Протягом виборчої кампанії ми всі бачили політиків так би мовити «на трибуні» - під час офіційних заходів, зустрічей із виборцями. Але політики – такі ж люди як і ми, зі своїми проблемами, своїм баченням родинного щастя. Під час бесіди із лідером перегонів у Черкасах Валентиною Жуковською, було дуже цікаво спостерігати ось цей перехід – від політичних, хоч і дуже актуальних тем, до чогось емоційно-легкого. Про це та багато іншого з життя та політичної діяльності Валентини Жуковської ми говорили під час бесіди у форматі «відверто про головне».


- Дякую, що погодилися на інтерв’ю. Передвиборча боротьба входить у завершальну стадію. Більшість наших співгромадян вже визначилися зі своїм вибором як стосовно партій, так і стосовно кандидатів-мажоритарників. У Черкасах Ви є лідером перегонів. Чи не могли б Ви підвести підсумки виборчої кампанії.

- Дякую за запрошення. Проведення виборів за змішаною системою, я вважаю, що є корисним і для нашої країни, і для міста, і для конкретних громадян. Кожен виборець отримає на руки 2 бюлетеня і проголосує окремо - за партію, окремо - довірить представляти свої інтереси у Верховній Раді кандидату-мажоритарнику.

Фактично між виборцем та депутатом укладається своєрідний контракт соціальної відповідальності. Я впевнена, що люди розуміють, які зараз виклики стоять перед нашою державою, і я не маю сумніву, що вони обиратимуть серед кандидатів тих - хто довів свою успішність, здатність вирішувати конкретні проблеми.

Важливим є те, що робить політик сьогодні, а не обіцяє робити завтра.


Щодо перебігу самої виборчої кампанії, то для мене особисто вона була непростою. Знаєте, я належу до тих людей, для яких слово «відповідальність» - означає багато. Я впевнена, що саме відповідальність є основою довіри між людьми. Тому, коли спілкуюсь із виборцями – намагаюся максимально повно розібратися у їх проблемах, знайти дієві рішення. Я не можу щось наобіцяти, а потім сказати – «Вибачте не вийшло». Ви знаєте – я проводила багато зустрічей із тисячами наших співгромадян. Багато хто мене знає, з багатьма я сьогодні вітаюсь по-імені, знаю хто з чим до мене підходив. Ви ж розумієте – люди діляться наболілим. Вислухати їх, спробувати допомогти – це означає взяти на себе частину їхніх турбот.

- Мало хто з політиків, ідучи на вибори, відмовляється від популізму. Ви ж дуже обережні із обіцянками, ми, журналісти, це бачимо. Чому? Адже по-іншому у нас політики себе не поводять.

- Я справді дуже обережно ставлюся до своїх обіцянок. Перед тим, як вийти до людей зі своєю програмою, я маю розуміти за рахунок чого я буду все це реалізовувати. Мене дивує та водночас засмучує одне – як деяким політикам вдається вже 20 років займатися популізмом, щось обіцяти, проголошувати гучні заяви… При цьому реально нічого не робити для людей. Із року в рік вони знову обираються до рад різних рівнів і третє, і четверте скликання поспіль. А весь цей час Черкаси щороку втрачають робочі місця, освічені молоді люди виїжджають із міста.

А люди чекають реальних справ, а не беззмістовної політики, прийняття рішень у державі.

- От скажіть: Ви спостерігаєте якісь позитивні зміни, пов’язані з роботою ваших депутатів?

- Напевне ні…

- Дивіться, у Черкасах негативна динаміка приросту і смертності населення. Багато молодих освічених людей залишають місто, оскільки тут немає робочих місць для них. Рівень зарплат у місті – один з найнижчих в Україні. Показники безробіття – одні з найвищих. Дороги у жахливому стані, подвір’я десятиріччями ніхто не ремонтував. А варто було зробити не так вже і багато. Захотіти щось змінити. Протягом короткого проміжку часу ми і дороги почали ремонтувати, і тролейбуси закупили. Наша волонтерська «команда добрих справ» розпочала нову сторінку в упорядкуванні дворів у місті. Ви думаєте це потребує багато ресурсів чи часу? На це потрібна тільки політична воля і бажання щось змінити.

Очевидно саме цього нашим Черкаським політикам і бракувало. Ви знаєте – мене здивували останнім часом два прикрих випадки. Невеличкі, але дуже показові. Перший стосується нашої команди добрих справ. Проводячи упорядкування території у дворах, ми відремонтували пісочницю і завезли свіжий пісок для діток. Знаєте що з ним сталося через два дні? За інформацією місцевих мешканців, його наші комунальники із місцевих СУБів зібрали для посипання доріг узимку. Ми звісно його повернули, але випадок неприємний… Ну а другий випадок мене взагалі вивів із рівноваги. Ви знаєте, АЗОТ закупив 16 тролейбусів, нових. Один вже ходить по маршруту, 5 приїдуть на цьому тижні, а до кінця листопада буде їх 16. Все це нам коштувало більше 30 млн. грн. На днях, на одному із засідань міської ради, депутати опозиційної «Батьківщини» відмовилися проголосувати за закупку зимових шин для тролейбусів. Це означає, що половина Черкаських тролейбусів фізично не змогли б вийти на лінію. Добре, що пізніше вдалося знайти аргументи і переконати опозицію. От вам і вага слів та справ.

