реклама

реклама

Колективну виставку «Укорінення» відкрили в Черкасах, у галереї «Брама», 20 січня. Виставка реалізована за результатами Open Call.

IMG_20240120_135636

Організатори відібрали роботи дев'яти авторів з Києва, Львова, Кам'янського, Ужгорода, Ізмаїла та Хмельницького. Провідною у творах митців стала тема соціальної ідентичності.

Проект спрямований на відкриття значущості, зв'язків, впливу культурних, історичних, соціальних та природних аспектів на формування та збереження національного духу.

Про це повідомила під час виставки фундаторка галереї «Брама» Тетяна Сегеда.

IMG_20240120_142046

– Виставка «Укорінення» – результат відкритого конкурсу, оголошеного на початку осені 2023 року. Нам надійшло близько 98 заявок художників із різних міст України. Ми колективно відібрали 9 художників, які, на нашу думку, максимально розкривають питання «укорінення». Це як певне дослідження: воно показує, що є важливим для художників у їхній творчості, який процес надихає їх на створення того, що залишається з нами, і що можна передати наступним поколінням, – сказала Тетяна Сегеда.

На виставці були представлені роботи Анни Бартосік, Дениса Тимчишина, Діни Нерубащенко, Євгенії Григор'ян, Марії Парамонової, Олексія Динника, Стефана Стойкова, Яни Гудзан, Ярослава Леонця. Приїхати на відкриття до Черкас змогли тільки четверо митців.

IMG_20240120_141514

– Дуже щаслива, що потрапила вперше в своєму житті на українську виставку, але за межами міста, в якому живу. Open Call відразу відгукнувся мені своєю назвою, раніше вже працювала над чимось спорідненим.

Я перебувала в кризовому стані, у творчому сенсі, коли створювала ці роботи. Мені просто треба було його відрефлексувати. По-перше, зазирнути йому в обличчя, дослідити кольори цього стану (насичені сині, пурпурні), і, водночас, знайти те, що може підтримати в цьому стані, – розповіла художниця з міста Кам'янське Марія Парамонова про свої роботи «Три матері».

IMG_20240120_143204

Данило Савенко прийшов на виставку для натхнення. «Браму» він неодноразово відвідує як гість, також виступав там як фахівець з 3D візуалізації, митець.

– Якби в мене був вибір, яку з картин придбати сьогодні, я б обрав «Гра. Безпечне місце» Яни Гудзан. Вона найяскравіша, – поділився Данило Савенко.

Експозиція триватиме до 16 березня.

Галерея «Брама», вул. Байди Вишневецького, 13, місто Черкаси

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100