реклама

реклама

bilda1 Депутата міської ради Андрія Більду добре знають виборці його округу. Останнім часом він активно узявся за власні гроші вирішувати тут нагальні проблеми. Недавно відремонтував ділянку дороги, потім узявся за туалети у своїй колишній школі, замовив сюди парти для молодших школярів. Крім цього, облаштовує дитячі майданчики, а в Черкаському зоопарку «шефствує» над бізоном – минулого четверга «подарував» тваринам новий вольєр. Про всі  починання інформує на своєму блозі. Однак зауважує: хвалитися не любить і ніколи б про це не писав, якби не переконали колеги.

   З депутатом домовляємося про зустріч у 34-й школі. Там разом з іншими представниками міської влади він має оглядати приміщення, оскільки вже з 1 вересня школа повинна стати ліцеєм спортивного профілю.  На своєму автомобілі Hyundai Santa Fe підвозить і директора департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому Ірину Топчій. Через півтори години роботи відвозить її й назад.
Спортсмен Більда цікавиться ремонтом школи, яка має перетворитись на спортивний ліцей

Спортсмен Більда цікавиться ремонтом школи, яка має перетворитись на спортивний ліцей

Спілкуємося в кафе «Хрещатик». Депутат бере з собою ще й помічника, каже, дівчина слідкує, чи правильно він говорить українською. І жартома додає: «Щоб я не сказав чогось зайвого».

- Якщо я буду про себе розповідати все, то нам не вистачить і кількох тижнів, - застерігає пан Андрій.

«Роблю те, що, на мою думку, потрібно людям. Керуюся суб’єктивними відчуттями»

"Хочу жити гарно сам, і щоб було гарно навкруги"

"Хочу жити гарно сам, і щоб було гарно навкруги"

Про свою роботу в окрузі депутат каже: береться за вирішення тих проблем, що є невідкладними і на які не передбачено виділення коштів із бюджету.

- Коли  отримав декілька відповідей у різних інстанціях, що ці ями в цьому році ремонтувати не будуть, то в мене не було іншого виходу, як зробити дорогу за власні кошти, - каже він. – Так само й 21-а школа. В цій школі я навчався сам до 6-го класу. Цього року виповнилося 30 років, як я пішов у перший клас. І коли потрапив на свято останнього дзвоника, то тільки переступив поріг, а там, вибачте, смердить туалетом. Заходжу в спортзал, а там як було 25 років тому, так і зараз, ще гірше. Оскільки я сам спортсмен, керівник Федерації триатлону України, то все, що стосується спорту, для мене важливо. Тому вирішив зробити такий маленький крок – у роздягальнях 21-ї школи встановити металопластикові вікна, які будуть відчинятися на провітрювання. Крім цього, зараз я вже замовив парти для початкової школи. Ніколи б у житті їх не купив, бо 18 з половиною тисяч гривень я дістав зі свого сімейного бюджету. Але батьки завели мене в той самий клас, до якого 30 років тому вперше пішов у перший клас, де я вчився сам, і я побачив парти, за якими ще тоді сидів…

Власним коштом депутат профінансував частковий ремонт доріг на окрузі

Власним коштом депутат профінансував частковий ремонт доріг на окрузі

Андрій Більда зауважує: пропозиції, що треба робити в місті,  з’являються щодня. Телефонують друзі,  виборці, люди приходять на прийоми.

- На все це потрібні навіть не мільйони, а мільярди. Тому  я обираю те, що можна вирішити найближчим часом, і те, що дійсно потрібне людям на мою думку. Фактично керуюся суб’єктивними відчуттями.

Робити такі справи може собі дозволити за рахунок доходів від бізнесу. Займається оптово-роздрібною торгівлею, автотранспортними послугами, виробництвом меблів і будматеріалів.