Повертаючись до Вашого запитання, зазначу, що найкращий спосіб передбачити майбутнє – брати участь у його створенні. Зараз багато хто втратив віру в свої сили, в спроможність щось змінити у своєму житті. Я хочу довести що ті принципи які я сповідую – відповідальність, небайдужість, наполегливість - є дієвими та допоможуть людям жити краще.

Щодня проводжу по 5-6 великих зустрічей із людьми, веду прийом у громадській приймальні, стикаюся з різними людськими історіями, чую різні думки. Дійсно, це важко витримувати, якщо намагатися заглибитись у проблему, шукати шляхи її подолання. Але вважаю, що саме так і повинен працювати народний депутат – бути серед людей, жити їхніми турботами. Якщо своїми діями ти допомагаєш бодай одній людині вирішити проблему, чи отримати надію – день прожитий недарма.

- Ви не пожалкували, що вирішили взяти участь в передвиборчій кампанії у якості кандидата?

- Я свої рішення завжди приймаю відповідально. Вже тривалий час я керую великими колективами, тому будь-яке моє рішення – виважене. Інакше і бути не може. Я знаю, для чого балотуюся, чим займатимуся у Верховній Раді, що робитиму для Черкас.

- А як рідні сприймають вашу нову діяльність.

- Дуже непрості питання. Весь мій життєвий шлях – це робота на відповідальних напрямках, із великими колективами, потужними підприємствами. На це у мене уходило багато часу. І я дуже ціную те, що завжди відчувала підтримку своїх близьких та рідних.

Сьогодні кожну вільну хвилину я намагаюся присвятити своєму онукові Святославу. Але останні два місяці цього часу – надзвичайно мало, просто катастрофічно мало. Тим не менше, намагаюся щонеділі ходити з ним до церкви.

- Якщо ми вже почали говорити про родину, скажіть, хто відіграв найбільшу роль у вашому становленні – батько чи мати. І взагалі розкажіть про Жуковську – звичайну людину.

- У житті кожної людини саме батьки є найвищими авторитетами. Мій батько справді привчив мене до відповідальності, до наполегливості та працьовитості. Ось цей ефект «відмінниці» - це, напевно, результат його виховання. Напевне, у цьому і полягає весь мій головний секрет. Знаєте, я багато зустрічаюся із молоддю. І вони питають, які у вас є рецепти для кар’єрного зростання. Якими якостями має володіти людина, щоби стати успішним. Звісно всі ми говоримо про освіту, наполегливість, працездатність. Але я переконана, що головне у цьому житті – правильно розставляти пріоритети, ставити собі цілі та наполегливо йти до їх виконання. Ну і, звісно, дуже важливо любити свою роботу і вірити у її актуальність.

Так вчили мене мої батьки, цьому я вчила свого сина і зараз намагаюся вчити онука. Хоча поки що це у мене не дуже виходить – він ще маленький. Але вже дуже наполегливий.

- Вас називають основним фаворитом виборів у окрузі. Чим Ви плануєте займатися у парламенті, як працюватимете для Черкас?

- Планую займатися законотворчістю. Тим, чим сьогодні у парламенті займаються лічені одиниці. Це головне завдання і функція народного обранця. Що стосується моїх пріоритетів, то ви їх бачите вже зараз по моїй активності. У якому б комітеті я не працювала, основними напрямками моєї роботи будуть – підвищення соціальних стандартів життя пенсіонерів та молодих сімей. Я буду підтримувати ідею періодичного осучаснення пенсій та виплат родинам із дітьми. Також традиційним моїм пріоритетом є програма створення робочих місць і реальне гарантування першого робочого місця для молоді за спеціальністю.

Зараз структура населення Черкас – це 67 тисяч пенсіонерів, 42 тисячі студентів, 20 тисяч безробітних. Тобто, практично половина дорослих жителів міста не наповнюють бюджет. За такої демографічної динаміки місто не матиме основи для розвитку, оскільки молоді та активні люди повиїжджають звідси у пошуках кращих можливостей. Звісно бюджет не матиме ресурсів забезпечувати комфортні людські умови для проживання пенсіонерів.

Крім того, у рамках Федерації роботодавців, ми опрацьовуємо законопроекти про економічне стимулювання виробництва та збільшення заробітної плати. Збираємося це зробити за рахунок зменшення податкового навантаження на нарахування зарплати та надання економічних стимулів підприємствам її підвищувати. Люди відразу відчують позитивні зміни. При цьому зростання доходів стимулюватиме внутрішній споживчий ринок.

