реклама Делікат

Надзвичайний стан дозволяє задіювати додаткові інструменти для забезпечення безпеки громадян, безпеки об'єктів критичної інфраструктури.

2

На цьому щойно під час брифінгу наголосив начальник обласного управління СБУ в Черкаській області Юрій Погасій.

Він зазначив, що Служба безпеки України спільно з поліцією працює в посиленому цілодобовому режимі, відпрацьовуються всі необхідні варіанти, забезпечується посилена охорона об'єктів критичної інфраструктури.

– Важливо не панікувати, бо розганяння фейків – це тактика ворога, – наголосив Юрій Погасій. – На тій стороні працює тисячі співробітників хакерських структур, основне завдання яких – забезпечити дестабілізацію обстановки. Проте, у ворога нічого не вийде.

СБУ фіксує небагато проросійських закликів в області. Для роботи з їхніми авторами співпрацюють з поліцією.

Начальник управління СБУ навів приклади декілької фейків, які відслідкували співробітники СБУ. Наприклад, зараз по лікарнях почали поширювати фальшивий «Наказ міністерства охорони здоров'я» нібито про негайну евакуацію лікувальних закладів Києва. Ще одна ворожа брехня – про те, що жителям сходу України та військовим «треба робити запаси продуктів і евакуйовуватися».

Крім того, здійснюються обдзвони нібито з колцентрів Пенсійного фонду.

– Але це теж був фейк! – наголосив Юрій Погасій.

Він наголосив, що що ми на своїй землі і все одно переможемо і ще раз попросив не панікувати.

Також очільник обласної СБУ порадив долучатися до тероборони, яка «зараз розвивається і буде створена за зразками кращих європейських практик Швейцарії, Естонії Фінляндії, Швеції».

– Адже там в теробороні така кількість осіб, що дозволяє нівелювати зовнішні загрози при будь-якому вторгненні, – сказав Погасій.

Фото: ВІККА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Віктор 23.02.2022 19:43
Депутати і урядовці ВЖЕ мають бути в ТрО усі без винятку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100