реклама Делікат

Сьогодні у Покровському соборі Сміли пройшла церемонія прощання із загиблим земляком 36-річним Владиславом Дяченком.

Фото: Смілянська міська рада


Герой народився і виріс у Смілі, навчався у місцевій загальноосвітній школі №11, а згодом — у ДНЗ "Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів". Працював будівельником, захоплювався радіоелектронікою. Коли прийшов час захищати Україну від рашистської навали зі зброєю в руках, Владислав служив кулеметником в одному з підрозділів Національної гвардії України. Життя мужнього смілянина обірвалося 23 червня 2024 року в боях на Бахмутському напрямку, що на Донеччині.

Фото Олександра Слепцовського


Прощальне слово у пам’ять Владислава Дяченка пролунало від представників місцевої влади, а також присутнього офіцера Нацгвардії України.

Священики звершили над тілом Героя соборну панахиду, яку очолив настоятель Покровського храму протоієрей Микола Середич. Разом з ним служили військові капелани: благочинний Смілянського округу Черкаської єпархії ПЦУ протоієрей Богдан Степчук і батальйонний капелан Нацгвардії України панотець Федір Мацур, який виголосив прощальне пастирське слово.

Фото Олександра Слепцовського


Поховали загиблого Героя на Алеї Слави центрального смілянського кладовища. Церемонію поховання супроводжували воїни Національної гвардії України.

Олександр Слепцовський

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Слава Героям! 11.07.2024 19:23
Вічна пам’ять захиснику!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100