реклама

реклама

Показ трагікомедії сучасності «Хто Я?» у виконанні акторів Луганського обласного українського музично-драматичного театру відбувся ввечері 10 та 11 вересня у черкаському драмтеатрі. Виставу за п’єсою Маріуса фон Маєнбурга «Бридкий» поставив головний режисер Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Станіслав Садаклієв, – про це повідомляє кореспондент Прочерку.

20220910_171940

«Історія цієї вистави доволі цікава, бо вона нова, ми випустили прем’єру 17 і 19 лютого у підконтрольному Сєвєродонецьку, де розвивався Луганський музично-драматичний театр з 2014 року. Доля цього театру не проста, бо він вже двічі переселенець», – розповів перед початком дійства Станіслав Садаклієв.

Наприкінці 2014 року, після вторгнення російської федерації в Україну, актори переїхали з Луганська до Сєвєродонецька. Цього року у лютому окупанти розбомбили будівлю театру. Тому зараз Луганський театр перебуває на базі Сумського національного академічного театру драми та музичної комедії імені М. С. Щепкіна та гастролює іншими містами України.

20220910_171800

Станіслав Садаклієв зазначив: «Актори далі грають свій репертуар, тепер їхня трупа продовжує свою діяльність у Сумах. Вони вже показали цю трагікомедію у рамках фестивалю Менотаврія у Дніпрі, на театральному фестивалі у Кракові та зіграли у Сумах. Нарешті приїхали до Черкас. Я дуже радий, що вони приїхали до нас. Хотів, щоб черкаська публіка також побачила цю виставу. Костюми, декорації, світлове обладнання – все залишилося у Севєродонецьку. Окупанти свідомо розбомбили театр. Від вистави залишилося лише найголовніше – актори, їхня енергія та ідея. З костюмами допоміг Сумський театр, альтернативні декорації ми знайшли у Черкасах».

Режисер попередив глядачів, щоб були уважні під час спектаклю, адже четверо акторів на сцені грають по дві ролі, не перевдягаючись та не змінюючи реквізити.

Талановитий інженер Летте є головним героєм постановки «Хто Я?». Він живе у своєму світі, робить свою справу та досягає успіху у кар’єрі. Винахід головного героя спричинив фурору науковому середовищі. Коли Летте зібрався презентувати свою новинку на форумі, шеф заборонив йому це робити, через нібито потворну зовнішність. Головний герой був приголомшений почутим, адже ніколи не вважав себе жахливим. Під час розмови з дружиною він розуміє, що вона ніколи не дивилася на його обличчя і також вважає його катастрофічним. Після цього Летте наважується на безпрецедентний крок – «відмовляється» від свого обличчя. Зробивши пластичну операцію, він отримує ідеальне та вродливе обличчя, гроші, прихильність жінок, але губить найважливіше.

20220910_173121

«Вистава не зовсім класична, сучасна. Незважаючи на відсутність пишних декорацій та костюмів актори виконують свою справу добре. Спочатку коли режисер попередив, що вони гратимуть по кілька ролей, думала, що буде заплутано та важко для розуміння. Ні, вони чудово перевтілюються, навіть не змінюючи вбрання. Грають різні ролі таким чином, що одразу зрозуміло, якого саме героя вони зараз відображають. Ця вистава нагадує нам про те, що важливо не бути як усі, не бути однаковими. Бути як всі простіше, а бути самим собою важко. Загалом вистава сподобалася, але це залежить від особистих вподобань. Ми з подругами чудово провели вечір», – розповіла глядачка спектаклю Іда Таранцева.

Перед початком спектаклю глядачі вшанували хвилиною мовчання усіх воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, та мирних громадян, які загинули в наслідок збройної агресії російської федерації.

20220910_170623

«Ви чули добрі новини від наших Збройних Сил, які звільняють Харківщину, актори і адміністрація Луганського музично-драматичного театру також з нетерпінням чекають, щоб звільнили і Луганщину. Ми не повинні ані на секунду забувати якою ціною звільняють наші території», – із сумом зауважив головний режисер Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Вистава тривала 70 хвилин без антракту. На уклін актори вийшли з Державним Прапором України. Глядачі проводжали акторів бурхливими оваціями.

20220910_182847

Анастасія Бут

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100