реклама

реклама

«Це звіт про роботу всіх нас, депутатів, – сказав, характеризуючи звіт голови Черкаської обласної ради Анатолія Підгорного, його заступник Михайло Мушієк. – Ми всі добре знаємо, як працювали». Ніхто в обласній раді не наполягав на заслуховуванні звіту. Відтак, депутати затвердили його без  жодного обговорення.

261110977_443939710500269_2082626249240858512_n


З огляду на ті політичні баталії, які черкащани могли спостерігати в обласній раді за останні роки, та й сьогодні при розгляді бюджетних питань, ситуацію зі звітом можна сміливо назвати унікальною. Депутати не лише прийняли звіт без обговорень і запитань, а й зичили голові «міцних нервів» і удачі в роботі.

– Це скликання обласної ради – доволі активне, і кожний депутат уважно вникає в питання, які розглядаються, причому не фрагментарно, а системно, – пояснив у коментарі «Прочерку» своє бачення депутатської миролюбності сам Анатолій Підгорний. – Перебуваючи в процесі розробки рішень з ранку до ночі, депутати, вочевидь, дають мені оцінку не так наприкінці року, коли я маю зачитувати звіт, а щодня, коли відбувається повсякденна робота під час сесій, засідання комісій, президії.

Як наголосив пан Підгорний, у розподілі бюджетних коштів враховуються ініціативи всіх депутатів.

– Ми ухвалили низку важливих «акцентних» речей, – розповів Анатолій Вікторович, – зокрема, програму приватизації, включення до пріоритетів плану соціально-економічного розвитку області будівництва бункера для лінійного прискорювача (сучасного безпечного апарату для променевої терапії в онкодиспансері, – ред.), диспетчерської Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. До речі, колектив цього центру є одним із найкращих в Україні. Тож очевидно, що він повинен мати приміщення для роботи у нормальних умовах.

Як наголосив Анатолій Підгорний, в ухваленому сьогодні бюджеті області на 2022 рік збалансовано дохідну і видаткову частини, що було зробити дуже непросто, враховуючи стрімкий глобальний ріст цін на енергоносії, виклик пандемії, війни, різноманітні економічні та політичні негаразди.

– Проте, незважаючи на все це, у збалансованому бюджеті в повному обсязі враховано всі захищені статті, – додав голова обласної ради.

Опитані нами депутати обласної ради в цілому позитивно оцінили діяльність Анатолія Підгорного. Особливо щедрим на позитив був керівник фракції «ЧЕРКАЩАНИ» Олександр Коваленко – саме ця фракція висувала Підгорного на посаду голови.

– Він дуже добре спрацював у цьому році! – сказав Олександр Коваленко. – Це було непросто. Був і тиск, було і розхитування ситуації. Але він, як дипломат, знаходив компроміс між усіма головами фракцій, збалансовував роботу, в тому числі й у бюджетних питаннях. Всі фракції різні в політичному відношенні, але він уміє дослухатися до всіх. Були певні розходження з провладною партією. Але в цілому злагоджена робота була завжди.

Депутат від провладної партії «Слуга народу» Валерій Данилевський, однак, у коментарі «Прочерку» не згадав про жодні розходження.

– Свою оцінку я висловив, проголосувавши за схвалення звіту голови, – сказав пан Данилевський. – Анатолій Підгорний нормально організував роботу, рада функціонує, рішення ухвалювалися. Жодних «надзвичайних ситуацій» у раді не було. Оцінюю позитивно.

Позитивну ж оцінку висловив і Віталій Коваль, керівник «Європейської солідарності» – партії, яка на загальнодержавному рівні є політичним опонентом «Слуги народу».

– «Європейська солідарність» разом з іншими фракціями підписала меморандум про співпрацю, одним із пунктів якого є обрання головою облради Анатолія Підгорного, – нагадав Віталій Коваль. – Я вважаю, що в важливих питаннях соціально-економічного розвитку, бюджету, консолідації депутатського корпусу Анатолій Вікторович за цей рік роботи цілком впорався із завданнями голови. Він уміє і знаходити компроміси, і брати на себе відповідальність. Вважаю, що рада правильно дала позитивну оцінку попередньому року його роботи.

«Нормальною» назвала роботу голови обласної ради й очільниця фракції «За майбутнє» Світлана Легойда.

– Як голова облради Анатолій Підгорний працював абсолютно нормально, – сказала вона. – Добре вів сесії, дотримувався порядку денного, чув депутатів.

Дещо критичнішим був очільник фракції ВО «Батьківщина» Семен Радченко.

– Голова обласної ради повинен об’єднувати фракції всіх політичних партій, які були сформовані в раді, – сказав Семен Володимирович. – В обласній раді «велика політика» присутня, але в першу чергу тут вирішуються питання господарського характеру, управління майном, інші питання, від яких залежить життєдіяльність регіону. Розбіжності між депутатами бувають найчастіше при прийнятті рішень з бюджетних питань. Я вважаю, що завжди треба домовлятися, шукати компроміс. Голова обласної ради повинен конструктивно співпрацювати з головою облдержадміністрації, враховувати думку всіх депутатів. Що ж стосується інших аспектів, то у мене зауважень до роботи голови обласної ради немає. Рада працює в штатному режимі – так, як вона і повинна працювати.

Колишній голова обласної ради Олександр Вельбівець, який від сьогодні є позафракційним депутатом (його виключили із фракції «За майбутнє»), в коментарі «Прочерку» сказав, що вважає перший рік роботи депутатського корпусу «періодом притирання», «роком налагодження конструктивних дій».

– Якщо хтось називав формування президії з урахуванням позиції різних фракцій «компромісом», то він помилився. Це не був компроміс, це був метод найменшого супротиву проблемі, – вважає Олександр Іванович. – Але в цілому роботу голови обласної ради в межах його повноважень можу оцінити на «добре». Це був непростий рік для нього як для голови – в плані налагодження роботи, стосунків з обласною адміністрацією, місцевими органами влади, з депутатами. Перший рік завжди непростий. Думаю, далі буде краще.

photo_2021-12-21_11-34-33

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Лейба 31.12.2021 17:12
Цитую василь григорович:
В облраді е багато виробничників Які повинні забезпечити контроль щоб ОДА не крала гроші з будівництва доріг !!!
і
Ха-ха!Кто лучше опытных производственни ков знает где, как и когда украсть, чтбы всё было ОК?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 василь григорович 31.12.2021 14:14
В облраді е багато виробничників Які повинні забезпечити контроль щоб ОДА не крала гроші з будівництва доріг !!!
і
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Микола 22.12.2021 10:01
Обласна рада - заповідник комунізму :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Сборище 22.12.2021 06:36
жен,любовниц,во ров и т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100