реклама

реклама

Черкаська фудблогерка Альона Гудзенко розповіла, як приготувати класичну великодню паску. Таку випічку вона готує вже шостий рік поспіль і паска завжди вдається, пише Суспільне.

7b553d5e1bdba71f

Черкаська фудсвітлярка та блогерка Альона Гудзенко є авторкою семи кулінарних книг про смачне та здорове харчування. В її інстаграмі понад 27 тисяч підписників.

Зі слів Альони Гудзенко, готувати святкову випічку для родини — це вияв любові:

"Для мене Великдень — це, перш за все, дуже домашнє і сімейне свято. У ньому багато добрих душевних традицій. Уже багато років я печу паски для своєї сім'ї, дарую їх батькам, бабусі, друзям. Я дуже люблю пригощати своєю випічкою, а особливо пасхальною, рідних, тому що це для мене рівноцінно прояву любові".

За словами фудблогерки, аби приготувати класичну паску знадобиться небагато часу та прості продукти:

"Для тіста потрібно спочатку зробити опару: змішати 250 мілілітрів теплого молока та 25 грамів сухих дріжджів. Потім додати столову ложку ванільного цукру та п’ять столових ложок борошна. Суміш необхідно накрити плівкою та поставити в тепле місце".

73ffa92362f816f2

В тісто кулінарка рекомендує додавати улюблені сухофрукти. Їх попередньо необхідно залити окропом або алкоголем.

"Поки готується опара та набухають сухофрукти, збиваємо в мисці три яйця та додаємо 150 грамів цукру. Їх необхідно збивати, поки не розчиниться цукор і на поверхні не з’явиться густа біла піна. Потім додаємо 100 грамів розтопленого теплого масла і готову опару".

Зі слів дівчини, аби паска вийшла високою та пишною, усі інгредієнти повинні бути теплі або кімнатної температури.

8831ce99527026e4

"У готову суміш потрібно в кілька етапів додати борошно. Його обов’язково треба просіювати. Тісто буде виходити липким, але так і потрібно. Вимішується тісто руками 10 хвилин, поки не почне відлипати від рук. Тоді його можна накривати плівкою і ставити в тепло на годину".

Миску з тістом блогерка рекомендує накривати плівкою, а не рушником – з її досвіду так тісто сходить краще.

"Перед тим, як вмішувати сухофрукти в тісто, воду необхідно злити і просушити їх паперовим рушником. Готову суміш треба розкласти по формах, заповнюючи їх на третину. Форми з тістом у теплі тримаємо ще 20-25 хв – так, щоб тісто добре піднялося. Пасочки зверху змащуємо збитим яйцем і випікаємо 20-30 хв у розігрітій на 180-190 духовці".

9e567f55f068a00b

Тіста вистачить на одну велику та три маленькі паски. Зі слів Альони, аби вони добре пропеклися і не згоріли, користується хитрістю – накриває їх фольгою.

"На готовність пасочки я перевіряю дерев’яною шпажкою. Якщо випічка згори підзолотилася, а всередині ще сира — накриваю фольгою паски і допікаю. Так верхівка не пригорає, а тісто всередині пропечеться як слід".

94025350bcc3b97f

Коли паски вже будуть готові і охолоджуватимуться, можна приготувати глазур.

"Щоб її приготувати, знадобиться всього три інгредієнти – цукор, желатин та вода. П’ять грамів желатину потрібно залити 30 мл води. Поки желатин набухає, 180 грамів цукру та 50 грамів води змішуємо в сотейнику та ставимо на плиту. Коли суміш почне закипати, її треба зняти з вогню, додати желатин і збивати міксером до густої піни. Особливість цієї глазурі – вона не кришиться і не липне до рук".

dc913310d3b9dc6b

Задекорувати паски можна на свій смак - живими квітами, цукерками або посипкою. За словами фудблогерки, такі паски і цього року готуватиме на свято:

"Традиційно Великдень ми святкуємо у колі сім'ї. Цього року батьків ми запросили у власний дім. Я буду накривати смачний стіл, пригощати ароматними пасками. Також ми будемо битися крашанками. Буде дуже душевно і по-домашньому — саме за це я обожнюю Великдень".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100