kalas0 Ігор Калашник, що був 16 років підряд депутатом Черкаської міськради, на нещодавніх місцевих виборах зазнав поразки по мажоритарному округу. Довга судова тяганина  закінчилася перемогою його опонента від біло-сердечних. Як сприйняв поразку пан Калашник? Або… чи вважає він взагалі, що програв?

Репутація Ігоря Калашника у Черкасах неоднозначна. Хтось знає його як генерального директора багатопрофільного обєднання «Інтербуд», як Заслуженого будівельника України, доктора філософії в галузі економіки. Але переглядаючи статті про «Інтербуд» в Інтернеті, ми бачимо під ними багато негативних коментарів, мовляв, забудовник не виконує своїх зобов’язань.

Про масштабну забудову міста, про нову поліклініку в Черкасах прямі трансляції сесії міськради та інше «Прочерк» спілкувався з Ігорем Калашником.

– Ви вже не депутат міськради, але ви залишаєтесь у команді мера Одарича?

– А я й не був у команді Одарича. Ми разом співпрацювали. І, в принципі, мені подобалося працювати з ним. Але в нього є своя команда під назвою «Вільні Демократи». А я на виборах представляв Соціалістичну партію.

Тепер Ігор Калашник - колишній депутат Черкаської міськради із 16-річним депутатським стажем

Тепер Ігор Калашник - колишній депутат Черкаської міськради із 16-річним депутатським стажем

– Так чи інакше ви були частиною попередньої влади…

– Так, для мене Сергій Одарич був ближче у багатьох питаннях. Не у всіх звичайно ми погоджувалися, але в принципових стратегічних питаннях працювали разом. І я вважаю, що його бачення стратегічного розвитку Черкас співпадає з моїми особистими інтересами й інтересами громадської організації «Форум розвитку Черкащини», яку я очолюю. Ця організація разом з містом є співзасновником «Агентства розвитку Черкас» (це агентство має координувати залучення інвестицій для фінансування проектів розвитку міста, які будуть надані закордонними та багатосторонніми фінансовими інститутами – ред.). Серйозні інвестори не прийдуть сюди через бюджетні організації, бо приватні гроші заходять через приватні і публічно-приватні структури, які ведуть свою діяльність від імені чи за дорученням держави. Ми давно займаємося планом стратегічного розвитку Черкас, а разом з мером продовжуємо цю роботу вже півтора роки.

– Чи багато ви втратили, не здобувши депутатський мандат?

– Ні, бо ту допомогу, яку депутат повинен надавати населенню, неможливо здійснити за рахунок бюджетних коштів. Тому я завжди залучав власні кошти від підприємницької діяльності. Тепер ці кошти не залучаються в такому обсязі. Тепер люди повинні звертатися до влади, до представника, якого вони обрали.

– Будучи депутатом вам легше було донести до влади свою думку?

– До влади я можу свою позицію донести у будь-якому разі. Думку можна донести через ЗМІ, в спілкуванні з політиками, з керівництвом міста. У мене немає обмеження у зустрічах з ними. Обмежувати може тільки тема зустрічі. Якщо теми немає – то нема чого й зустрічатися. У нас є спільна  праця – це розвиток нашого міста, агенція, плани, реалізації, тому спілкування в нас постійне і необмежене. Наголошу, що треба реалізовувати намічені плани. А як на це впливає депутатський корпус цього скликання, то ми вже подивимося і дамо оцінку через рік після його існування.

– Ви аналізували для себе, чому по вашому округу вийшов такий результат на виборах?

– Я думаю, що у людей сьогодні інше сприйняття самої виборчої кампанії. У кандидатів повинні бути програми і плани розвитку. Якщо є плани розвитку, вони мають сперечатися. Якщо сперечаються не плани розвитку, а люди і технології, то це вже трохи інше. На жаль, це були вибори технологій, тому ідеологічні партії не мали шансів перемогти.

– У Партію регіонів не планували вступати?

Калашник входить до соціалістичного активу Черкас

Калашник входить до соціалістичного активу Черкас

– Перебіжка з партії до партії нікуди не веде. Я член соціалістичної партії. Партійність людини – це більше особисте, ніж суспільне. Інша справа, що наші партії не спроможні вести за собою людей. Правда така: є символіка, є ім’я політичних сил, які згрупувалися і ведуть державу по шляху нового будівництва…

– Ви – не лише політик, а й будівельник. Ваша фірма будувала в Черкасах гемодіалізний центр. Стосовно нього висловлюється багато думок. Зокрема, дехто закидав і нераціональне використання коштів на будівництво.

– Нам треба прощатися зі звичкою рахувати чужі кошти. Бюджетних коштів у той центр не було вкладено ні копійки. У Черкаси прийшов інвестор – всесвітній лідер в цій сфері. Бо наша практика надання такої допомоги хворим – не найкраща… А коли в Україні буде збільшуватися саме така допомога, то наші громадяни відчують захист.

