реклама

реклама

Із середини березня в Україні діє акція «Збережемо життя українців», яку ініціювала Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР). В її рамках малі та середні аграрії допомагають медичним закладам, селянам, органам місцевого самоврядування, правоохоронцям та рятувальникам у боротьбі з пандемією коронавірусу у тих регіонах, де обробляють землю.

DSC_5213_

– Кожен з членів нашої організації вирішив на місцях допомогти лікарням, амбулаторіям і коштами і медичним обладнанням. Ми роздаємо маски людям, засоби дезінфекції, тести на виявлення коронавірусів, тобто кожен включився в роботу, враховуючи, яка зараз ситуація, – розповів «Прочерку» член правління організації, депутат Верховної Ради VII-VIII скликань Валентин Ничипоренко.

Загалом ВАР – об’єднання близько семисот сільськогосподарських підприємств. Це в основному малі та середні аграрії.

– ВАР (Всеукраїнська аграрна рада)  показала згуртованість і дієвість та виступила ініціатором акцій проти продажу землі іноземним корпораціям. Вважаю, серед політичних і громадських організацій наша організація єдина, яка є незалежною. Бо ми працюємо за свої власні кошти, тобто за кошти членських внесків в обрахунку залежно від кількості гектарів землі, що має фермер. І таким чином бюджет дає нам можливість не залежати ні від кого, а все вирішувати на загальних зборах. Тож нашою організацією було прийнято рішення включитися в роботу і допомогти медичній галузі, – зазначив Валентин Ничипоренко.

DSC_5185_

Цікаво, що сам колишній парламентарій нинішній виклик для держави порівнює з тим, що стався у 2014 році, коли почалася війна.

– Тоді, пригадую, ситуація виникла така, що ми повинні були залучати всі сили для боротьби. Я тоді витратив велику суму на обладнання для військових, але жити гірше не став, а бабусям і дідусям, які віддавали для наших бійців свої останні гривні, доводилося сутужно.  Тому ми сьогодні зобов’язані захистити пенсіонерів і лікарів. Якщо є така можливість – треба допомагати. Тому відразу після запровадження  карантину я передав Жашківській, Лисянській, Маньківській, Тальнівській, Звенигородській лікарням та лікарні м. Ватутіне 300 експрес-тестів для діагностування коронавірусу, також медики районних лікарень та амбулаторій цих районів отримали 300 захисних масок-екранів. Керівник ПСП «Аскольд-Агро» Віктор Вусик  виділив Жашківській лікарні та амбулаторіям району 200 тисяч гривень фінансової допомоги. Аграрій Микола Северин профінансував повірку кисневих концентратів та пошиття масок багаторазового використання для лікарів Маньківської лікарні, а також надав бензин для підвезення медичних працівників КНП «Маньківського ЦПМД». Допомогу медикам продовжують надавати Олександр Косенюк ПАП «Соколівка», керівництво ПСП «Відродження» Григорій Котко та Михайло Котко, керівник агрокомпанії ТОВ «Кищенці» Кейс Хузінга та сотні інших аграріїв з усіх районів Черкащини, які не піаряться на своїй допомозі, а просто надають нашим лікарням необхідне. Хочу наголосити на тому, що допомагають медицині не великі агрохолдинги, а звичайні фермери та аграрії. Зараз, як і в 2014 році ми також маємо виклик, і наші лікарі як військові, лише медики боряться з невидимим ворогом, – сказав Валентин Миколайович.

DSC_5184_

Усі члени ВАР зараз долучились активно до програми «Збережемо життя українців». Так, апарати штучної вентиляції легень для Уманської лікарні придбав голова ВАР Андрій Дикун, допомогу у понад 100 тисяч грн виділили керівник ТОВ «АПК Насташка» та СТОВ «СТЕП-2000» Олексій Прудивус з Черкащини.

Окрім того, аграрії допомагають продуктами харчування літнім людям. Зокрема, в місті Умань на Черкащині за ініціативи голови ВАР  Андрія Дикуна створено продовольчий резерв. Волонтери уже роздали 9000 продовольчих наборів літнім людям міста та забезпечили продуктами лікарів, які працюватимуть з хворими на коронавірус. До створення продуктового резерву долучились понад 10 агропідприємств Черкащини.

- Ми проаналізували досвід Італії, Іспанії, Німеччини і зрозуміли, що необхідно уникнути пікових навантажень на лікарні. Для цього необхідно, щоб найбільш вразливі до вірусу категорії людей знаходились вдома. Відповідно, їм потрібно щось їсти, а оскільки всі учасники Всеукраїнської Аграрної Ради займаються вирощуванням і забезпеченням продовольства, ми зрозуміли, що саме тут можемо допомогти, - пояснив голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Йде підготовка 16.04.2020 21:46
До виборів, район тепер буде Уманський. КАк пел классик запахло весной
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Видрядження 16.04.2020 17:57
На войне они :lol: :lol: .А чего эти воинственные ликари 6 лет от войны морозились
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100