реклама

реклама Делікат

реклама

Після початку широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну, постало питання про компенсації постраждалим від російської агресії.

Генеральна Асамблея ООН, 14 листопада 2022 року проголосувала резолюцію  «Сприяння здійсненню правового захисту і забезпечення відшкодування шкоди у зв'язку з агресією проти України».

15 грудня 2023 Європейська Рада опублікувала висновки щодо України, в яких заявила, що росія та її керівництво повинні понести повну відповідальність за ведення загарбницької війни проти України та інші найбільш серйозні злочини за міжнародним правом, а також за величезні збитки, завдані її війною. Європейська Рада закликала продовжити роботу щодо створення майбутнього механізму виплати компенсації. Вона заявила про свою підтримку створеного Радою Європи Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України.

Фото Прочерку

Фото Прочерку


2 квітня 2024 розпочалося приймання заяв від українців про житло (приватні будинки, квартири, житлові приміщення, дачні будинки, садові будинки, садиби, житлові будинки садибного типу), пошкоджене чи зруйноване внаслідок російської агресії. Заяви приймаються через сервіс «Дія».

Про це повідомляють фахівці ГО «Черкаський правозахисний центр».

Щоб подати заяву, потрібно: бути повнолітнім; мати верифікований податковий номер; мати електронний підпис; бути власником нерухомого майна.

Подання заяви доступне для пошкодженого або зруйнованого майна. Це може бути: приватний будинок; квартира; житлове приміщення; дачний будинок; садовий будинок; садиба; житловий будинок садибного типу.

Зараз розпочався процес саме збору заяв, тож розгляд заяв відбуватиметься пізніше. Встановленого терміну на розгляд заяв наразі немає. Зараз триває розробка механізму компенсації. Як тільки заяву розглянуть та приймуть рішення щодо неї, Дія надішле вам сповіщення.

Публікація стала можливою за підтримки USAID Ukraine -

USAID Україна в рамках Програми «Права людини в дії»,

яка впроваджується УГСПЛ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100