реклама

реклама

Вихованці Черкаського центру дитячої та юнацької творчості провели благодійний концерт 25 лютого задля підтримки ЗСУ. Почесною гостею заходу стала військовий капелан Лариса Когут, – про це повідомляє кореспондентка Прочерку.

20230225_152042

У доброчинному шоу взяли участь чотири дитячих гуртки: зразкова вокальна студія «Браво», школа моделей «Стиль», шоу-гурт «Анфас» та дитяча телестудія «Unikko». Зібрані кошти передали до благодійного фонду «Час Надії».

Директор благодійного фонду «Час надії» та військовий капелан Лариса Когут розповіла про діяльність фонду та про те, куди спрямують виручені кошти:

«Наш фонд ми організували у 2009-му році для того, щоб допомагати дітям-сиротам. У 2014-му ми почали допомагати військовим та дітям, інтернати яких були розташовані у зоні бойових дій. Ми підрахуємо зібрану суму, я зателефоную на фронт, дізнаюся, які є нагальні потреби, і вирішимо, на що витратимо ці кошти. Можливо, це будуть медикаменти, які ми відправимо «на нуль»».

20230225_165102

Лариса Когут також зазначила, що дитяча підтримка неабияк мотивує та дарує втіху нашим захисника:

«Разом із допомогою я також надсилаю військовим фото із заходу, на якому збирали кошти. Вони побачать, як старалася малеча і це дуже щемно, тому що у них також є діти, а у когось вже онуки. Це нагадує їм, за кого вони там стоять і що їх тут чекають. Часто діти з матеріальною допомогою передають і листівки. Я бачила ці малюнки на фронті скрізь: у бліндажах, у їдальнях, в наметах, під плитами в бронежилетах замість оберегів. Бійці дуже цінують таку підтримку».

Вперше під час концерту вихованці дитячої телестудії «Unikko» мали можливість вийти на сцену та спробувати себе у ролі ведучих концерту. Раніше юні журналісти лише писали тексти для концертів, але на сцені не з’являлися.

«Вирішили провести концерт напередодні весни, щоб розбудити настрій, підтримати дітей, батьків та наших гостей. Обрали незвичайний формат, щоб глядачеві було цікаво спостерігати: танці динамічно замінювала мода, моду пісні. Номери обирали на патріотичну тематику. Звучали такі композиції як: «Триматись своїх», «Ми з України», «Я вдома». Це все близько дітям, бо вони, на жаль, відчули війну», розповіла організатор заходу та керівник зразкової вокальної студії «Браво» ЦДЮТ.

20230225_165709

Відвідувачка заходу, п’ятикласниця Евеліна Камінська поділилася враженнями від події та міркуваннями про те, чому зараз важливо допомагати військовим:

«Це перший доброчинний концерт, на якому я побувала, він неймовірний. Дуже важливо донатити на ЗСУ, бо їм потрібна допомога, ліки та теплий одяг, тому що вони захищають нашу країну від ворога. Без них не знаю, якби ми зараз жили, тому потрібно їх підтримувати. Якщо чесно, гріє душу, що є такі добрі люди, які влаштовують благодійні організації та збирають кошти для воїнів».

Керівник дитячої телестудії «Unikko» Надія Чередник зауважила, що її вихованці самі виявляють бажання долучатися до благодійних заходів, бо розуміють важливість підтримки для ЗСУ:

«Ми створюємо надійний тил для наших військових. Діти знають, що мають можливість займатися в ЦДЮТ завдяки нашим захисникам, тому стараються підставити їм своє маленьке плече. Вони відчувають себе частинкою країни, яка опинилася у біді, але що можуть зробити діти? Вони можуть послужити своїми талантами та подарувати настрій. Пройде час і вони будуть згадувати, як доклалися до нашої перемоги».

20230225_153846

Військовий капелан Лариса Когут також вийшла на сцену та виконала пісню «Заспіваймо пісню за Україну». Наприкінці концерту всі колективи вийшли на сцену та підняти синьо-жовтий прапор.

«Прекрасна музика та спів, чудові танці, неймовірна мода. Цей концерт повернув мене у дитинство. Коли я була маленька, то також ходила до Палацу піонерів у хорову студію. Скоро я відправляюся на фронт, де також доводиться співати, щоб розрадити бійців. Концерти зараз є важливими, тому що це підняття патріотичного духу серед дітей та батьків, це нас об’єднує як націю. До того ж, дітям потрібно починати готуватися до концерту Перемоги», додала Лариса Когут.

Анастасія Бут

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100