реклама

реклама

Автори різних випусків літературно-мистецького журналу «Олександрійський маяк» презентували свої твори в Черкасах, у Творчому пабі «UKRиття». На заході були присутні письменники й поети з Черкащини, Житомирщини, Кіровоградщини.

IMG_20240213_171134

Незалежний літературно-мистецький друкований журнал зареєстрований навесні 2022 року у м. Олександрія Кіровоградської області. У часописі друкуються письменники, поети, краєзнавці, журналісти з усієї України.

– Тоді, два роки тому, я не могла навіть уявити, що зараз буду, в ролі головного редактора, збирати таку потужну черкаську аудиторію з поетів, письменників. Це надихає, – звернулася до присутніх засновниця журналу Аліна Шевченко.

IMG_20240213_164742

Авторка із Чигиринщини під псевдонімом МАРІАМ розповіла, що друкувалася в багатьох альманахах, проте не вистачало хоча б онлайн-зустрічей, очних зібрань мистецької спільноти:

– Тут по-особливому приємно, бо, все ж таки, краяни. Усе відбулося так несподівано, ще кілька місяців тому ми з Аліною Шевченко говорили про те, щоб зібратися в Черкасах, - каже Маріам, тобто Діна Горбенко

У вірші «Країна» поет із Житомирщини Вадим Жалюк розповідає про російських «визволителів», які прийшли на українські землі у 2014 році. Автор називає власні вірші «експериментом над читачем», оскільки більше тяжіє до прози. До речі, він один з організаторів фестивалю Шодуарівська альтанка.

IMG_20240213_165158

– Я працюю в соціальній сфері, пишу невеликі оповідки для дітей та про дітей: вони мають проблеми з законом, виховуються в сім'ях, де батьки ухиляються від виконання своїх обов'язків. У цьому випуску «Олександрійського маяка» вийшли декілька моїх прозових замальовок, – сказав Вадим Жалюк.

Письменниця Тетяна Брукс прочитала своє оповідання «Сповідь старого Маяка». Вона наголосила, що в Черкасах багато талановитих поетів, прозаїків, членів Національної спілки журналістів України, кожен із яких мріє зібрати повний зал читачів. Тетяна Брукс побажала колегам енергії та творчих злетів.

Враженнями від заходу поділилася черкаська літературознавиця Ганна Клименко-Синьоок. До створення майбутніх випусків журналу планує залучити молодь Черкас – учасників літературної студії, яку очолює.

IMG_20240213_175810

За словами Ганни Клименко-Синьоок, це гарна можливість бути опублікованим, зокрема так формується культурна, літературна спільнота.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100