реклама

реклама

Спортивний флешмоб Біжу за «Азовсталь» на підтримку гарнізону «Маріуполь» відбувся у Черкасах зранку 23 липня. Захід проведено за ініціативи Асоціації родин захисників «Азовсталі», – про це повідомляє кореспондент видання Прочерк.

01



Мета флешмобу – нагадати світу про героїзм захисників Маріуполя. Акція стартувала в 11 містах України: Дніпро, Полтава, Запоріжжя, Чернігів, Рівне, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Луцьк, Івано-Франківськ та Черкаси.

До забігу долучилося більше 200 черкасців. Учасники марафону подолали дистанцію у 6 кілометрів (від Долини троянд до Соснового бору і у зворотному напрямку). На місці збору кожен учасник отримав наліпку з хештегом #Run_for_Azovstal. Перед командою «Старт» усі разом виконали Державний Гімн України.

02

«Уже третій місяць захисники «Азовсталі» у російському полоні. Вони потрапили у полон, не тому що проявили слабкість духу в бою, вони виконали наказ військово-політичного керівництва України. Ці люди три місяці, перебуваючи у повному оточенні, без достатньої кількості боєкомплектів, їжі та ліків героїчно утримували Маріуполь, а потім «Азовсталь». Зараз вони знаходяться у нелюдських умовах, росія і далі порушує закони міжнародного права та Женевську конвенцію. Ми хочемо так підтримати хлопців і підкреслити, що усі вимоги, які стосуються військовополонених повинні бути виконані. Ми маємо нагадувати собі та усьому світу про те, що захисники «Азовсталі» мають повернутися до своїх рідних та близьких», – зазначив координатор проекту «Support Azov» Олег Петренко.

Флешмоб триватиме тиждень: з 23 до 30 липня. Долучитися може кожен охочий, у будь-якій точці планети. Задача полягає у тому, щоб пробігти комфортну для себе дистанцію та розповісти про це у соціальних мережах з хештегом #Run_for_Azovstal.

03

Матері загиблих героїв «Азовсталі» Ганна Дерев’янко та Оксана Коцюконь розповіли, чому вирішили доєднатися до такої ініціативи: «Підтримали акцію, тому що ми чекаємо побратимів наших синів, які зараз у полоні. Ми хочемо, щоб вони повернулися до нас, тому що це наша сім’я. Переживаємо за кожного, хочемо привернути увагу людей, щоб чули, бачили та не забували. Вони варті того, щоб про них пам’ятали. Вони всі нам рідні, тому для нас це дуже болюче питання. Повернули не всі тіла. Домовляються, повертають, але з «Азовсталі» не всіх ще привезли. Ми чекаємо результатів ДНК і досі не поховали наших дітей».

Бажаючі долучитися до регулярної допомоги можуть ознайомитися із деталями на сайті https://www.supportazov.com/ .

«Я у минулому професійна бігунка, зараз вчителька фізичного виховання у Черкаській спеціалізованій школі №13. Маю активну соціальну та громадянську позицію. До акцій, які спрямовані на підтримку наших воїнів та окупованих територій, долучаюся вже не вперше. Тому не могла не підтримати і захисників «Азовсталі». Мої подруги, які перебувають наразі за кордоном, також планують долучитися до флешмобу. Адже не важливо де ми це робимо, важливо для чого», – поділилася думками учасниця флешмобу Світлана Федоренко.

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100