реклама

реклама

Якщо протягом найближчого часу не буде відновлене електропостачання, то насосна станція буде зупинена, а це у свою чергу призведе до того, що у систему потрапить повітря, внаслідок чого відновити водопостачання в Черкасах можна буде мінімум через добу, пише Вичерпно.

voda-v-krani-710x434 Таку інформацію озвучили під час чергового засідання оперативного штабу, що пройшов в Черкаській міській раді.

- Якщо, фактично, протягом 2,5 годин не включимо насосну станцію, то насоси ми зупиняємо, відповідно води ще не буде добу, — сказав міський голова Анатолій Бондаренко.

- Ми з 6 ранку практично працюємо на одних резервуарах, туди ж жодної краплі води не поступало, — додав Сергій Овчаренко, начальник КП «Черкасиводоканал».

Коли ж напругу дадуть, в обленерго не можуть сказати. Адже наразі ще досі ліквідовують повторні пориви електромережі внаслідок налипання на проводах снігу.

- Щоб не припиняти роботи і перевести її у цілодобовий режим, то ми направили туди освітлювальну вежу, і другий автомобіль теж виїжджає з генератором буквально через 10 хвилин, — повідомив начальник Черкаського міськрайонного відділу ДСНС України Андрій Хижняк. — Таким чином ми забезпечимо дві безперебійні ділянки. І вони там працюватимуть, поки ми не завершимо всі відновлювальні роботи.

Якщо ситуація не зміниться в позитивну сторону, то буде прийматися рішення і по навчанню дітей в школах з наступного тижня.

- Працюємо в цілодобовому режимі, жінки по домах, а чоловіки залишаються, — сказав Бондаренко наприкінці засідання.

Нагадаємо, у міській раді кваліфікували ситуацію в Черкасах як надзвичайну. Вода в домівках черкасців відсутня відучора, коли Дніпровська водочосина станція зупинила роботу внаслідок аварії.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Пшонка 20.01.2018 09:59
Цитую А. Рева:
Черкащане плохо живут потому что много пьют. Нужно меньше пить.

Дать им по кило гречки так они и есть меньше будут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 язон 20.01.2018 00:22
Цитую Роман:
: якщо резервна лінія є, то чому не переключили живлення на неї? Вийшла з ладу? Якщо немає резерву, то чому?

Там было две линии, основная и аварийная, от разных источников. Но обе воздушные, и обе через лес. Проложили их 30 лет назад, и с тех про просеки не расчищали. А сосна растёт на метр за год. И сейчас провода рвут 30-метровые упавшие сосны. Порывы устраняют, но деревья под тяжестью снега продолжают падать, и новые порывы возникают раньше, чем успевают находить и устранять предыдущие. Прокладка новой ЛЭП - займёт не одну неделю, а с нашими темпами - не один месяц. Другой вопрос -ПОЧЕМУ на таком объекте не был предусмотрен аварийный дизель-генератор?! И почему в сложившейся ситуации не попытались арендовать такой генератор на период устранения аварии?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Мешканець Черкас 19.01.2018 22:17
Чому в Ізмаілі вирішили питання з постачанням води та електроенергії, а в м.Черкаси - ні. Чим Ізмаїл кращий за Черкаси.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #3 Роман 19.01.2018 22:03
Або я щось не розумію, або хтось не виконує свої обов'язки належним чином. Як я розумію, насосна станція відповідно до ПУЕ є електроприймаче м принаймні ІІ категорії, якщо не І. Для ІІ категорії ПУЕ рекомендують (для І - вимагають) живлення від двох незалежних взаєморезервуюч их джерел. Допускається для ІІ кат. по одній лінії, якщо час аварійного ремонту не перевищує однієї доби. Із ситуації, що склалася, потрібно зробити відповідні висновки: якщо резервна лінія є, то чому не переключили живлення на неї? Вийшла з ладу? Якщо немає резерву, то чому? В результаті, на мою думку, повинна бути відновлена, а якщо її не було з якоїсь причини, то побудована, незалежна резервна лінія до насосної станції. Можливо, варто розглянути також варіант реконструкції повітряної ЛЕП у кабельну принаймні на території з підвищеною небезпекою падіння дерев. Це дозволить забезпечити безперебійне електроживлення станції принаймні незалежно від раптового несподіваного випадання снігу серед січня.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 19118 19.01.2018 21:56
Цитую А. Рева:
Черкащане плохо живут потому что много пьют. Нужно меньше пить.

не смішно!! теж мені Петросян диванний.... люди в снігу працюють другу добу!!! а він юморить......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #1 А. Рева 19.01.2018 19:53
Черкащане плохо живут потому что много пьют. Нужно меньше пить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100