Що стосується моєї роботи у Черкасах. Хочу щоб ви знали, що моя громадська приймальня працюватиме і після виборів. Але вже в статусі громадської приймальні народного депутата. Зараз опрацьовуємо усі накази виборців. Багато з порушуваних проблем мають місцеве коріння, і їх вирішення - в компетенції місцевої влади. Приємно, що в цьому напрямі у нас складається плідна співпраця з депутатським корпусом Черкаської міської ради.

Хочу також чітко зафіксувати ще одну тезу. Я особисто беру на контроль питання опіки за роботою усіх шкіл та садочків мого округу. Цей напрямок роботи для мене і приємний, і важливий. Також, ви знаєте, що протягом двох років «Азот» встановить у місті додатково 16 дитячих майданчиків. Також думаю, що у новому статусі депутата я спробую знайти механізми для запуску спеціального проекту підтримки дитячого та юнацького спорту. Нам потрібно почати забирати молодь із вулиць до спортивних залів, привчати до цінності інформації. Я, до речі, сподіваюся, що наш маленький проект встановлення першої в Черкасах безкоштовної WiFi-зони на площі біля палацу «Дружби народів», буде підтриманий міською владою.


- Що би Ви хотіли сказати своїм та, можливо, чужим виборцям?

- Я не ділю черкащан на своїх і чужих виборців, і не ділю місто на округи. Ви пам’ятаєте, у вересні були проблеми з гарячою водою на Луначарці. Тоді за моїм розпорядженням «Азот» поділився лімітами газу із «Черкаситеплокомуненерго». Зараз до речі ця проблема знову гостро стоїть і перед містом, і перед підприємством. Але вже навіть у нас немає цих лімітів. Якщо ж брати за основу вашу логіку, це взагалі не мій округ. Ми дивимося на розвиток Черкас глобально. І розуміємо ті виклики, які стоять перед економікою. Розумієте, життя не вимірюється виборчими кампаніями.

Саме з цим я і хочу звернутися до наших городян. Ви маєте чітко розуміти, що ви хочете отримати від свого депутата – яскраві обіцянки, голослівні декларації? Чи Вам потрібне вирішення конкретних проблем, підзвітність депутата, його впливовість та здатність реалізовувати стратегічні завдання – для країни, міста, родини.

Сьогодні Ви маєте унікальний шанс змінити майбутнє нашої держави. Саме від вас залежить – яким чином буде розвиватися країна, місто, як житиме ваша родина. Роблячи свій вибір ви маєте відчувати відповідальність і за себе, і за своїх дітей. Такий вибір потрібно робити свідомо, зваживши усі «за» та «проти».

- Дякую за інтерв’ю і бажаю Вам успіху у Вашій діяльності.

* передвиборна агітація

реклама

Коментарі  

 
-1 #13 Александра 07.11.2012 10:33
"Новый Гость" трусоват не по- детски. Обратила внимание, что пишет в своих пасквилях " Тул..." когда ведет разговор о голове Черкасской областной администрации.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Новый Гость 07.11.2012 00:30
Цитую Анти:
Цитую Сергей Олегович:
Мы это кто?

12 500 здравомыслящих черкащан!!! :P
А теперь Тулуб, а за ним и Одарыч по шапке получат :D

Боюсь, что Одарыч опять вылезет сухим. Лысый братан страхует.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Голос 06.11.2012 19:30
Цитую Сергей Олегович:
Цитую Полишинель:
Как мы ее прокатили!!!

Мы это кто?
Ты же и прокатил сирожа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Юрій 05.11.2012 19:54
Цитую Анти:
Цитую Сергей Олегович:
Мы это кто?

12 500 здравомыслящих черкащан!!! :P
А теперь Тулуб, а за ним и Одарыч по шапке получат :D

За Булатецького проголосувало 32 554 черкашан (40.79%)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Новый Гость 04.11.2012 21:24
Выборы закончились и вся активность
леди Жу закончилась.!!!!!
Где ее хваленая активность и тяга к детям,
срать она хотела с Фирташем на наших детей???
Какое будущее она с Фирташем готовят для наших детей???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Анти 04.11.2012 15:00
Цитую Сергей Олегович:
Мы это кто?

12 500 здравомыслящих черкащан!!! :P
А теперь Тулуб, а за ним и Одарыч по шапке получат :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #7 Сергей Олегович 03.11.2012 22:08
Цитую Полишинель:
Как мы ее прокатили!!!

Мы это кто?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Оксана Колісник 03.11.2012 19:37
Не знаю, може Валентина Борисівна загалом і нормальна людина, може поживши років із 5 у Черкасах, вона щоденною працею на благо міста отримає те, що прагнула швиденько купити - довіру і повагу черкащан. Але зараз - що є, то є. В основу добрих справ нещирість не лягає. Люди мудрі - відчувають справжнє ставлення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Полишинель 03.11.2012 12:06
Как мы ее прокатили!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Реально 03.11.2012 00:23
В той час коли Ви, Валентина Борисівна, дарили каруселі черкаським дітям, можливо готувались каруселі за "народного ізбранніка" ;-) Нажаль.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100