Село Моринці на Черкащині прийме восьмий щорічний фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest 2023”. Подію запланували у кінці літа — 26 та 27 серпня. Максимум залучених коштів спрямують на ЗСУ, розповіла у коментарі Суспільному засновниця фестивалю Юлія Капшученко.

52fe4e2cf0c32c133d547241ca269b1f

Шевченко, хоч і не входить до лав ЗСУ, але теж чинить потужний опір. Зокрема і з допомогою третини нашого оргкомітету, включно з очільником проєкту Дмитром Колошею, що зараз боронить Україну. Засновниця фестивалю Юлія Капшученко розповіла, що задачу провести захід дав саме голова фестивалю, який зараз на фронті.

2602394b7e2b3b5c

"Він сказав: друзі, може, подумайте, на серпень щось. Я це сприйняла як те, що, мабуть, він щось знає, що, можливо, на серпень наближається якась хороша дата. Але потім ми зрозуміли, що наша найбільша цінність в тому, що воїни все роблять, щоб ми в тилу могли нормально, наскільки це можливо, жити. Наш фестиваль завжди поширював дуже правильні цінності і виховав класних людей, які зараз на фронті".

Вперше в історії Ше.Fest організатори відмовилися від великої розважальної частини фестивалю. Відбудеться своєрідне паломництво у місце сили – Шевченкову землю, яка надає наснагу для Перемоги.

"Ше.Fest насправді дуже очікуваний. Минулого року ми вже визначили дати, але не встигли оголосити їх перед повномасштабним вторгненням. І дати лишилися лише в голові оргкомітету. І в цей день, коли мав бути Ше.Fest, в нас було дуже гаряче в Україні, і я йшла по вулиці з усвідомленням того, що нам є за що боротися. У нас є Україна, у нас є Ше.Fest, у нас є наші цінності, які насправді багато важать. І фестиваль таки відбудеться. Можливо, він буде одним із найкращих, найцінніших. Під час війни він в принципі зародився, і він буде продовжувати жити під час війни", — розповіла засновниця фестивалю.

Усі виступи на фестивалі будуть волонтерськими, завдяки чому максимум залучених коштів спрямують на ЗСУ. Головними зірками Ше.Festу організатори називають захисників.

Проєкт виник у 2014 році як елемент національного опору. Тож у 2023 році він точно має об’єднати українців.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100