реклама Делікат

Сергія «Грицька» Павліченка знали практично всі, хто був причетний до патріотичних вшанувань, фестивалів та інших заходів, спрямованих на відродження української історії та культури: від нетрів Холодного Яру - до київського Майдану.

Фото: Козацький край


Сергій був одним з активних учасників-реконструкторів Історичного клубу "Чорні Запорожці", творцем унікальних народних інструментів, веселим і потужним козаком, революціонером і бійцем, пише «Козацький край».

Першим про його загибель повідомив очільник Історичного клубу "Чорні Запорожці" Роман Боровик: "Загинув Грицько Павліченко. Хорунжий Чорних запорожців, майстер музичних інструментів (бандури, кобзи, ліри та гуслі). Царство небесне і вічний спокій! Вічна Слава та Світла пам'ять, другу Грицьку!", - написав Боровик у фейсбук-мережі.

З болем відгукнувся про загибель достойника кобзар Тарас Компаніченко: "Загинув мій друг Сергій Павліченко.

Нема слів - біль і сум. Ми називали його в нашому колі старих друзів Грицько. Грицько Папуга - таке нове козацьке ймення дали йому друзі в часі відродження нашого щирого Вільного Козацтва. Щирий козак, справжній гайдамака, майстер музичних інструментів (бандури, кобзи, ліри та гуслі). Братчик "Щирого братства", братчик Кобзарського цеху, Кобзарський Цех Київський Кобзарський Цех , був в колі Історичного клубу "Чорні Запорожці". Активний учасник усіх Майданів та Революцій. Під час протистояння з силовиками вночі з 18 на 19 лютого був поранений. Співавтор першого фільму про "Холодноярських гайдамаків- повстанців", співтворець кобзи, що я найбільше на ній граю. З перших днів повномасштабної війни - доброволець. Спершу ДФТГ, потім бойова військова бригада. Був тричі поранений. Тепер в сонмі героїв - поліг в борні за Волю України!

Царство небесне і вічний спокій! Дякуємо за чин! Прости нас!

Вічна Слава! Вічна Дяка! Смерть дикому людожерному московському імперіалізму рф", - написав Тарас Компаніченко.

Фото: Козацький край


Ліра роботи Грицька Компаніченка звучала у знаменитому фільмі "Довбуш" режисера Олеся Саніна.

"Загинув Лицар. Пішов у Вирій побратим. Недоспівав, недолюбив… - написав Олесь Санін. - Ліра роботи Гриця в моїй майстерні, на ній грають учні. Щирі та глибокі співчуття родині.

Вічна слава Героям!"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100