Запитую, як у родині ставляться до такого використання сімейного бюджету. – У сім’ї порозуміння є. Моя дружина все моє життя, всю мою громадську роботу сприймає дуже гарно. Вона, як і я, вважає, що  людина живе й отримує задоволення  не від того, що працює на себе, а від того, скільки добра можна зробити для оточення. Але повірте, аби ви потрапили до мене додому, то  не побачили  б тих грошей, які  я вкладаю в округ, спорт і розвиток міста. Я живу у звичайній квартирі в  «хрущовці».

«Що я там забув у тій політиці?»

Андрій Більда розповідає: громадською роботою почав займатися тоді, коли відчув, що вистачає досвіду не просто жити заради себе, а бути корисним для інших людей. Розпочалося все з того, що став віце-президентом Федерації триатлону України, а потім – президентом. У розвиток спорту почав вкладати багато часу і грошей.

"За останні чотири роки  купував собі кілька спортивних велосипедів. На всіх них зараз їздять мої спортсмени"

"За останні чотири роки купував собі кілька спортивних велосипедів. На всіх них зараз їздять мої спортсмени"

- За кілька років своєї діяльності відчув, що в мене виходить. Наші спортсмени почали вигравати престижні змагання, мають уже багато досягнень, - хвалиться депутат. – Це дуже надихає, коли ти щось робиш  і в тебе виходить. І коли спілкувався з друзями, спортсменами, мені всі казали «Андрюха, тобі треба в політику». А я відповідав: «Що я там забув у тій політиці?». Але якось воно так сталося, і в 2010 році  я очолив обласну організацію партії «Нова Країна», що входила до Блоку Віталія Кличка. Згодом політичну  партію «Нова країна» перейменували в «Удар», а я став головою обласної організації. Це мій перший серйозний крок у політику.

Однак, як розповідає Андрій Більда, він не знайшов порозуміння з керівництвом партії і вирішив відмовитися від співпраці десь за півтора місяці до виборів. Тоді надійшла пропозиція від мера Сергія Одарича вступити в його команду.

- Я хочу працювати не для себе, а для громади, покращуватися самому й змінювати світ навколо себе. Хочу жити гарно сам, і щоб було гарно навкруги. Десь такі погляди я побачив і в Одарича. Тому із задоволенням пішов на вибори в команді по мажоритарному округу.

Більда підтримує всі ініціативи мера Черкас Одарича, до чиєї політичної команди він увійшов з минулого року

Більда підтримує всі ініціативи мера Черкас Одарича, до чиєї політичної команди він увійшов з минулого року

Результат, який здобув під час виборів, вважає переконливою перемогою.

- Відрив від мого найближчого переслідувача був 248 голосів, у той час, як на інших округах то по 7, то по 30, - згадує  Більда. На це помічниця зауважує: треба казати «опонента».

- Та  я ж як спортсмен говорю, - пояснює.

«По кілька годин після прийомів приходив до тями»

Про свій робочий день Андрій Більда зауважує: «Постійно перебуваю  в русі». Має кілька робочих місць – офіс, де вирішує справи бізнесу, офіс Федерації триатлону у Києві, роботу якого координує на віддалі, і, крім депутатської роботи в міськвиконкомі, проводить прийоми у громадській приймальні. Але, незважаючи на насичений графік, телефон має один. «Не завжди беру трубку, але завжди передзвонюю», - зауважує депутат.

У своєму окрузі буває по кілька разів на тиждень. Там, каже, досі живе його мама. Часто упізнають колишні однокласники.

- Останнім часом усе більше людей мене пізнають, розмовляють. Деякі схвально відгукуються про мою діяльність, тиснуть руку. Але більшість людей, побачивши мене, вважають, що зобов’язані розказати мені про всі свої життєві проблеми, починаючи від того, що де болить і закінчуючи тим, що тече дах. Как мусороное ведро для своих проблем, - під впливом емоцій пан Андрій переходить на російську. – Реально людям не потрібне вирішення їхніх проблем. Їм би побалакати. Чим я переважно займаюся на прийомах, - це вислуховую особисті проблеми жителів. І часто, коли питаю, чим можу допомогти, то чую у відповідь: «Та нічим, я вам оце висказала, так добре».

