реклама

реклама

Своє незадоволення роботою структур Держземагентства та Держреєстру в області під час сьогоднішньої координаційної наради в ОДА висловив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.



Виступ обласного керівника був незвично різким і жорстким.

– Мене не задовольняє останнім часом робота Мироненка (в.о. начальника ГУ Держземагентства в області, – ред.) так само як не задовольняла робота Гамана (колишнього керівника цього відомства, – ред.)! – наголосив пан Ткаченко.

Юрій Олегович кілька разів зазначив, що отримує «системні скарги» на роботу Держземагентства і реєстраційної служби. Йдеться передусім про надання земельних ділянок без урахування думки громади і місцевої влади. Місцеві фермери й господарства, які роками обробляли землю, її втрачають під приводом неоформлених документів і невчасно внесеної плати. При цьому, як наголосив Ткаченко, інформаційної роботи з ними ніхто не проводить. Натомість земельні ділянки отримують великі компанії, які не підтримують контактів із сільрадами й не створюють нових робочих місць. Вони займаються переважно землеробством, не приділяючи увагу овочівництву й тваринництву, а саме ці галузі потребують залучення багатьох працівників.

Інформацію Юрія Ткаченка підтримала й перший заступник голови облради Наталія Кравцова. За її даними, в багатьох районах області фермери, які 8 років використовують землю, втрачають її буквально «за одну ніч».

Даремно т.в.о. начальника ГУ Держземагентства в області Сергій Савченко (він підміняє Дмитра Мироненка, який перебуває на лікарняному) намагався переконати учасників наради в тому, що «стиль роботи головного управління все одно змінився з минулого року». Ткаченко наголосив на значному резонансі, який викликає в області діяльність Держземагентства. На підтвердження своїх слів він запросив до слова представників районів, які брали участь у нараді через селекторний зв’язок.

Як і раніше, Юрій Ткаченко пов’язує згадані особливості оформлення земельних ділянок із корупцією в Держземагенстві.

Не менш гострої критики було піддано й обласні структури реєстраційної служби. Начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції в області Олександр Білецький говорив про те, що в багатьох районах не призначено керівників відомства, люди отримують невелику зарплату, затримок із реєстрацією немає.

Натомість Юрій Ткаченко наголосив, що «відсутність затримок», як випливає із його численних спілкувань із підприємцями, пов’язана з тим, що людей просять приносити договори на реєстрацію невеликими порціями. Таким чином, роками документи «відлежуються» не у службі, а на руках у підприємців.

Присутній на нараді підприємець, колишній міський голова Черкас Анатолій Волошин розповів про власний досвід спілкування з реєстраційною службою.


– Договори на оренду землі іноді реєструються роками, – розповів Анатолій Борисович. – Це робиться штучно, щоб затягти час і отримати хабар. Це – фактично саботаж. У травні директор мого підприємства пішла перереєструвати договір оренди... Всього-на-всього перереєструвати договір оренди ділянки в Червоній Слободі з одної юридичної особи на іншу. Це – технічне питання. Воно вирішувалося 7 місяців. Люди займають черги з пів п’ятого ранку. Три рази директор не змогла навіть потрапити на прийом, тому що черга «не доставала» до пункту прийому. Нарешті потрапила до реєстратора. Документи прийняли й поставили в чергу. Минуло два місяці. Телефонуємо туди. «Ще трошки почекайте». Минає третій місяць. «Вашу чергу анульовано, тому що в нас від учора новий начальник». Це вся черга по новій! Коли я телефонував востаннє й почув «Ще трошки почекайте», то я сказав, що піду на телебачення!

Юрій Ткаченко наголосив, що йому відомо, що за реєстрацію договорів у підприємців беруть хабарі.

– Я налаштований радикально! – сказав Ткаченко. – При старій системі, яка була побудована від центру через область до районів, хабарі брати вимагали. Сьогодні їх продовжують брати. Я звертаюся до обласних керівників Держземагентства, реєстраційної служби з вимогою провести стовідсоткову заміну керівного складу в районах. Якщо не наведете в цьому лад, я налаштований звертатися до Президента України. Термін для вирішення питання – 2 тижні.

Ткаченко також зазначив, що на найближчій сесії обласної ради пропонуватиме виділити із бюджету області кошти на технічне обладнання в районах і містах центрів надання адміністративних послуг, щоб полегшити прийняття документів та мінімізувати спілкування між заявниками і чиновниками.