Напівзруйнований корпус Першої міської лікарні будівельники перетворили на перший в Україні Центр лікування нирок

Напівзруйнований корпус Першої міської лікарні будівельники перетворили на перший в Україні Центр лікування нирок

Продовжуючи медичну тематику зазначу, що ми в мікрорайоні «Митниця» хочемо побудувати і ввести в експлуатацію медичний центр поліклінічного профілю, тому що 40-тисячний мікрорайон потребує своєї поліклініки, якої нема. І все наше населення, яке потребує допомоги, їздить в «Соснівку».

– Чиї кошти вкладають в будівництво?

– Кошти інвесторів, не бюджетні кошти. За бюджетні кошти не можна побудувати те, де б дійсно надавали допомогу людині. Ми будемо в цьому впевнюватися щоразу на кожному медичному об’єкті. Зараз ми будемо аплодувати нашим дитячим лікарням, які відкриватимуть. Туди вкладені величезні бюджетні кошти. Це будуть чудові центри, але… Мають бути складові: хороша будівля, добре обладнання і медичні препарати. Якщо ці препарати будуть за рахунок людини, то багато людей не матимуть можливості отримати допомогу.

– У поліклініці, що будується на Митниці допомога буде надаватися за рахунок кого?

– На Митниці планується поліклінічний центр. А поліклініка працює безоплатно, принаймні порада лікаря і рецепти на лікування будуть безкоштовні. А вже рецепти оплачуватимуть люди. А незахищені верстви населення звертатимуться до міськвиконкому за оплатою. Так в принципі кожна поліклініка міська отримує допомогу.

Ігор Калашник намагається розбудовувати власний інформаційний бізнес

Ігор Калашник намагається розбудовувати власний інформаційний бізнес

– У Черкасах планують зводити новий великий торгово-розважальний центр на місці трикотажної фабрики. Хотілося від вас, як фахівця в цій галузі, почути, чи потрібні нашому місту нові торгово-розважальні центри?

– А це ринок вирішить. Якщо в нас крупні торгівельні центри побудовані на Хімселищі в будовах колишнього «Хімволокна» і вони бачать покупців, мабуть, на одну соту від того, для чого вони будувалися, то ринок їх змушує вирішити питання щодо свого майбутнього існування. І можна вирішити це двома шляхами: чи це буде нова серйозна забудова мікрорайону, що наповнить цей мікрорайон людьми, які потребуватимуть ці послуги, або просто не буде сенсу утримувати цей заклад. На це повинна реагувати влада.

– До сфери ваших інтересів входить і мас-медіа, що ви засновуєте. Чи сприяють вони вашій роботі?

–У нас багатогалузеве об’єднання «Інтербуд». Ми будуємо, маємо свої спортивні зали, свою торгівельну частину. Вважаю, що інформативний простір нашого міста не достатній. Мені дуже б хотілося, щоб небайдужі городяни були поінформовані про те, що відбувається у місті. Хотілося б, щоб у нас з’явилися прямі трансляції сесії міської ради, прямі трансляції засідань виконавчого комітету міськради, щоб громадські слухання теж проходили у прямому ефірі. Ми з владою ведемо переговори щодо цього. Зараз ми показуємо сесії міськради в записі, але повністю. Людям треба знати, як розвивається місто, яке, вважаю, повинно стати супутником столиці (можемо стати логістичним центром, туристичним).

– Стосовно плану забудови міста, про який ви згадували: ви вірите в будівництво нового мікрорайону на Дніпрі і перенесення залізничного вокзалу з центру міста?

– Я був одним з розробників! Якби я не був будівельником, я б не вірив. Людям має бути зрозуміло, що це не Одарич придумав, не губернатор приніс це. Це закладено було ще 10-15 років в планах. Міста на правому березі Дніпра нині не мають своєї дороги! Тож потрібен автобан. А коли його будуватимуть, вибиратимуть землю, поряд робитимуть насип. От і викладається вже основа для залізничної колії. Щодо початку робіт – у цьому році і мови не може бути. Бо не прийнятий генеральний план забудови міста. Ми стимулюватимемо міськраду, щоб за перший квартал він був прийнятий. Потім проект. Через 2 роки може початися будівництво…

– Забігаючи наперед, ви ще плануєте боротися за крісло депутата міськради?

– У цьому скликанні? (сміється). Депутатом від судової влади я не хочу бути і не стану… Оберуть люди – буду. Але це не головне в житті. Той хто стає депутатом ради в середині скликання розуміє, що крім особистих зобов’язань перед виборцями ти нічого не маєш.

– До політичних перетрубацій ви були головою постійної комісії з питань бюджету. Після політичних баталій багато друзів відвернулося від вас?

Політика політикою, але головним для Калашника інтересом залишається будівництво

Політика політикою, але головним для Калашника інтересом залишається будівництво

– А в мене як в голови бюджетної комісії не було друзів.

– Тоді колег?

