реклама

реклама

Нова влада вперше стикається з таким масштабним протестом

Нова влада вперше стикається з таким масштабним протестом

Більше 30 тисяч підприємців (за різними джерелами) з усієї України 16 листопада взяли участь в акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Подібні акції протесту пройшли і в деяких обласних центрах держави, але не в Черкасах. За словами голови Черкаської міської профспілки підприємців «Солідарність» Ольги Ракової у нашому обласному центрі людям вже не було сенсу протестувати.

– Ми проводили не так давно чотири акції протесту! Двічі спалювали картонний муляж проекту Податкового кодексу України! Зараз закрили всі ринки, бази і поїхали у Київ. Деякі люди тут залишаться ночувати, – розповіла у вівторок увечері в телефонній розмові «Прочерку» Ольга Ракова. – Від нашої профспілки до Києва з Черкас приїхало 600 осіб і ще близько півтисячі підприємців з районів області. А 18 листопада ми ще в столицю людей пришлемо. Зараз голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запросив п’ятьох людей від підприємців на переговори. Я теж мала йти, але не потрапила у п’ятірку, а з більшою кількістю він говорити не захотів. Ми не будемо чекати завершення переговорів. Люди втомилися, тож повертатимемося до Черкас.

Спочатку підприємці зібралися на Майдані Незалежності

Спочатку підприємці зібралися на Майдані Незалежності

За словами представників з Черкащини, до столиці приїхали представники майже з усіх районів області. Зокрема, були помічені автобуси з Умані, Тального, Канева тощо.

– Я бачив близько десяти автобусів з Черкащини, – говорить «Прочерку» голова Черкаської профспілки підприємців, працівників торгівлі, громадського харчування та послуг Леонід Запорожець. – Підприємці організовувалися більше не по районам, а по ринкам. Було багато міліції. Невеликі сутички були, але серйозних конфліктів з міліцією не було.

Та чи дослуховується влада до людей?

– На жаль, поки що прийняті ті поправки, що влаштовують владу, а не підприємців, – говорять черкащани.

Верховна Рада - в облозі народного протесту

Верховна Рада - в облозі народного протесту

– Вони відхиляють всі наші поправки. От відхилили поправку по касовому апарату. Тобто влада визначила, що риночники, у яких річний обіг складає більше 300 тисяч повинні вже мати касовий апарат. Чесно сказати? Вважаю, що цей проект Податкового кодексу не відмінять, незважаючи на протести, – сказав «Прочерку» голова громадської Черкаської правозахисної організації "Актив Черкащини" Руслан Зоря. – Йде спроба таки прийняти цей Податковий кодекс. До речі, у центрі Києва була дуже велика кількість міліції. Ми нарахували 25 автобусів з ОМОНом, «Беркутом». Відвертих сутичок не було. Були спроби зупинити колону, коли люди рушили від Майдану до Верховної Ради. Але це були такі, знаєте, невпевнені спроби. Тому мітингувальники дійшли до Верховної Ради. Також додам, що на акції протесту була Юлія Тимошенко, лідер «Батьківщини». Але переконаний, що така кількість людей у Києві – це не її заслуга. Люди згуртувалися самі і завдяки Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу.

Черкаські підприємці цього літа не раз вже мітингували під стінами Черкаської ОДА. Нині ж терпець урвався - поїхали на Київ

Черкаські підприємці цього літа не раз вже мітингували під стінами Черкаської ОДА. Нині ж терпець урвався - поїхали на Київ

Руслан Зоря був вражений кількістю протестувальників. «Я теж думаю, що людей було більше 30 тисяч. Коли ми йшли по вулиці Грушевського і дійшли до Кабміну, то внизу хвіст мітингувальників ще не зайшов на Грушевського. Уявіть, яка це колона!» – каже черкащанин.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів (на офіційному сайті партії) народний депутат, Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує, що Верховна Рада може прийняти Податковий кодекс до вечора четверга, 18 листопада. Про це він сказав в кулуарах парламенту у вівторок, 16 листопада. За словами Єфремова, «в четвер, якщо буде все нормально, ми зможемо до кінця робочого дня прийняти цей документ». Відповідаючи на питання журналістів, він пояснив, що прийняття Податкового кодексу у вівторок не є можливим, оскільки даний документ вельми об’ємний.

реклама

Коментарі  

 
0 #13 Владислав 14.02.2011 16:23
С налоговыми каникулами не так просто. Там одно рукой дают, а другой забирают. Обратите внимание: http://www.kapitalizator.com/podatkovi-kanikuly-vtratyly-pryvablyvist-bezperspektyvnist-punktu-154-6-podatkovoho-kodeksu-ukrayiny
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 Один 23.11.2010 09:09
Як же нам солодко брехали: "Я дам податкові канікули на 5 років..."
http://www.youtube.com/watch?v=MGjme04H5VE
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 m14 19.11.2010 20:39
Куда мы катимся? :o :-x
22 все на митинг в Киев едем, вот там и подружимся опять. И ДАнецкие и ЧеркасЦы и Киевляне - все опять станем братьями по вилам и палкам. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Сергей 19.11.2010 18:50
Власть заботится о ***, а не о миллионах украинцев, которые могут остаться без куска хлеба. Донецкие *** хотят создать страну олигархов и нищих, а независимый средний клас им никчему. Гораздо проще управлять медиком и педагогом, который зависит от бюджетных денег, чем предпринимателе м, который сам зарабатывает себе на жизнь. Им нужна послушная биомасса типа донецких шахтеров, а не свободные мыслящие люди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #9 Киевлянин 17.11.2010 21:00
Цитую Черкащанин:
Читал об этом на прошлой неделе

В статье сразу было написано (наверное специально для таких тормозов как Черкащанин), что "... 16 листопада взяли участь в акції протесту...". Не приведи Господь, чтоб все черкащане были такими Черкащанинами...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #8 Ай-я-яй 17.11.2010 12:56
Цитую Андрій:
А як ви дивитесь на те, що кожен вчитель, лікар справно сплачує податки, а величезна маса базарників - ні?

Ну звичайно, лікар і вчитель сплачують! Ще б їм не сплатити - за них це бухгалтерія зробить. Але перш ніж рахувати, що сплачує малий і середній бізнес, порахуйте, скільки не сплачує великий і казнокради. Податків з їх прибутків було б набагато більше, ніж з ледь заробляючого на виживання малого бізнесу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #7 ВВС 17.11.2010 11:48
Цитую Ай-я-яй:
К сожалению, каждый народ имеет ту власть, которую заслуживает.

Банальна і заяложена фраза! НЕшановний "Ай-я-яй", а то ти не знаєш, що Черкащина не за цього Президента голосувала і що Тігіпка прокотили в області навіть на місцевих виборах?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-19 #6 Андрій 17.11.2010 10:10
А як ви дивитесь на те, що кожен вчитель, лікар справно сплачує податки, а величезна маса базарників - ні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Ай-я-яй 17.11.2010 09:46
К сожалению, каждый народ имеет ту власть, которую заслуживает. Или по-народному: "Бачили очі, що брали, - тепер їжте, хоть повилазьте".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Злой деньга 17.11.2010 01:08
и будет "чёрный четверг" - переломная точка в жизни многих украинцев
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100