Цієї ночі на черкаські дороги комунальники висипали 120 тонн соляно-піщаної суміші. Про це під час вранішньої наради в Черкаському міськвиконкомі повідомив директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Риджаніч.

На дорогах уночі працювали 8 одиниць техніки.

Натомість таке прибирання не влаштувало міського голову Черкас Сергія Одарича. За його словами, комунальники нормально попрацювали у вихідні, але вчора після обіду «розслабилися».

– Учора треба було з обіду активно почати прибирати з доріг все, що натануло. Купа всієї цієї суміші залишилася на проїжджій частині і о сьомій годині вечора все це схопилося. Всі ямки обледеніли, сонечко розтопило, і за ніч воно почало розпадатися… – прокоментував мер.

Олександрові Риджанічу він розпорядився підготувати проект рішення виконавчого комітету «Комплекс дій, пов’язаних із прибиранням снігу у випадках, коли іде попередження про кількість опадів на рівні півмісячної норми або більше». Зокрема, у проекті рішення будуть прописані заборона в’їзду у місто крупного транспорту, як має працювати техніка, що мають робити двірники і т. д. Це допоможе швидко мобілізуватися усім службам та правильно реагувати на велику кількість снігу.

Опісля Сергій Одарич порівняв ситуацію Черкас та Києва.

–У Києва стався такий колапс, тому що там ставилися так само, як і ми: «хай випаде, ми дочекаємося ночі, тоді почнемо прибирати». Ніч настала – нічого прибрати не змогли, бо вже треба було прибирати разом з автомобілями… – сказав Сергій Олегович.

Мер також зазначив, що Черкасам пощастило, тому що багато опадів випало у вигляді дощу, а не снігу.

– Було б на два градуси нижче, я не знаю, щоб ви робили… Пощастило, тому що снігу мало, – зазначив Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100