реклама

реклама

Креативний спосіб боротьби з крадіями квітів придумали в одному з черкаських магазинів комп’ютерної техніки. На низенькій огорожі працівники магазину «Vilar» розвісили фото людей, які вночі викопують квіти з їхньої клумби.


Клумбу біля магазину створили ще п’ять років тому, в день його відкриття. Спочатку усе засадили низькорослою травою, посадили туї. Через три дні вісім новеньких туй викопали з корінцями… Опісля клумбу засадили квітами, однак крадіжок лише побільшало. Тоді ж встановили і камери спостереження.


– Хочеться завжди посадити щось оригінальне, гарне. Коли вибираємо, завжди радять купувати щось простіше: петунії, бегонії… Оскільки нам хочеться щось краще, то це краще в нас і крадуть, – розповідає директор магазину «Vilar» Лариса Ободовська.

 «Хітом» крадіжок цього року стали низькорослі георгіни та махрові газанії. Їх поцупили найбільше. На місці крадених квітів працівники підсаджують нові. Кілька днів тому посадили троянди.


Серед останніх здобутків крадіїв – чотирьохрічний ялівець. Його господарці особливо шкода, адже у такому віці на новому місті хвоя вже не приросте. В міліцію звертались, однак ті допомогти не змогли, адже сума крадіжки замала.

– Міліція нам не дуже допомагає. Кажуть: «Зловите – дзвоніть, ми приїдемо…», – бідкається директорка.

Боротися з правопорушниками працівники магазину пробували по-різному.

– Ми і чергували ночами, і колючими проволочками обплітали наші квіточки, і прив’язували крючечки рибальські. Однак на ранок ямки з’являлися знов і знов… – коментує Лариса Ободовська.


Тепер же керівництво магазину використовує новий метод: чіпляють фото крадіїв, яких зафіксували камери спостереження. Розвісили фото не всіх – лише найзлісніших, які крадуть з корінцями. Квітокрадів фото не зупиняють. Ті, хто вже «висять», більше не приходять, але з’явились інші. Дехто навіть приходить з лопатками та в рукавицях.

– Посадити когось у тюрму ми за мету не ставимо, може, до якоїсь совісті достукаємося… Місто ж у нас невелике, всі одне одного знають… Люди на якісних фото крадіїв впізнають. Приходять до нас, дають координати… – розповідає пані Лариса, – Перехожих фотографії веселять, а особливо колоритні написи до них.

Попри часті крадіжки у комп’ютерному магазині, директор магазину налаштована на краще. До крадіїв вони вже навіть прилаштувались. Тепер купують квіти не в одному екземплярі – садять кілька однакових у різних місцях.


– Все одно будемо садити гарні квіти, тому що хочемо, щоб навколишній світ став кращим. У місті небагато місць, де можна відпочити оком. Люди проходять, милуються, не всі ж крадуть… – каже Лариса Ободовська.

 


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Єлєна 22.09.2012 19:23
"В міліцію звертались, однак ті допомогти не змогли, адже сума крадіжки замала.

– Міліція нам не дуже допомагає. Кажуть: «Зловите – дзвоніть, ми приїдемо…», – бідкається директорка."

Кінг, для вас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Кинг 20.09.2012 15:18
в милицию обращались?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Прокурор 18.09.2012 07:21
Цю ********легко вирахувати по її собаці. До речі, останню щиро шкода: це той випадок, коли свиня робить собаку невільним "подєльніком" у крадіжці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100