реклама

Коментарі  

 
0 #22 Зацікавлена 03.02.2015 22:40
Ну що ;-) перевіримо рівень виконавської дисципліни чиновників, а заразом і авторитет губернатора у структурах Держземагентств а та Реєстраційної служби. Ткаченко: "Я звертаюся до обласних керівників Держземагентств а, реєстраційної служби з вимогою провести стовідсоткову заміну керівного складу в районах". Відлік часу пішов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #21 Ото так 03.02.2015 19:53
Цитую валя:
Так, так це саме той Савченко, який свого часу відкупився від покарання за вчинений злочин і далі продовжує над людьми знущатися, вимагаючи з них хабарі.Уміють таки у нас злочинці прилаштовуватис я! Більш брехливу і непорядну людину знайти важко. Можливо, таких чиновників треба відправляти в зону АТО, нехай там люстрацію проходять, а не ховатися за тепленькі місця. За керування таких "діячів" ще багато проблем зазнає наша країна.

Яке АТО він же перший підставить товаришів та драпане а на нього хтось буде покладатись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #20 Знаючий 03.02.2015 13:40
Цитую Житель:
Згідно рішення сесії Черкаської районної ради від 12.12.2014 №47-56 рідному брату губернатора Ткаченку Д.О. було затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок Ткаченка Д.О., тобто йому виділено 96 га земель у с. Степанки, у Степанках брати Ткаченки тримають СТОВ Степанки, а ПП Надія будує дитячий садочок за 3,4 міліони гривень. Відповідне рішення є на сайті Черкаської районної ради. Вперше за 2014 рік у Черкаському районі було виділено під фермерство і цим фермером виявився рідний братик губернатора. Люди робіть логічні висновки.

Це один з багатьох випадків!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #19 Зацікавлена 03.02.2015 13:17
Після Вашого голосного розносу, Юрію Олеговичу, цікаво чи послідує далі хоч якась реакція у вигляді перевірки діяльності ГУ Держземагентств а щодо масової передачі земельних ділянок у власність чи довгострокову оренду жителям Київської, Вінницької, Кіровоградської та інших областей неньки України, чи вони (земельні ділянки) навіки уплили з під коліс Черкаських тракторів та комбайнів?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #18 валя 03.02.2015 11:08
Так, так це саме той Савченко, який свого часу відкупився від покарання за вчинений злочин і далі продовжує над людьми знущатися, вимагаючи з них хабарі.Уміють таки у нас злочинці прилаштовуватис я! Більш брехливу і непорядну людину знайти важко. Можливо, таких чиновників треба відправляти в зону АТО, нехай там люстрацію проходять, а не ховатися за тепленькі місця. За керування таких "діячів" ще багато проблем зазнає наша країна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #17 О.ЧУПРИНА 03.02.2015 01:04
Перше,при нормальному керівнику області(знаю всіх з 1975 року) такої ситуації бути просто не могло.Після підтвердження першого ж сигналу керівника органу звільняли і більше про нього чутно не було.Друге,голова ОДА у своєму виступі допустив "ледве помітну" помилку,сказавш и:"Вони займаються переважно землеробством,н е приділяючи уваги овочівництву...".Всякий себе поважаючий аграрій знає,що землеробство-це галузь с/г виробництва яка об'єднує рослинництво,ко рмо виробництво,ОВО ЧІВНИЦТВО,плоді вництво,виногра дарство.Як будуть відноситись аграрії до цього губернатора після подібних перлів?Скільки ще можна соромити нашу область?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #16 Зацікавлена 03.02.2015 00:32
Юрію Олеговичу, хоча і кажуть, що поспіх потрібен виключно при ловлі блох, проте Ваше зволікання з роздумами і вислуховуванням и скарг (а чули Ви їх ледь не з моменту призначення) призвело до того, що земельку на теренах рідної Черкащини головне управління Держземагентств а у Черкаській області і "иже с ним" територіальні відділи в районах роздерибанили так, що в переважній більшості її зможуть обробляти лише наші онуки.
Упс, поправочка, земельку в Степанках може ще й Вам з братом обробляти видастся можливість
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #15 чи не новина 02.02.2015 23:46
Цитую новина:
а як в цій райраді на тому тижні побились два чиновники в кабінеті третьго не чули ? Цікаво , яка ж реакція на цю ганьбу ? може службове розслідування призначили ? Чи ще щось ?


до чого в цій статті коментар про бійку чиновників? Шановні Ви б ще сюди рекламу підгузників залучили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #14 дядя юра 02.02.2015 22:43
Білику хоч розірвись... І умний і красівий...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 академія 02.02.2015 22:20
Пане губернатор, асправді, у вас у всьому така кепська ситуація!!! ХА-ха-ха!
Це говорить про те, що як не тужся , АЛЕ НЕ ТВОЄ, ТВОЇМ НІКОЛИ НЕ БУДЕ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100