реклама

реклама

"За кордоном захоплюються українським військом та народом" — так про підтримку на "Іграх Нескорених" іншими країнами розповів ветеран АТО, спортсмен Артем Лукашук. Він з Гааги повернувся зі "сріблом", пише Суспільне.

625595bc68832ff2

"Свою медаль присвячую полеглим побратимам та посестрам"

Черкаський спортсмен Артем Лукашук срібну медаль отримав у перший змагальний день "Ігор Нескорених". У стрибках у довжину отримав другий результат — 5,20 метра. Розповів, що з ним, щоб підтримати, поїхали найрідніші:

"Першими привітали дружина і син, які поїхали разом зі мною у Гаагу. Коли мене нагороджували медаллю, до мене підбіг син і я вдягнув її на нього. Відчував і радість, і сум, бо тілом я був на змаганнях, а розумом та душею — в Україні", — розповів Артем.

"Нам сказали все забути й налаштуватись на спортивний та дипломатичний лад. Та у мене не виходило: я постійно читав новини, тож виходило лягати спати надто пізно".

"Україною захоплюється увесь світ"

"Найбільше вразила підтримка абсолютно всіх країн: від дітей до дорослих. Діти часто запитували, чи маю щось з українською символікою, до прикладу обмінятись якимось їхнім значком на наш. Тобто навіть діти за кордоном розуміють, що в Україні йде війна і від них відчувається шалена підтримка".

013b6c061b0b8c73

За словами Артема Лукашука, всебічна підтримка України іншими країнами відчувалась на кожному кроці. Найбільше із "Ігор Нескорених" запам'яталось те, як захоплюється Україною світ:

"Люди підходили і казали, що захоплюються українським військом і народом. Таку відсіч дають російській армії! Вони у приємному шоці, що Україна — така сильна держава. І кажуть, що підтримка буде ще більша й більша. Ми зустрічались із посадовцями різних країн, які обіцяли дати ще більше зброї Україні згодом".

Зі змагань — в тероборону

Після змагань Артем Лукашук повернувся до лав тероборони. У Черкасах спортсмена привітали товариші по зброї:

"Вітали та чекали сувенірчиків. З одного боку радісно, що привіз медаль, як і обіцяв, з іншого сумно, що серед наших хлопців є загиблі та поранені".

Втім Артем впевнений, що Україна переможе, тим більше всі відчувають за плечима підтримку усього світу.

Що відомо про Артема Лукашука

  • Народився Артем Лукашук у селі Благодатне на Донеччині. Там і виріс. Служити пішов за контрактом ще в 2014-му році у 25-ту окрему повітряно-десантну бригаду – одну з перших, що брала участь у бойових діях, захищаючи Україну.
  • Поранення отримав у Вуглегірську у серпні 2014-го, за п’ять днів до свого 20-річчя.
  • У лютому 2022 року вдруге пішов на війну. Нині Артем Лукашук служить в теробороні однієї з приміських частин.
  • 17 квітня 2022 на Invictus Games The Hague 2020 черкаський спортсмен Артем Лукашук отримав срібну медаль у стрибках в довжину.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100