реклама
Sucurity Police

реклама

Ситуація в Черкаській області контрольована, наголосив щойно під час брифінгу в Суспільному голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

274348481_213237534317382_2230441535521067575_n

– Найгостріше питання – по Уманщині (село Розсішки) і по Дубіївці Черкаського району, де розміщені військові частини. Там відбулися вибухи. В Умані є один загиблий цивільний, який як раз їхав на велосипеді, коли його було вбито вибухом.

За словами Олександра Скічка, станом на зараз в області – 23 поранених, усі вони з Розсішок, де сталася пожежа. В Дубіївці авіаудар не викликав запалення складів.

Наслідки вибухів локалізують фахівці ДСНС. Пожежі локалізовано, боротьба з вогнем триває.

Із територій, прилеглих до Розсішок, здійснюється евакуація на Звенигородщину. Тим, хто не має автомобілів, надано транспорт. Людей розміщують у Тальному в школах та дитсадках. Загалом із 30-кілометрової зони навколо Розсішок евакуйовано понад 400 осіб.

Із 16-кілометрової зони навколо Дубіївки евакуйовано 300 осіб.

– Резервістів запрошуємо у військкомати. Процедура спрощена, необхідно мати лише паспорт. Усіх небайдужих просимо долучатися. Загрози по місту Черкаси явної немає, але ситуація здійснюється щохвилини, – додав Олександр Скічко. – Якщо будуть, не дай Боже, ще авіаудари, то буде задіяно сирену, яка повідомить про повітряну тривогу.

Олександр Скічко закликав черкащан зберігати спокій, не панікувати.

За його словами, через панічні настрої деякі люди закуповують у великих кількостях пальне і продукти харчування. Але влада зв'язалися з постачальниками – критичної ситуації з цими товарами немає. Також не бракує медикаментів, адже було накопичено необхідний резерв.

У медичних закладах області розгортають додаткові ліжка на випадок, якщо будуть ще поранені.

Також розгортають блокпости – правоохоронці на всяк випадок перевіряють документи. Але, каже Скічко, це не означає заборону на в’їзд і виїзд із населених пунктів.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 На личном бы 25.02.2022 13:23
примере прошел бы упрощену процедуру в военкомат,зачем эти пиары.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Іван 24.02.2022 18:55
Україна переможе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100