реклама

реклама

zorin0 Черкасець Дмитро Зорін проводить  бізнес-семінари, активно висловлює свою позицію з багатьох соціальних питань у соціальних мережах та у блозі, небайдужий до міських проблем… Словом, на перший погляд, непересічна особистість.

Аби дізнатися про його бізнес-семінари та почути цікаві коментарі, журналіст «Прочерку» домовляється із паном Зоріним про інтерв’ю. З усього видно, що графік у бізнес-консультанта далеко не щільний. Оскільки погоджується відразу й на будь-який час. Офіс - так звана «бізнес-кухня» - орендує у квартирі багатоповерхівки у центрі міста. Працюють двоє – Зорін та його колега, теж Дмитро. Пан Зорін розмовляє російською, оскільки приїхав до Черкас саме з Росії, утім переконує: українську розуміє чудово. Запрошує до чаю з цукерками. Однак у першу чергу хочеться дізнатися про специфіку його діяльності.

- Навіщо воно вам? Про мене дізнавайтеся десь іще. Ви хотіли запитати щось цікаве, а про мене чому говорити. Є така людина, живе в Черкасах…

zorin3 - Ви його просите, щоб він себе нахвалив, це некоректно, - відгукується з-за комп’ютера колега Зоріна. – Я вам більше розкажу. Був учителем, тоді зрозумів, що не те робить, йому стало нецікаво,  й він пішов. Потім до нього почали звертатися по допомогу люди, які не знали, що робити в нестандартній ситуації. Він пропонує цікаві ходи, які б мені ніколи не спали на думку…

- Я дуже скромний, - каже Зорін, розгортаючи цукерку. – Книжковий черв. Сиджу тихо, книжки читаю.

Назвати клієнтів, які зверталися до нього за консультацією, Зорін теж не хоче. Мовляв, і це вам не треба. І додає, що  черкащан серед них мало. Натомість, звертаються ледь не з усього світу.

На запитання, де бере рішення для таких-от нестандартних ситуацій, відповідає: у голові і з книжок.

- Нема таких проблем у світі, які б ніхто не пережив і не описав… Але щоб вирішити задачку, треба перегорнути не одну сторінку. Є інша проблема, коли люди приходять, а в них задачі немає. Більшість людей крутяться в рутинних справах і про реальну проблему задумуються вночі… А вранці вона знову не хвилює. Багато приходять з однаковими запитаннями. Щоб їх не мучити, я написав семінари з цих питань. Всі мої семінари – не далі 7-8 класу середньої школи. Просто люди там погано вчилися, смикали дівчаток за косички, їм це більше подобалося. А мені доводиться зробити так, щоб люди згадали ці знання. Немає такої науки «економіка», є наука математика.

Зорін: Всі мої семінари – не далі 7-8 класу середньої школи. Просто люди там погано вчилися...

Зорін: Всі мої семінари – не далі 7-8 класу середньої школи. Просто люди там погано вчилися...


Пан Зорін розповідає, що багато запитань, із якими до нього звертаються, зводяться до одного: в чому сенс життя? І переконує: найцінніше в житті людини – це її вільний час.

- Ви міняєте в житті робочий час на неробочий. І якщо у вас баланс не один до одного, то незрозуміло, для чого ви живете. Дивіться, які ми багаті. У нас вільного часу стільки, скільки нам потрібно.

На запитання, що ж привело Дмитра Зоріна саме до Черкас, відповідає,  що родом з Челябинської області. А сюди втік.

- Там на мене було кілька кримінальних справ, і я звідти втік, - складаючи обгортки від цукерок, усміхається бізнес-консультант. – По економіці. Крав податки.

