реклама

реклама

baza0 Влада переконує, що підприємців із базару не виганятимуть.

- Я десять років тому без роботи залишилася і змушена була в Росію на заробітки їхати. Назбирала грошей, щоб купити тут цю будку, товар –  і ось знову можу без куска хліба лишитися, - Руслана Зоря, яка торгує на золотоніському ринку одягом, боїться, що в неї заберуть торгову точку.

Конфлікт між міською владою Золотоноші та підприємцями триває вже півроку. Мер Золотоноші Віталій Войцехівський виступив з ініціативою прибрати базар із центру міста. У Золотоноші проводилися навіть громадські слухання щодо доцільності перенесення ринку, на яких жителі міста не підтримали міського голову.

Торгові точки підприємці збудували за свої кошти

Торгові точки підприємці збудували за свої кошти

Не знайшовши порозуміння з владою, базарники звернулися до опозиції. З ними, зокрема, зустрічався заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко й пообіцяв свою підтримку. Утім, на останній сесії Золотоніської міськради депутати не продовжили термін оренди для ринку облспоживспілки, який закінчується  20 вересня. Обурені  підприємці приїхали з протестом до Черкас. Як уже писав «Прочерк», у своєму зверненні до голови облспоживспілки Віктора Боїна вони звинуватили його в бездіяльності. «Ви змусили нас за власні кошти побудувати сучасні торгові місця, дали нам гарантію, що ми будемо працювати в нормальних умовах, обслуговувати покупців на гідному рівні. Але прийшов новий керманич міста, який заради власних інтересів поставив під сумнів всі Ваші обіцянки та наші сподівання на нормальну роботу на наших законних робочих місцях. Ми вже зверталися до Вас про захист нашого законного права здійснювати свою підприємницьку діяльність на наших законних місцях, але до цього часу дієвих заходів з боку дирекції облспоживспілки прийнято не було», - нарікають у листі підприємці.

Лідер золотоніських риночників - Сергій Баглаєнко

Лідер золотоніських риночників - Сергій Баглаєнко

- Ми збудували за свої гроші торгові точки, а тепер їх хочуть відібрати, - скаржиться голова «Спілки підприємців Золотоніщини» Сергій Баглаєнко. – Ринок облаштований, там є лабораторія, працює близько півтисячі осіб.

- Те місце, де хоче зробити ринок мер, розташоване на болотах. Капітальних споруд там будувати не можна. Нам не потрібні такі робочі місця, - приєднується підприємець Андрій Штанько.

Тетяна Даценко, яка торгує на ринку вже 15 років, каже, що для багатьох золотонісців торгівля -  єдине джерело доходів:

-  Я колись у «Воєнторзі» працювала, потім скоротили. Чоловіка теж скоротили. За що нам жити? Ото ті тисячу-півтори, які тут за місяць чи заробиш, чи й ні – то весь дохід. А бувало взимку, що чистого прибутку й трьохсот гривень не виходило. Нехай нам спершу робочі місця забезпечать, а вже потім про ринок говорять.

У тому, що ринок в підприємців не мають права відбирати, переконують у облспоживспілці.

- Там розміщені об’єкти нерухомості, які перебувають у власності облспоживспілки, зокрема, 2 магазини та замощення. Тому забрати цю частину території за законом міська влада не має права, - розповідає  «Прочерку» начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та корпоративного права облспоживспілки Лариса Почтаренко.

Облспоживспілка переконує, що підтримує обурених підприємців

Облспоживспілка переконує, що підтримує обурених підприємців


Заступник голови правління облспоживспілки Володимир Могилей запевняє: про права підприємців вони не забували.

- В нас протягом року велася переписка з владою Золотоноші щодо ринку, - коментує Прочерку Володимир Могилей. – Звинувачення в тому, що облспоживспілка якось кволо себе поводить, - безпідставні. Я особисто був на всіх слуханнях, на сесії, на засіданнях комісії і виступав за права підприємців. Навіть голос собі зірвав.

Нині, як розповідає Володимир Тимофійович, облспоживспілка дійшла згоди із міською владою Золотоноші, тож незабаром проблему буде знято.

Мер запевняє, що оренду ринку продовжать ще на два роки. А тоді вже нехай визначається громада Золотоноші

Мер запевняє, що оренду ринку продовжать ще на два роки. А тоді вже нехай визначається громада Золотоноші

У тому, що строк оренди ринку таки буде продовжено, запевнив і мер Золотоноші Віталій Войцехівський.

- Завжди знаходяться люди, які попри всі обіцянки виходять протестувати. Вважаю, що це з чиєїсь подачі. Однак від того, що вони закрили ринок, Золотоноша не постраждала. Люди побачили, що в інших місцях ціни навіть нижчі. Та як би там не було, я запевняю, що силою ніхто нікого гнати не буде, - розповідає «Прочерку» Віталій Олександрович.

Утім, проблема в розміщенні охочих торгувати залишається.

- Територія ринку в центрі Золотоноші вже всіх не вміщує. Люди зверталися із сіл, що їм нема де торгувати. І не тільки з нашого району, а й з Чорнобаївського, Драбівського. Незабаром треба буде організовувати шкільний базар. Місця тут немає, - каже мер.

До кінця року в Золотоноші збираються реконструювати так званий недільний ринок. Тож незабаром у райцентрі може бути два великі базари. Це, як переконаний Віталій Войцехівський, не так уже й погано. Адже поступово Золотоноша стає своєрідним центром Лівобережжя,  і, можливо, незабаром люди перестануть їздити за покупками в Черкаси, а навідуватимуться сюди.

- На який строк продовжувати оренду для центрального ринку, вирішуватимуть депутати на липневій сесії, - каже Віталій Войцехівський. – Гадаю, це буде не менше, ніж два роки. А там уже нехай золотонісці вирішують, який ринок їм більше потрібен.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Юта 22.07.2011 19:28
*** имеет крупную сеть аптек по всему городу,и про честность его бизнеса давно ходят легенды.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Черкаси 25.06.2011 12:46
Водили хороводи і відбилися а за що ви людей водити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Житель Черкасс 23.06.2011 10:27
Ситуация подобная как было в Черкассах с стихийщиками.
Те тоже хороводы под мерией водили.
Войцеховский +100
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100