У віці 52 роки на війні загинув житель Черкас Іван Гетьман. Із середини серпня захисника вважали таким, що зник безвісти під Бахмутом. Лише через два місяці його тіло знайшли і забрали побратими, пише Суспільне.

adcda7cc20a68a93

Іван Гетьман народився у селі Маліївка на Золотоніщині. Там закінчив школу, розповіли в Старостинському окрузі Кропивни, Щербинівки та Маліївки.

Іван Гетьман мав позивний "Танкіст". Служив в АТО з 2015 по 2017 роки. Захищав Україну під Мар’їнкою. З початком повномасштабного вторгнення знову пішов захищати Україну.

16 серпня 2023 року рідні Івана Гетьмана отримали звістку, що під час важких боїв під Бахмутом він пропав безвісти.

"Майже два місяці ніхто не знав долю Танкіста, поки побратими не помітили з дрону тіло. Ще майже два тижні не могли забрати тіло, бо там йшли страшні бої, але побратими все ж змогли забрати тіло Івана з-під ворожих куль", — розповіли в Старостинському окрузі.

Ще з часів АТО Іван Гетьман був танкістом, саме через це і отримав свій позивний.

"Малим жив біля баби в селі, мама працювала в Черкасах. Після 10-ти класів служив в армії, після служби приїхав до матері, вивчився на газоелектрозварювальника. Працював на різних заводах, але за одним фахом. Одружився у 1994 році. Має сина Михайла", розповіла теща Ольга Стеценко.

Рідні просили Івана не йти воювати, поки його не викликали. Казав: "Мушу".

"Перед зникненням Івана поранили. Він лікувався в у госпіталі Вугледара. Була розбита колінна чашечка, робили операцію. Коли йому зняли шви, дозволили приїхати додому. Він поїхав 8 серпня. 13-го пішов на позицію, попередив, що не буде з ним зв’язку кілька днів. Але телефон більше так і не задзвонив", — розповіла пані Ольга.

Герой не дожив до 53 років кількох тижнів.

Прощальна церемонія відбулася в селі Кропивна 25 жовтня на Алеї нескорених. Поховали захисника на Парижанському кладовищі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100