реклама

реклама

З 10 до 25 липня  відбувся другий сезон благодійного туру українського гурту KOZAK SYSTEM в межах проєкту «Співаймо заради Перемоги!». Тур маленькими містечками та селами став можливим за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді».

DSC01898

Під гаслом «Ти або в ЗСУ, або для ЗСУ» музиканти відіграли 10 вуличних концертів. Вони проходять без квитків, сцен, банерів, бар’єрів. Але з чітким меседжем: мотивувати українців на боротьбу та підтримку ЗСУ.

На виступах KOZAK SYSTEM збирають кошти на потреби Збройних сил України. В результаті донати українців конвертовані у 20 дронів. 10 з них вже на передовій допомагають нашим військовим, ще 10 виготовляються та скоро також будуть доставлені на фронт.

«Коли на твою країну напав ворог, важливо, щоб у найвіддаленішому селі від фронту, кожен українець відчував себе дотичним до фронту, до допомоги ЗСУ. Кожен може просто прийти на концерт, кинути декілька гривень та доєднатись до покупки дрона, який ми передамо на фронт. Тим самим долучитися до руху спротиву та зробити свій вклад до Перемоги. Тут мова йде про єдність, об’єднувальний фактор цих акцій»,розповідає Іван Леньо, соліст гурту KOZAK SYSTEM.

Під час концертів Іван Леньо розповідає про власний досвід переживання повномасштабної війни, історії товаришів-побратимів з передової, творчість під час війни та багато спілкується зі слухачами. А ще на конкретних прикладах доводить, що від кожного залежить результат головної битви української нації.

363391154_830036828476180_8314147412646229535_n

На концертах глядачі декламують українські вірші, а діти хором співають «Біля тополі». Майже на кожному концерті музиканти чи самі глядачі знімають вірусні відео, що потім розлітаються соцмережами. Таким стало відео з 91-річною бабусею з Краснопілки на Вінничині, яка прийшла на концерт до своїх кумирів та пообіцяла дочекатись Перемоги. «Я пережила Другу світову війну, – сказала бабуся музикантам, – але хочу дочекатися закінчення цієї. Ви – мої кровиночки, дай Бог вам здоров’я». Ролик зі щирими емоціями жінки зібрав 386 тисяч переглядів. Інше відео вчительки російської мови з-під Бахмута, яка принципово відмовилась від мови ворога та у свої 64 роки змінила професію, зібрало в коментарях слова подяки й гордості за свідомий вибір та за цю історію-приклад на широкий загал. А запис 14-річного Івана Криволапа з Корсунь-Шевченківського вразив користувачів соцмереж, коли той 11 хвилин читав поему Тараса Шевченка «І мертвим, і живим…» напам’ять.

«Ці концерти сьогодні не про розваги, а про підтримку, об’єднання, згуртованість, дотичність та мотивацію людей. Ми бачимо, як українці переживають катарсис, отримавши змогу прочитати вірш, розказати власну історію відмови від будь-чого російського, поділитися переживаннями про батьків чи родичів, які зараз на передовій. Усі ці маленькі елементи пазла складаються разом в єдиний постріл у бік ворога. Бо в момент, коли наші пам'ятки культури та мову хочуть знищити, коли війна йде за нашу культурну спадщину й українську самобутність, важливо  зберегти та підтримати цю національну ідентичність. Раді, що разом з гуртом KOZAK SYSTEM можемо бути дотичні до цього», – коментує Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

KOZAK SYSTEM у межах туру «Співаймо заради Перемоги!» виступили в Могилів-Подільському, Корсунь-Шевченківському, Яготині, Городищі, Ромнах, Лубнах, Краснопілці, Саранчуках, Єлизаветівці й Білогір’ї. Наразі гурт продовжує збирати кошти на потреби ЗСУ на гастролях за кордоном.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100