реклама Делікат

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного строку засуджено ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на Донеччині.

Без назви 3

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого), повідомляє СБУ в Черкаській області. За вчинені злочини суд призначив зраднику довічне позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

За матеріалами справи, засудженим є уродженець захопленого м. Єнакієво, що на Донеччині. Від початку повномасштабного вторгнення рф він добровільно вступив на службу до підрозділу «військової комендатури» так званої «днр», яка є територіальним органом військової поліції і входить до складу зс рф.

Фото: ssu.gov.ua


З перших днів ведення війни зловмисник надавав допомогу загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, зокрема у м. Горлівка. Також здійснював контроль за правопорядком і військовою дисципліною в окупаційних підрозділах. У взаємодії з мнс рф виконував поставленні завдання щодо цивільної оборони та забезпечував паспортний режим і охорону громадського порядку.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зрадник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100