Зараз депутат опікується ремонтом рідної школи. Вона входить до його виборчого округу

Зараз депутат опікується ремонтом рідної школи. Вона входить до його виборчого округу

 

Депутат каже: фактично через це узявся за облаштування майданчиків у дворах. Бо людям таки бракує спілкування. Треба, щоб було де зібратися з сусідами й побалакати. Тоді з дрібними проблемами не треба буде ходити до депутатів.

Каже: коли тільки почав вести прийом громадян, було дуже важко. Люди приходили з різними проблемами – від особистих, до загальноміських. Але практично всі – з якоюсь бідою.

- Мало хто приходить з радістю, всі приходять з горем, слізьми, з негативними емоціями. Зараз я вже трохи звик на це реагувати, а спочатку по кілька годин після прийомів просто сидів, дивився в стіну і все це переварював, - згадує пан Андрій.

Утім, як зауважує, не звик нічого нікому обіцяти. Якщо зможе, то зробить. І не вважає, що це благодійність.

- В моєму розумінні – це не допомога. Те, що я веду блог і про це пишу – це наполягання моїх колег-депутатів, які працюють у піар-службі. Вони мені сказали: «Про твої добрі справи люди повинні знати». Але я хизуватися не хочу. Фактично, я роблю це для себе. Якщо я відремонтував дорогу, то я це зробив для себе, щоб не убивати свою машину. Звісно, це приємно й іншим людям. Якщо я взяв опіку над бізонами в зоопарку, то це тому, що мені приємно опікуватися тваринами. Я не можу допомогти кожній бездомній тварині в місті. Але коли побачив отих облізлих, обідраних бізонів, то вирішив, що маю допомогти. Тепер виконую.

«Ранок розпочинається з української книжки»

Попри любов до тварин, удома їх нині не має. Через зайнятість приходить туди тільки спати.

- В дитинстві у мене було дуже багато тварин. Був кіт, хом’яки, рибки, попугайчик. Але це все в молодшому шкільному віці, бо десь із восьмого класу я серйозно зайнявся спортом і вже часу на тварин не було, - згадує пан Андрій.

Вільного часу не вистачає й досі. Депутат каже, що не має вдома телевізора, новини дізнається переважно з Інтернету, та й то вольовим зусиллям обмежує час перебування за комп’ютером. Хоча веде блог і, спільно з прес-секретарем Федерації триатлону,  сайт Федерації.

- Єдине, в чому  я потребую допомоги при веденні свого щоденника, – це виправлення граматичних і стилістичних помилок. Бо я недосконало володію українською мовою, і часто виникає проблема з добиранням висловів. Але за останні півроку я вже прочитав кілька книжок українською і взагалі мій ранок розпочинається з того, що я беру книжку і починаю вголос читати українською мовою. Взявся за це з початком депутатської діяльності, бо вважаю, що треба вміти правильно доносити до людей свої думки.

Єдине, в чому не хоче себе обмежувати – це заняття спортом. Утім, пан Андрій називає це фізкультурою. Бо спорт, на його думку, має на меті досягнення результату. «Олімпійський Спорт –це війна між країнами, у якій спортсмени – це солдати».

- Не менше трьох-чотирьох разів на тиждень я бігаю, плаваю. З початком літнього сезону почав їздити на велосипеді. Але зламав руку і тепер не їжджу.

Андрій Більда знаходить велику підтримку в сім'ї - від дружини Тетяни та доньки Ані

Андрій Більда знаходить велику підтримку в сім'ї - від дружини Тетяни та доньки Ані

Велосипед, з якого впав депутат, був щойно куплений. Але він, за словами Андрія Більди – досить середнього рівня. Його спортсмени мають кращі.

