реклама

реклама

Благодійний концерт на користь ЗСУ «15 друзів Боброва» відбувся ввечері 26 грудня у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, – про це повідомляє кореспондент видання «Прочерк».

20221226_193348

Сергій Бобров – заслужений артист України та актор Черкаського драмтеатру, волонтер і музикант. На своїх концертах він невтомно збирає кошти для бійців української армії. Наразі Сергій Бобров спільно з 15 талановитими виконавцями презентували нову концертну програму – «15 друзів Боброва».

«Від початку повномасштабного вторгнення ми провели вже близько 20 концертів у різних місцях: починаючи від бомбосховищ, закінчуючи театром та галереями. Зібрали за цей час приблизно 300 тисяч гривень. Кожного разу створюємо для глядачів щось новеньке і запрошуємо різних артистів, щоб їм було цікаво відвідувати наші концерти. Цього разу обдзвонив друзів, запропонував такий формат. Усі підтримали, адже це справа для того, щоб зібрати кошти для ЗСУ.  Що більше ми будемо донатити, то швидше наступить наша перемога», – зауважив артист Сергій Бобров.

Вхідний квиток для відвідувачів – донат на ЗСУ. Зібрані кошти передадуть команді черкаської журналістки, а нині волонтерки Вікторії Хамази. За благодійні внески придбають найнеобхідніше для тих, хто обороняє Бахмутський напрямок. Вікторія Хамаза разом з Тимуром Баштаєвим закуплять та відвезуть потрібні речі у Бахмут.

Сергій Бобров зазначив, що вже не вперше співпрацює з Вікторією Хамазою: «Я знаю її особисто давно, ми провели разом не один захід. Спільними зусиллями вже відправили на фронт позашляховик і два безпілотники. Наразі збираємо кошти для медиків, які перебувають під Бахмутом».

20221226_180552(1)

На сцені Сергій Бобров разом з іншими черкаськими артистами виконував свої пісні про дитинство, творчість, кохання та реалії, в яких нині живуть українці. Під час заходу звучали гітари, контрабас, перкусія та клавіші. Також аудиторія споглядала хореографічні номери від артистів балету. Серед 15-ти друзів Боброва були такі виконавці як Олена Делікатна, Даша Зборовська та Даніїл Кривко – співак та керівник музичного гурту «Жарти в сторону». Він розповів:

«З першої хвилини після того, як Сергій мене запросив долучитися до цієї ініціативи, я вже знав, що я буду співати. Пісня, яку я обрав – це хороший варіант для того, щоб поділися із слухачами меланхолією. Вона викликає певний резонанс всередині, у її словах відгукується щось життєве. Кожен артист повинен мати свою візію й бути чітко детермінованим у цьому баченні, тоді вдається досягти рівня взаємодії з аудиторією. Сергій придумав такий формат і втілив його на високому та професійному рівні. Найголовніше, що це благодійність і ми робимо спільну справу для перемоги».

Деякі номери торкалися теми війни, проте більшість була присвячена не злободенним темам. Сергій Бобров у виборі репертуару віддав перевагу життєвій та легкій тематиці для того, аби відвідувачі могли відпочити під час заходу.

«Насправді обожнюю творчість Сергія Боброва. Я є його фанаткою ще з тих часів, коли він співав разом з гуртом «Ефект метелика». Дуже подобаються його пісні про літак і про абрикоси. Навіть під час війни потрібно підтримувати нашу культуру, артистів та їхні ініціативи. Під час Другої світової війни актори також грали вистави й концерти. Це дає нам можливість трохи відволіктися від сумних думок», – поділилася емоціями відвідувачка заходу Тамара Городиська.

20221226_181307(1)

Під час концерту Сергій Бобров презентував публіці свою нову пісню «Один серед руїн». Її артист присвятив парам, які нині перебувають у розлуці зі своїми половинками через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

«Багато родин наразі роз’єднані кілометрами й чекають зустрічі зі своїми половинками, ця пісня присвячена їм. Мій рідний брат опинився у такій же ж ситуації. Його дружина з дочкою через війну поїхали до Німеччини. Він ділився зі мною своїми переживаннями та почуттями з цього приводу. Це надихнуло мене і я написав нову пісню», – розповів Сергій Бобров.

Під час благодійного концерту вдалося зібрати близько 18 000 гривень. Ті, хто не змогли бути присутніми на концерті, проте має бажання долучитися до благодійної ініціативи, можуть переглянути виступи за покликанням та задонатити на рахунки Вікторії Хамази: ПриватБанк – 5168 7456 1293 1532;  PayPal – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; БанкаМоно – https://send.monobank.ua/jar/36G59yRRR1; Універсал Банк – 5375411204994169.

Відвідувачка заходу Світлана Запетенко зазначила: «Дуже важливо, що це благодійний захід. Наразі допомагати Збройним силам України – це наш обов’язок, як і кожного українця. Виступи були чудові. Нам приємно відвідати концерт, але удвічі приємніше, коли знаєш, що робиш хорошу справу для країни».


Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100