реклама Делікат

Другий в області та 38 в Україні Центр рекрутингу – черкаський. Його відкрили 20 вересня. За потреби кількість центрів будуть збільшувати, повідомив «Прочерку» уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

IMG_20240920_140301

Про те, для кого такий центр створюється, в чому його особливість, та які професії може обрати рекрутер, деталі у інтерв’ю з паном Олексієм Бежевецем.

– Якась одна дія не змінить статистику по мобілізації, а все в комплексі змінить, – каже пан Олексій.

– Попри те, що рекрутингові центри в Україні працюють вже не перший місяць, є побоювання, що це те саме, що й ТЦК. То чи є різниця?

– Коли ми говоримо про людей, які добровільно долучаються, то це рекрутинг. І з такими людьми спілкуються, їм допомагають визначитися, їх контактують з військовими частинами, які вони обирають. Їм пояснюють специфіку тих чи інших військових посад і люди служать. Це підбір, спілкування і далі допомога стати військовим. А ТЦК – це мобілізація, коли система, тобто, держава визначає, де яка людина має служити.

– Основне завдання рекрутингу?

– Завдання і мета проста – дати можливість кожному знайти своє місце в силах оборони. Ми говоримо про можливість, вибір, доступність. Щоб кожен знайшов ту позицію в силах оборони, яка йому підходить.

– Скільки вакансій наразі є доступні? На що найбільший попит?

– Загалом більше 10 тисяч вакансій. Фактично, в усіх військових підрозділах нашої країни. Адже армія – великий військовий організм. Вакансій багато. А попит? Динаміка постійно збільшується. В якийсь тиждень більше заявок на позиції розвідників, операторів БпЛА, або механіків. В інший час ситуація змінюється. І не можна сказати, що є постійний попит лише на одні вакансії. Це не так. А в цілому, ми ж працюємо і онлайн, тож скажу, немає жодної вакансії, де б не було хоч однієї заявки. Вже 366 тисяч відгуків отримані на вакансії, які розміщені онлайн, фактично за десять місяців.

– Чому в рекрутингових центрах надають перевагу: бажанню людини чи потреби в армії?

– Сервіс створений для людей. Тож потреби в армії визначаються розміщенням відповідних вакансій. Недарма рекрутингові центри – це добровільно. Тож в центрі всього цього бажання людини.

– Оцініть ефективність таких рекрутингових центрів вже зараз.

– Такі центри – елементи більш широкої системи компанії з рекрутингу, що реалізує Міністерство оборони. Це і активність онлайн, і комунікаційна кампанія, і власне, створення такої мережі центрів. Тобто є онлайн вибір, є офлайн. І бачимо, за статистикою. Завдяки рекрутинговим центрам в 3,5 рази, порівняно з минулим роком, зросла кількість людей, які зголошуються добровільно йти в армію. Отже, є суттєва позитивна динаміка.

– Які плани щодо відкриття нових рекрутингових центрів в області?

– Мережа в Україні розростається. По Україні в цілому майже всі області вже покриті.

– Чи може одна людина запитати за іншу? Наприклад, мати за сина?

– Є випадки, коли родичі питають за інших: сестра за брата, мати за сина, тітка за племінника, дружина за чоловіка. Чим люди керуються? Це їх особиста справа. Важливо, що люди хочуть зрозуміти, як працює механізм.

– Чи можна рекрутуватися з повісткою?

– Перша повістка про уточнення облікових даних не є перешкодою обрати собі військовий підрозділ в рекрутинговому центрі. І далі йти як доброволець. А ми допоможемо на цьому шляху.

460624167_828111292809321_7168662342462682273_n

– Чи можуть рекрутуватися жінки?

– У нас тут цікаві показники. В середньому 15-17%, залежно від регіону. У деяких областях такий відсоток доходить до 30%. Це говорить про те, що потенціал цієї частини суспільства високий. А загалом, тут важливо, щоб людина розуміла, які її можливості, бажання, нахили. І чого вона хоче? Саме в рекрутинговому центрі можна розібратися, чи ви хочете у роту забезпечення, в логістику, чи куди. Саме певними дерективами і передбачено, що людина завдяки нашій роботі має потрапити туди, куди запланувала, туди ,де її чекають. Хоча, залежить також все від того, чи людина підходить туди чи сюди. Різні роди сил, морська піхота тощо. Десь людина може не підійти за віком, а десь за станом здоров’я.

– Скільки часу людина працює з рекрутинговим центром?

– Може бути один контакт і людина піде оформлятися. А задача рекрутера запитати людину чи все нормально в неї, поки людина не потрапить на свою посаду. Тоді вже в людини з’являється інший «цар і бог» – це її командир.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100