реклама

реклама

Музично-поетичний квартирник «Три кити» провели 15 січня у Черкасах в арт-галереї «Склад №5». Благодійний захід організував артист Сергій Бобров разом зі своїми творчими друзями задля допомоги ЗСУ, – про це повідомляє кореспондентка видання «Прочерк».

20230115_173540

Сергій Бобров – заслужений артист України, актор Черкаського драмтеатру, волонтер і музикант. Він невтомно вигадує все нові формати для проведення благодійних концертів, кошти з яких спрямовує на допомогу ЗСУ. Цього разу Бобров запропонував відвідувачам концепцію музично-поетичного квартирника.

Квартирник організували у новому черкаському просторі для культурних заходів – арт-галереї «Склад №5». Вхідний квиток – благодійний внесок на ЗСУ. Назва «Три кити» безпосередньо окреслює програму заходу. Його поділили на три частини, які присвятили поезії, музиці та живопису.

20230115_171343

Сергій Бобров розповів, що свої концерти у поєднання з вище згаданими видами мистецтва раніше не організовував: «Таку концепцію ми створили вперше. Весь час ми вигадуємо щось цікаве, щоб заохочувати людей прийти. Тому, цього разу вирішили запропонувати аудиторії формат, який включає в себе ще поезію та живопис. До того ж, захід ми проводили у галереї, де була виставка, тому придумали таке поєднання. Три кити – це основа, на яких стоїть уся творчість: поезія, музика та живопис».

Спершу на заході виступила джазова виконавиця ILAILA (Аліна Діденко) під музичний супровід Дениса Мосяженка, який зіграв на трубі. Потім публіці свої вірші зачитала Мар'яна Верховцева. Поезія була присвячена любовній та інтимній ліриці. Збірку з віршами Верховцевої можна було придбати за донат.

«На людях я не читаю поезію. Це вдруге після презентації моєї книги, яку я видала уже під час повномасштабного вторгнення. Вона зовсім не про війну, в ній зібрана інтимна лірика. Наразі ми всі переживаємо непрості дні, я вважаю, що зараз є місце для творчості, адже вона лікує», – зазначила Мар'яна Верховцева.

20230115_172250

У арт-галереї «Склад №5» відвідувачі могли розглянути виставку Влада Кришовського. Частиною заходу став благодійний аукціон, на якому розігрували ексклюзивні речі від черкаських художниць. Спершу на аукціоні продавали гільзи розписані Катериною Заріцькою. А потім футболки, шопер та плакати із зображеннями картин художниці Ольги Курської. Також за донат відвідувачі могли придбати патріотичні листівки з малюнками  Катерини Заріцької та Ольги Курської.

«Я почала розмальовувати гільзи не в 2022 році, а з самого початку російсько-української війни – з 2014 року. Я, дванадцятирічна маленька дівчинка, сиділа і розмальовувала великі РПГ, які ми також продавали або віддавали до музеїв, з часом моя діяльність припинилася. Але, через початок повномасштабного вторгнення росії, я знову повернулася до цієї справи», –поділилася Катерина Заріцька.

Художниця Ольга Курська зазначила детальніше про лоти, на яких зображені її роботи: «Війна змушує нас малювати те, що ніколи б не хотілося. Я ніколи не думала, що колись доведеться малювати стільки горя. Вчорашні події у Дніпрі вибили нас із колії. Я вважаю, що лозунг таких днів: «Наша русофобія недостатня». Робота з такою назвою написана мною 10 жовтня 2022 року, коли російська армія обстріляла всю Україну та влаштували тотальний блекаут. У цій картині написами представлені міста, які тоді найбільше постраждали. Ми надрукували це зображення на футболках, плакатах та листівках для сьогоднішнього аукціону».

20230115_182458

Для аукціону надрукували плакати з картинами Ольги Курської, які вона створила та експонувала від початку повномасштабного вторгнення росії. Художниця зауважила, що ці картини наразі не продаються, незважаючи на попит. Вона планує показати їх ще на виставках у різних містах України, і можливо за кордоном.

«Сьогодні ми конвертуємо нашу лють у те, що допоможе нам перемогти. Донат кожного – це частиночка лінзи снайпера, який поцілить. Для цього ми підготували аактуальні та ексклюзивні лоти», – додала Ольга Курська.

Під час виступів митців відвідувачі могли, за окрему оплату, поласувати гарячими напоями від однієї з черкаських кав’ярень. У завершальній частині заходу зі своїми піснями виступив Сергій Бобров під музичний супровід Макса Кривобородова та Прасков'ї Бєлкіної.

20230115_164314

Завдяки благодійному музично-поетичному квартирнику "Три кити" вдалося зібрати 8 456 грн. Їх передадуть волонтерській команді Вікторії Хамази. Кошти спрямують на потреби взводу снайперів Бахмутського напрямку, який перебуває на нулі. «За їхнім запитом: там і генератор, і розгрузки, і павербанки і багато чого іншого», –  розповіли організатори заходу.

З допомогою команди «РеалВідео» захід транслювали наживо. Ті, хто не змогли бути присутні на заході, можуть переглянути пряму трансляцію на ютуб-каналі «Про Те і Про Се» за покликанням https://www.youtube.com/c/proTeproSe та задонатити на рахунки Вікторії Хамази: ПриватБанк – 5168 7456 1293 1532;  PayPal – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; БанкаМоно – https://send.monobank.ua/jar/36G59yRRR1; Універсал Банк – 5375411204994169.

Сергій Бобров також анонсував, що вже планує новий благодійний концерт у Краєзнавчому музеї на кінець січня. Виступи будуть присвячені темі війни.

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100