Своя точка зору в пана Зоріна на те, чому бізнесу в нашій країні працювати нелегко:

- У нас був Радянський Союз. Там була прийнята одна система, зараз доводиться працювати в іншій. Дуже часто люди кажуть, що їм не вистачає знань, але їм не вистачає грамотного застосування. Коли їм показуєш рішення, вони кажуть, що  й самі могли до цього додуматися. Наші підприємці не те роблять. Вони хочуть вирощувати пальми на піску, коли поруч родючий ґрунт… Люди звикли робити не так, як інші. А справжні гроші з’являються там, де ти швидше робиш саме те, що роблять інші.

zorin2

А порада, як виявляється, у пана Зоріна одна:

- Не займатися хрєнью. Окрім того, що треба робити, треба розуміти і те, що робити не треба. Є різниця між людиною, яка живе в розкоші  і «состоятельной». А «состояние» - це фізична величина, електрика, восьмий клас. Якщо взяти формулу імпульсу, як тілу стартонути, то ті самі формули у бізнесі…

Врешті, пан Зорін зауважує: він не розуміє поняття успішності і поняття «підприємець».

- Якщо ви щось робите для покращення свого життя, ви підприємець. Узяли з цього слова придумали бульбашку. Це аморфні слова, за якими нічого немає.

І коли починаєш розбиратися в суті цих слів, вони лопаються як бульбашки. І людина сидить і думає, що мені далі робити, як мені жити.

Є в пана Зоріна своя точка зору на працевлаштування молоді. Хвалиться, що його син відразу після першого курсу знайшов роботу – у «Макдональдсі» - і вже сам може оплатити своє навчання. Хоча до університету ходить рідко: нема коли за роботою. Ще в Зоріна є син і донька. Але про них  розказувати не хоче: «А нафіг воно вам треба?» - каже.

Загалом,  на його думку, молодь пасивна. Колись вони з колегою намагалися організувати для студентів зустрічі з роботодавцями, то університети їх, мовляв, послали. А студенти не відреагували на жодну запропоновану вакансію.

-  Анкети заповнили й зареєструвалися близько 600 чоловік. Ми їм кожен тиждень надсилали реальні вакансії – розвантажувати щось, морозивом торгувати, ще різні речі – жоден не відізвався, їм ніколи. Кажуть, що на лекції ходять…

Досить бурхливу реакцію в пана Зоріна викликала тема життя в Черкасах. Він почав обурюватися і звинувачувати журналістів у тому, що ніхто нічого не робить для поліпшення життя. Мовляв, вам не подобається щось, а ви мовчите. Та й узагалі про журналістів у бізнес-консультанта теж своя думка. Розповідає, що був на якомусь заході і його вразило, що всі журналісти записують у блокноти. А такі «записувачі в блокнотики» - то не журналісти. Бо журналіст тільки той, хто постійно ставить незручні й резонансні питання. А всі ті питання, з якими до нього звернувся журналіст «Прочерку», узагалі слабкі й непідготовлені. Через кілька днів після зустрічі пан Зорін ще й опублікував на своєму блозі замітку, мовляв 3 дні «покуражив» на «Facebook» і до нього вже приходять журналісти. Як виявилося, розмову з журналістом він записував, хоча про це не попередив. Пояснив це на блозі звичкою після 2 кримінальних справ. А називалася замітка скромно - «Ось вона слава!».

zorin4

Утім, масштаби слави викликають сумнів, адже Черкаси Дмитро Зорін вважає… великим селом, котре назвало себе містом. І менталітет тут, на його думку також сільський. А подобається тут комусь чи ні – то вже проблема окремої людини. Бо люди, мовляв, дозволяють  знущатися над собою.

- Якщо людина до свого життя ставиться «похріністськи», то ніхто не зробить їй добре, - переконує Зорін.