– Я не відчув цього. Спілкування, яке було в мене в міськвиконкомі з усіма професійними людьми, залишилося. Ми продовжуємо свої плани. Як можна відвернутися? Ми співпрацюємо. Єдине що змінилося: сьогодні зіставляють плани без моєї участі. Але це нормально, ми даємо свої пропозиції через агенцію.

реклама

Коментарі  

 
+2 #13 Kotovsky 18.01.2011 18:10
Таке склалося враження, що ВСІМ байдуже, про що була мова. Лише гарний привід похизуватися власною "проінформованон істю" та "утаємничиністтю ". Останні вибори так вас нічому не навчили. Ви так і не навчилися слухати один одного. Тема дуже важлива, та ті, кого вона безпосередньо стосується (мешканці нашого міста) не мають звички публічно висловлювати свою думку - вважають на неї ніхто не зверне уваги, всім "наплювать". Нажаль так воно і є. Але це доти, поки ці висловлювання поодинокі. Не бійтесь говорити і вас почують (як не ті, так інші). Головне, щоб почулии саме те, що ви мали на увазі, а не те, що вони "хотіли" почути. Ось людина в інтерв`ю розповіла про своє бачення подальшого розвитку міста та своє відношення до нещодавніх подій (маю на увазі місцеві вибори), а почитаєш коментарі - думаєш, чи то хтось сторінки переплутав, чи ще щось. Жодного коментаря по суті статті. Виявляється подальший розвиток міста нікого не цікавить. Так і будемо жити в місті біля Білозір`я...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Черкасець 17.01.2011 13:31
Послідовники уже є - кольорова "Молодь". Зараз платять їм. Цікаво скільки це коштує? Може професію змінити...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Прохожий НСЖУ 17.01.2011 12:51
Я так понимаю, ЧУКЧА,пардон, "НСЖУ" - писатель, "НСЖУ"- не читатель. Так воспевать власть как делала это не так давно медиа-группа "А" ( она же наверняка здесь и "НСЖУ")при Черевке до полного отвращения , омерзения к обоим, уже никто никогда не сможет. Здесь "НСЖУ" вам равных никогда не будет. А новый губернатор вам не платит. Так и скажите, жаба давит. Зависть - качество само уничтожающее.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 НСЖУ 16.01.2011 15:14
Цитую антена:
СМИ Калашника как кость в горле.

СМИ. которые только воспевают власть(причем всю подряд - обласную, городскую, районную и сельскую - лишь бы только власть), никак не могут быть "костью в горле". Скорее, такие "влиятельные" СМИ - не кость в горле окружающим, а головная боль для самого Калашника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #9 Нєслучайний чітатєль 13.01.2011 12:13
Цитую случайный читатель:
... убогим дал право голоса... паренек из непойми откуда... безсмысленно...тупо...на Прочерке в голову приходит лишь одна мысль - просто невероятно убожество здесь пишет...посмешище...вас дурачком и рядом быть не могло...

Що це було? Взірець толерантності ведення дискусії ;-) і вишуканості стилю мовлення, чи просто викладена "случайним чітатєлєм" автобіографія з детальною самохарактерист икою?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #8 случайный читатель 13.01.2011 11:35
Интернет все таки многим убогим дал право голоса, теперь любой паренек из непойми откуда может взять и прокоментироват ь. Иногда грубо, иногда безсмысленно, а зачастую просто тупо. Но как говорят в Одессе, вам говорят - и вы говорите. Но в целом когда я читаю коментарии на Прочерке в голову приходит лишь одна мысль - просто невероятно убожество здесь пишет свои коментарии, причем так как будто они посвящены кто с кем и кто и что у кого крал! Ребята выставляйте себя на посмешище! Там где крали или не крали вас дурачком и рядом быть не могло. Так что будьте проще!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 лечащий врач 13.01.2011 11:35
А где вы, на презентации Фрезениуса Калашника видели.Подставили как раз его. Калашник -умный мужик, слишком хорошо разбирается в бюджете и многим мешает. вот его и стравливают, как могут. с губернатором. а что до его СМИ, то они не хуже других таких же СМИ, к которым Калашник раньше тоже имел отношение, а газета как по мне, то гораздо лучше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #6 Детектор 13.01.2011 11:19
Цитую Курьер:
рассказал бы Калашник, кто так подставил Тулуба с "Фрезениусом", где ему дали на смех перед немецкими инвесторами перерезать голубую ленточку, хотя на тот момент центр уже РАБОТАЛ полгода - после первого перерезания ленточки Черевком?

А з "Фрезеніусом" губернатора таки дійсно добряче зганьбили перед німцями-інвесторами: вони-то знають, що відкривали його ще при Ющенкові...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 антена 13.01.2011 10:52
Конечно, для одной медиа-группы , работающей под девизом: "Пакость- наше все!"точно СМИ Калашника как кость в горле. По комменту красноречиво прочитывается.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #4 МІСЮСЬ 13.01.2011 10:38
Калашник багато добрих справ зробив для міста, шкода, що тепер не депутат. Щодо медіа - чим більше буде інформації, тим краще. Вибірати що читати - громадянам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100