реклама
Sucurity Police

реклама

Благодійний концерт «Шрами» відбувся ввечері 27 лютого у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка. Захід організував заслужений артист України Сергій Бобров до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, – про це повідомляє кореспондентка «Прочерку».

20230227_191051

Сергій Бобров не зупиняється створювати нові концертні програми задля збору коштів на ЗСУ. Цього разу він запропонував глядачам музично-поетичну хронологію під музичний супровід гітари Макса Кривобородова та перкусії Івана Цаплюка.

«Цей рік змінив нас усіх, повністю змінилося внутрішнє сприйняття всього навколо. Ми зараз перебуваємо у підвішеному стан, не знаємо, що буде завтра. Тому, у нас лише один вихід – працювати на перемогу і робити все, щоб вона скоріше наступила», – зазначив актор Черкаського драмтеатру Сергій Бобров.

20230227_181712

Артисти на сцені виконали 14 пісень, у більшості з них ідеться про пережиті події за останній рік. Адже 10 із 14 композицій написані під час повномасштабного вторгнення. Окрім цього, перед композиціями Сергій Бобров декламував тематичні вірші.

Сцену цього разу вирішили задекорувати білою кулею, на якій транслювали тематичні зображення та відео до текстів, які співав артист. Фото наочно передавали масштаби руйнувань та горя, яке пережили українці. Костюми артистів також натякали на біль: білі сорочки були затушовані червоню фарбою.

20230227_193051

Концерт виявився дещо прем’єрним, адже до програми ввійшли пісні, які слухачі почули вперше: «Шрами», «Птах», «Лютий», «Маріуполь 2000» та інші.

«Сьогодні 50 відсотків пісень прозвучали зі сцени вперше. Щодо кулі, то вона в театрі є вже давно, але цього разу вирішили зробити її окрасою нашого концерту. Це образ планети, на ній ми показали відеокадри з подій, які пережила Україна за цей рік. Шрами – це те, чим зараз покрита наша країна, на жаль. Вірші до виступів вибирав у соціальних мережах під кожну пісню, для того щоб створити для глядачів обширну картину», – додав організатор заходу Сергій Бобров.

20230227_182927

Репертуар концерту підібраний так, щоб змотивувати  відвідувачів переосмислити своє життя і цінності, рухатись уперед незалежно від обставин. І найголовніше – підтримувати людей, які щодня захищають незалежність України.

Відвідувачка заходу Олена Горбенко розповіла, чому з подругою підтримали доброчинну ініціативу: «Від знайомої дізналися, що буде благодійний концерт і вирішили відвідати. Це гарна можливість культурно відпочити та допомогти нашим військовим. Ми з подругою часто ходимо в театр на спектаклі, але на концерті Сергія Боброва побували вперше, залишилися дуже задоволені».

Як і зазвичай, вхідним квитком до глядацької зали був довільний благодійний внесок. Цього разу кошти спрямують на потреби 95-тої десантно-штурмової бригади, яка перебуває на Бахмутському напрямку. Там військовим необхідні потужні павербанки (зарядні пристрої) для роботи старлінків. Ціна питання – майже 100 тисяч гривень.

20230227_175714

Із допомогою команди «РеалВідео» концерт транслювали наживо. Ті, хто не змогли бути присутні на заході, можуть переглянути пряму трансляцію на ютуб-каналі «Про Те і Про Се» за покликанням та задонатити на картку Ольги Косенко: 4149499992298669. Всі виручені кошти передадуть волонтерській команді журналістки Вікторії Хамази, яка регулярно відвідує бійців на передовій.

«Ми з сином за можливості намагаємося відвідувати такі заходи, прийшли підтримати групу та театр. До того ж, завжди приємно допомогти нашим військовим. Мені подобаються тексти, музика та доброчинні ініціативи Сергія Боброва. Концерт зворушив, пісні на дуже актуальні теми, які чіпляють за живе. Були і на попередньому концерті «15 друзів Боброва», який також проводили для збору коштів на ЗСУ. Цього разу, на жаль, завітали значно менше людей, закликаю усіх долучатися до таких заходів, бо лише разом ми сила», – зауважила відвідувачка концерту Ольга Колтко.

Під час благодійного концерту вдалося зібрати 4800 гривень. Крім того, один із відвідувачів, замість внеску до скриньки, приніс зарядну станцію для бійців на передовій.

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100