реклама

реклама

Майстер-клас з акторської майстерності Андрія Валенського відбувся 27 грудня у Черкаському обласному молодіжному ресурсному центрі. Безкоштовний захід організували для хлопців та дівчат віком від 15 до 24 років, – про це повідомляє кореспондентка видання «Прочерк».

20221227_164227

Андрій Валенський – професійний актор драматичного театру та кіно. Працював у театрі ім. Тараса Шевченка у Харкові, театрі ім. Лесі Українки й у театрі драми та комедії на лівому березі Дніпра у Києві. У своїй фільмографії має понад 50 ролей у кіно та серіалах. Серед його найвизначніших робіт – роль Кривицького у першому сезоні серіалу «Слуга народу». До повномасштабної війни росії проти України актор жив у Києві, наразі переїхав до Черкас.

20221227_162237

«Це перший майстер-клас, який я проводжу за периметрами студії, де я викладаю. Я запитав себе, чим я можу зараз бути корисний, що я можу дати суспільству?  Я можу поділитися своїми знаннями», – зазначив Андрій Валенський.

На майстер-класі відвідувачі мали можливість навчитися акторським вправам на дикцію, дихання, визволення власних емоцій та посилення розкутості. Спробувати себе у ролі актора, відіграти сценку.  Такі завдання спрямовані на розширення свідомості, для вільного спілкування у житті та самовираження. Учасники заходу могли поставити фахівцю власні запитання, які стосуються його професійної діяльності.

Актор розповів, що зараз вітчизняне кіновиробництво «перебуває на паузі»: «Наразі в українських акторів з роботою «туго». Знімається дуже мало, буквально три проекти. Але кожного дня запускається щось нове. Радує, що навіть у таких умовах почали знімати і з кожним днем це розширюється. На подальший розвиток українського кіно я дивлюся оптимістично. Вважаю, що воно ще прогримить на весь світ».

Під час виконання вправ практиканти виявили для себе, що для того, аби емоційно відігравати певні сценки потрібно подолати психологічні бар’єри. Наприклад, почати кричати щосили перед аудиторією – це досить стресово для буденного життя людини.

«Ця тема була мені цікава, але раніше у Черкасах таких занять не було. Тому, коли я побачила, що відбудеться такий захід, вирішила спробувати. Мені сподобалося, було цікаво, емоції дуже позитивні. Я себе спробувала у різних образах. Спочатку було страшно, але в процесі я по-новому подивилася на це. Нам розкрили деякі акторські «фішечки». Спікер добре пояснював та підтримував, коли в учасників щось не виходило. Йому вдалося створити таку атмосферу, що всі були на одній хвилі. Молодь потрібно зацікавлювати та долучати до подібних заходів. Інколи люди не мають друзів та грошей, щоб відвідати платні майстер-класи. Такі безкоштовні заходи вони об’єднують людей, адже всі збираються відповідно до своїх інтересів. Наприклад, на цей майстер-клас всі прийшли з однією метою – дізнатися більше про акторську майстерність. Таким чином,  опинилися у колі однодумців», – поділилася враженнями учасниця заходу Альона Єфіменко.

20221227_170333

Щоб взяти учать у заході потрібно було лише попередньо зареєструватися. Майстер-клас відвідали зо два десятки людей.

Учасник заходу Роман Кирнос поділився: «Я хотів спробувати себе у якості актора. Дуже сподобався формат заняття та підхід лектора. Він все пояснював на власному досвіді і розповідав про те, що зараз актуально в акторському майстерстві. Класно те, що ми самі ставили сценки, тобто вже одразу перейшли до практики. З цього потім можна було посміятись і поділитись враженнями один з один. Такі заходи розширюють світогляд, молодь може спробувати щось нове. Можливо, це комусь це настільки сподобається, що він продовжить займатись цією справою».

Також актор Андрій Валенський розповів кореспондентці «Прочерку», що, на його думку, після завершення російсько-української війни – це буде ключовою темою для нашого вітчизняного кіно ще на десятки років.

«Наразі продюсери та режисери вже запитують, чи згоден я грати, наприклад, російського солдата. Тобто навіть вже зараз розробляють сюжети за цією тематикою. Звісно, спочатку потрібно читати сценарій, але якщо там хороша роль і виписаний персонаж, то я би погодився. Хтось повинен буде грати росіян – це робота. Акторам не завжди дістаються позитивні персонажі, у цьому і полягає суть нашої майстерності».

Анастасія Бут

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Кур 05.01.2023 19:42
Актор серіалу «Слуга народу» провів майстер-клас для молоді у Черкасах.

О, та цей той "актор", що разом із "Голобородьком" зробив "кіно" для дурнів, фінансоване Бенєю Коломойським, що привело до влади в Україні цю безвідповідальн у нахабну зелень?...
Геть із Черкас!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100