реклама

реклама

Відповідно до частини 7 статті 23 «Публічність і відкритість виборчого процесу» Виборчого кодексу України, протягом десяти днів після дня голосування Національна поліція України забезпечує оприлюднення на офіційному веб-сайті узагальнених відомостей про кількість розпочатих кримінальних проваджень та кількість зареєстрованих органами Національної поліції України звернень, пов’язаних із порушенням законодавства про вибори під час відповідного виборчого процесу.

8d6beadbe635b2a8

У період із 5 вересня по 21 листопада 2020 року загалом надійшло 654 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Усього підрозділами поліції області складено 44 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 50 кримінальних проваджень: 39 відкритих за фактами порушення виборчого законодавства, 11 – пов’язаних з виборчим процесом.

З роз’ясненнями щодо відповідальності за порушення виборчого законодавства можна ознайомитися на сайті поліції Черкащини.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100