генних мутацій. За результатами HLA-типування, яке здійснили в межах пілотного проєкту з трансплантацій, виявилося, що донором може стати брат пацієнта – Даніїл.

IMG_0751-768x512

Пацієнт Антоній отримав два курси індукційної терапії та курс хіміотерапії, опісля здійснили трансплантацію кісткового мозку. Брати разом займаються спортом, працюють тренерами з плавання. Після повного одужання мріють поїхати на змагання та перепливти Дніпро. Через 30 днів після переливання пацієнта виписали з ознаками повного приживлення клітин від брата. Пацієнт перебуватиме в періоді спостереження 100 днів та продовжить спеціальну терапію.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Брейн 26.09.2021 14:43
Лікарі Лук'янець та Гамов (на портреті) з колегами виконали таку другу РОДИННУ трансплантацію кісткового мозку за останнє десятиліття в Україні. 1млн 800тис грн заплатив МОЗ. Це, в першу чергу, інтелект виконавців, ХайТек, а потім усе інше. Бережіть інтелект в медицині, його не так багато, це - унікальні фахівці, вони не вписуються ні в велике ні в мале будівництво, це - дуже недооцінена справжня ЕЛІТА нації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100