реклама

реклама

Цього ранку окупанти атакували Черкащину. Маємо два влучання крилатих ракет в Умані: у житловий будинок і складські будівлі.

фото Yan Dobronosov

фото Yan Dobronosov


«Маємо 23 особи загиблих, серед них 4 діточок. Діточки попередньо 2009, 2012 і 2021 року народження. Наразі вилучене невелике тіло, проводитимуться експертизні показники.

Потужно працює команда ДСНС. Зроблений великий обсяг роботи, щоб розібрати уламки будівлі. Дев’ятиповерхівка, повністю зруйнований 1 під’їзд, це 27 квартир з 46-ти. Евакуйовано 17 осіб, з них троє дітей. Перебувають в лікарнях 9 осіб, з них середньої тяжкості 3 особи. Всі вони в надійних лікарських руках… Наразі маємо перші звернення щодо розселень. 9 родин звернулися, щоб розміститися в інших місцях. Їм підготовлені місця для розселення постраждалих родин. Це соціально адаптовані гуртожитки, які попередньо були підготовлені для ВПО. Є можливість розташовувати такі родини, всього близько 50 маємо таких місць», - зазначає у виступі голова Черкаської ОВА Ігор Табурець

photo_2023-04-28_16-31-49

«Розгорнуто гуманітарні штаби. Люди отримали допомогу, роздаємо продовольчі набори. Зразу підвезли і надали те обладнання, кому треба, щоб закрити вікна, які повилітали. Комісії проходять будинки, квартири, питають, кому яка потрібна допомога. Створена гаряча лінія. Відкритий окремий рахунок для допомоги уманчанам. Він є і на телеграм каналі, і на Фейсбуці, прохання долучитися. Ми маємо підтримати одне одному. Я хочу подякувати всім, хто зараз працює на допомогу людям», – каже Ігор Табурець.

Він зауважив, що кожна дитинка, яка загинула, кожна людина, яка загинула, наслідком буде відношення до орків. «Ми покладемо це зло на лопатки! Переможемо окупантів! Слава Україні!» - сказав Табурець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В Умані працює ДНК-лабораторія для ідентифікації тіл загиблих

В Умані оголосили триденну жалобу і працює оперативний штаб допомоги

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100