реклама

реклама

За інформацією Об’єднаної єврейської общини України, вчора в Умані чоловік, який нібито працює адвокатом, будучи п’яним, побив свого сусіда, хасида на ім’я Шай. При цьому нападник наче б то вигукував антисемітські гасла: розхвалював Гітлера і виганяв хасидів у Ізраїль.

Постраждалий хасид і чоловік, якого звинувачують у нападі. Фото оприлюднила ОЄОУ

 

За даними ОЄОУ, нападник увірвався в будинок і спочатку накинувся на дітей, а діти після цього покликали додому главу сімейства. Коли той прийшов, зловмисник почав бити його. На місце події викликали поліцію.

Інцидент стався в день підписання президентом України Закону «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні».

Об'єднана єврейська община України закликала Національну поліцію України, ГУНП в Черкаській області «забезпечити об'єктивне розслідування питання, незалежно від авторитету нападника серед правоохоронних органів в місті Умань».

Як повідомили у патрульній поліції Черкащини, вчора патрульним надійшов виклик про бійку на вулиці Святотроїцька. Заявник повідомив, що співробітник однієї з фірм, погрожуючи та застосовуючи фізичну силу, завдав йому тілесні ушкодження. Оперативно прибувши на місце події, патрульні опитали заявника та свідків, які вказали на ймовірного нападника. На місце події інспектори викликали медиків, які госпіталізували заявника до лікувального закладу.

Піднявшись до одного з офісів, поліцейські виявили 43-річного чоловіка, на якого вказали свідки події. Причетності до події чоловік не заперечував та погодився проїхати до Черкаського районного управління поліції. Провівши поверхневу перевірку, патрульні виявили в громадянина два предмети, схожих на пістолети, два ножі та два балончики з речовиною сльозогінної дії.

Дизайн без назви_900x0_636

244631837_4366590263419016_5269058246796134306_n

Інспектори доставили чоловіка до Черкаського районного управління поліції та передали слідчим для з’ясування всіх обставин справи.

Як повідомили в секторі комунікації поліції Черкаської області, в Умані між місцевим мешканцем та іноземцями виник конфлікт, що переріс у бійку. Двоє чоловіків отримали тілесні ушкодження. Слідчі встановлюють усі обставини й розслідують кримінальне провадження.

Подія сталася 7 жовтня на вулиці Східній. Місцевий житель близько 22:00 години зайшов на прибудинкову територію, де проживає ізраїльтянин із сім'єю. Між трьома чоловіками виник конфлікт, який далі переріс у бійку. У результаті легкі тілесні ушкодження отримали 31 та 49-річні іноземці. Від надання медичної допомоги та госпіталізації вони відмовилися.

Зараз сектором дізнання Уманського районного управління поліції відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вживають необхідних заходів для встановлення повних обставин події, за якими буде надана додаткова правова кваліфікація. Слідство триває.

244246554_4366590280085681_1720615772808599663_n

Фото: ОЄОУ, Національна поліція України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100