- За останні чотири роки  купував собі кілька спортивних велосипедів. На всіх них зараз їздять мої спортсмени. Я купую велосипед, починаю на ньому їздити, потім з’являється якийсь молодий талановитий спортсмен і я просто віддаю йому цей велосипед, - розповідає.

Дружина Тетяна, з якою разом з 20-річного віку, теж небайдужа до фізичних занять. Відвідує фітнес-центри, аби підтримувати себе у формі. А от донька, яку депутат ласкаво називає Анютою, віддає перевагу танцям і музиці.

- Закінчила музичну школу за класом фортепіано, відвідує художню школу, займається хіп-хопом і тектоніком, - пишається успіхами дитини пан Андрій.

З дружиною, котра теж займається бізнесом, ділять на двох одну машину. Але одного автомобіля на двох мало, тому хочуть купити інший.

А загалом про плани Андрій Більда не розповідає. Каже, що забобонний, як і всі спортсмени. Ким бачить себе у політиці в майбутньому, говорити не хоче.

- Ви не почуєте від спортсмена, що він планує стати чемпіоном світу. Треба робити, а потім говорити про здобутки.

Серед найважливіших подій у житті називає народження доньки і Олімпіаду в Пекіні 2008 року.

- Там відчув справжню атмосферу свята – мільйони людей з різних країн усміхнені, радісні. Щось схоже на очікування Діда Мороза в дитинстві.

реклама

Коментарі  

 
+1 #11 СОВІСТЬ 06.08.2011 19:08
Требе в нього спитати чи чесно він заробив свої гроші які зараз витрачає щоб улестливити електорат!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Семен Семенович 03.08.2011 12:50
Андрію,у політиці втрачають ім"я.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #9 Галка 02.08.2011 23:35
Скільки добрих справ...Андрію, трусіть більше свої кармани, може, швидше в гору підете!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Василь 02.08.2011 12:24
Андрію, не слухайте журналістів, робіть як звичайна особа, в цьому матеріалі беребір журналістських штампів, Вам потрібен досвічений політик- технолог. У Одарича Ви вже навчилися певним процесам, але ж щоб перемагати вчителя потрібно робити креативніше, без штампів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 гигач Janew 02.08.2011 00:04
Цитую Критик-а:
заказуха явная!

явная - это еще мягко сказано!!!! репортажное начало в журналистах проснулось))), но с вуалью как-то плохо получилось :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #6 цікаві люди є в місті 01.08.2011 18:21
Цитую Критик-а:
заказуха явная!


А як іще ошрювати приклад ?
В тому числі і через ЗМІ.
Андрій молодець, при будь якому розкладі його мотивації.
Бажаю триматися обраного шляху, а терпіти випробування тріатлон його навчив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #5 Критик-а 01.08.2011 10:41
заказуха явная!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #4 Черкащанин2 01.08.2011 10:15
Так и вспоминается после прочтения:
- мамо, а ви чули нас на селі хвалять??!!
- ні, а хтож хвалить?
- та я вас, а ви мене....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 жит буд.47 по вулГ.Дніпра 01.08.2011 10:12
своїми діями щодо ВЛАСНОГО фінансування заходів А.Більда, як на мене, показує неспроможність влади домомогти... це то всі знають... Вважаю, що люди голосували за когось же для того щоб ця обрана народом людина була їх представником.
класний чувак Більда. сам би за нього проголосував, був би він в окрузі моєму (люди хоч знають в обличчя людину).
А от у бидинку, де я живу, СУБом заплановано у цьому році провесли ямковий ремонт 41 кв.метру дороги (хоча явно менше 40 ямок же по метру кв.-набережну можна було б полатати +за ці кошти), а от хто це проконтролює як не депутат від округу. так же не знаю хто це ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Мойша 01.08.2011 09:37
Не дай боже.... в политку :cry: :cry: :cry: :cry:
Сейчас политики ужас, а если еще он станет политиком, да такого качества, как его отремонтиованна я дорога... :sad: :sad: :sad: :sad:
КОШМАР!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100