реклама Делікат

Сьогодні Сміла знову у жалобі: прощалися з Героєм-земляком Олександром Андрійовичем Поліщуком.

Він народився 13 серпня 1972 року на Черкащині, у селі Вотилівка, що на Лисянщині. Після закінчення місцевої школи проходив строкову службу у лавах радянській армії. Разом з родиною проживав у Смілі, працював приватним підприємцем. Завжди мав активну громадянську позицію, був справжнім патріотом своєї країни, тому, незважаючи на поважний вік, пішов добровольцем захищати Батьківщину. Проходив службу на посаді командира евакуаційного відділення ремонтного взводу ЗСУ.

443820490_1605304990270853_2581757901980917149_n

22 травня 2024 року серце Олександра Поліщука зупинилося. Лікарі до останнього боролись за його життя, але смерть була безжальна. Жалобна церемонія прощання пройшла у Покровському соборі. Лунали промови представників місцевої влади, бойових побратимів Олександра Поліщука. Після цього священики звершили над тілом Героя соборну панахиду, яку очолив настоятель Покровського храму протоієрей Микола Середич. Разом з ним служили благочинний Смілянського ставропігійного округу ігумен Ахіла (Багрій), клірик Сергій Чукін і два військових капелани: благочинний Смілянського округу Черкаської єпархії ПЦУ протоієрей Богдан Степчук і капелан 118-ої бригади Черкаської територіальної оборони панотець Володимир Педько, який виголосив прощальне пастирське слово.

Поховали Героя у Смілі на Алеї Слави (Загреблянське кладовище).

Завтра, 25 травня, у Покровському соборі знову жалоба: прощатимуться з Дмитром Прищеповим, котрий загинув 19 травня на Донецькому напрямку фронту.

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100