ілюстрації та відео - з блогів DDV-BS, Бизнес Кухня та PROJECT MASTER

реклама

Коментарі  

 
0 #25 Serg 16.07.2011 13:06
Его в статье обозвали бизнес-тренером. Это ложь. Он никогда не был бизнес-тренером. Бизнес тренер живет от денег своих клиентов, которых тренирует. Зорин никого не тренирует. Он – управленец. И получает деньги с подконтрольных ему бизнес структур. Недавно он начал читать семинары, на которых рассказывает свое виденье экономики, бизнеса, продаж и маркетинга. Он реально помогает многих предпринимателя м и за это не берет ни копейки. Я знаю, что говорю. А что знаете Вы, кроме этой статьи про этого человека???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #24 Serg 16.07.2011 13:01
Статья напоминает плач обиженного ребенка. Зорин задел за живое журналистика вот он и изжелчил пару страниц в интернете. Прослушайте сначала запись, а потом пишите. Журналистка пришла не подготовленная к человеку, который многого достиг в жизни, многое пережил и о многом писал в своих ресурсах, и за свои слова отвечает. Я лично знаю Зорина Дмитрия Валентиновича. Для меня это пример честного и порядочного человека. И считаю все что пишется негативное в комментариях, это детский лепет. Человек он не стандартный – это факт. Но на встречу с такими людьми нужно идти подготовленными , а не задавать детские вопросы, а потом плакаться и призывать на помощь коллег журналистов. Ребята – станьте профессионалами .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #23 Киса Воробьянинов 15.07.2011 18:26
Кто ему верит?
А тот кто 12 стульев не читал.

Остап хоть на словах всегда уважал местное население.
А этот еще никого толком и не "взул", а уже принибрижительн о о наших горожанах высазывается.
Неужели только с полными идиотами работает.
А чего бы и нет?
Их прада меньше, дольше искать, но в зависимость они попадают быстро и сильно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #22 Алёна 15.07.2011 17:04
Обыкновенный демагог и дилетант.Попахивает Остапом Бендером.Сама манера говорить:"На фиг ОНО вам надо?!"вызывает омерзение. И этот лох собирается "учить" людей,как строить бизнес???А у него есть на это право?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #21 Оксана 15.07.2011 12:54
Іван 13.07.2011 20:27 Іване, не тому не погодилися черкаські журналісти, що не вміють цього робити. Є дехто, хто вміє. Але ж умовою була публікація в газеті, а на це, як Ви здогадуєтеся, вже дуже неохоче йдуть редактори. І така ситуація не тільки в Черкасах і області. Що ж стосується цього Зоріна, то говорить він банальні речі, судячи з публікації. А хіба інші речі говорить наш міський голова? Хоча б про "велике село Черкаси"? І той, і інший - інстинктивні ПіаРщики, приманки для легковірних.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #20 Знаючий 14.07.2011 14:06
Журналістам прочерку раджу наступного разу підготуватися із запитаннями.
Запитання Зоріну : Як склалась доля з його ідеями в Житлово-розважальному комплексі "Леонід"? Скільки інвесторів з Вами спілкуються та вітаються? Яка доля директора Шиятого Л.В. і кому сьогодні завдяки Вашим розумним ідеям на рівні 7-8 кл. належить вищевказаний комплекс?
Запитання до його колеги Дмитра : Яка доля "Нафтоенерго",ЧПК, Оршанського цукрового заводу ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #19 лена 14.07.2011 11:03
А мне статья понравилась. Порылась по их ссылкам. Пойду в субботу в гости. Сама посмотрю что к чему и отпишусь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #18 Ксения 14.07.2011 10:47
Все мысли не поместились. Продолжаю.
4) Видео в статье. Это скрытая реклама мероприятия. В видео ничего криминального не обнаружено. А жаль. Снова подвох, какой-то.
5) И пятое на всю страницу страшное лицо будем надеяться, что это главный герой интервью. Но не мило ли такую мордочку поставить. Сразу появляется еще дополнительная мотивация сходить на их мероприятия и сравнить фотографию.
Так что мой вердикт – это провокационный PR. Устрой скандал и о тебе будут говорить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #17 Ксения 14.07.2011 10:46
А мне кажется, что это грамотный PR ход. Вот если разложить статью по полочкам, то получается, …
1) Громкое название, которое сразу же привлекает внимание и проявляет интерес.
2) Статья опубликована в рубрике Резонанс, что еще добавляет интереса к этой статье.
3) Внизу статьи даны все ссылки на ресурсы, на которых находится дополнительный материал и аудио интервью. Которое я к стати прослушала, и мне очень интервью понравилось. Но если бы мне сказали: «прослушайте его, пожалуйста» я бы это не делала. А так интерес, внимание, действие = я зашла на их ресурс и прослушала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #16 Вадим 14.07.2011 00:01
Почему статья в Резонансе?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100