реклама Делікат

17 квітня 2024 року на Черкаський залізничний вокзал прибув незвичайний поїзд – «Мультипотяг» із творчою командою, захопленою ідеєю продемонструвати світу, що українським музикантам до снаги в обмежених умовах із обмеженим часом створити якісний музичний продукт.

IMG_20240417_191049

Унікальний мистецький проєкт «Мультитрек», що вперше вийшов на ютуб-каналі у грудні 2023 року, нині  трансформувався у реаліті-шоу «Мультипотяг», надавши учасникам можливість мандрувати Україною та знімати кліпи на створені у купе потяга треки, залучаючи місцевих жителів до творчого процесу. Учасниками другого випуску «Мультипотягу» стали Настя Гонцул, Козак Сіромаха і Давид Голубенко, які, за умовами проєкту, ступивши на Черкаську землю, мали впродовж обмеженого часу створити відеокліпи на написані у дорозі пісні.

Відповідно до результатів першого конкурсу Настя Гонцул із продюсерками Дашею Кубік та Дашею Майоровою взялися за знімання кліпу з бюджетом 70 000 гривень; Golubenko з Алєксєєвим і Владом Булавою отримали у розпорядження 30 000, а Козак Сіромаха зі своїм директором Миколою Кучерявим, заручившись підтримкою Марка Куцевалова і Євгена Тріплова підійшли до знімань із мінімальною сумою — 10 000, гривень.

438196486_7324920047625299_5691955705749574725_n

Команди з пристойнішими бюджетами залишилися творити в обласному центрі, маючи можливість скористатися послугами стилістів та візажистів, орендувати для знімань обласний театр, краєзнавчий музей та інші приміщення, залучити вихованців школи танцю «Max dance» Максима Оробця. У той час Козак Сіромаха зі своєю групою підтримки, як і годиться козакові, подався у серце Гетьманщини – на Чигиринщину. Унікальний скансен «Козацький Хутір» у селі Стецівка – мальовниче місце сили, місце схрону культурної спадщини з відреставрованою майстрами-умільцями Миколаївською церквою XVIII століття – чудовий вибір локації для кліпу в кращих українських традиціях.

До створення відео на пісню Козака Сіромахи активно долучилася місцева творча спільнота – актори й акторки Черкаського театру Шевченка, яким не раз доводилося втілювати образи козацької доби на сценічному майданчику, хранитель козацьких традицій Олександр Проценко.

Попри дощову погоду та пронизливий вітер з Холодного Яру, на зніманнях панувала тепла атмосфера єднання й порозуміння, адже, як звучить у пісні Козака Сіромахи: «Станемо колом, браття, нехай палає багаття. Залізо до вогню вогнем стає, поки серце гаряче долю кує».

1

– Для мене, Козак Сіромаха – це такий прототип сучасного Козака Мамая, що у своїх піснях розкриває сучасне бачення всього, що відбувається навколо. У його кліпах зустрічається не тільки козацька зброя, але й найменші деталі, притаманні козацтву, такі як одяг, обробка металу, випікання хліба, атрибути Рідної віри і багато чого іншого. Тема козаків багатогранна – від лірики, любові, кохання до піднесення бойового духу. Особисто я маю за честь бути учасником цього проєкту. З великою повагою і вдячністю відношуся до людей, які в наш складний та важкий час, час війни, намагаються донести до суспільства те, що ми не були свинопасами і гречкосіями та жили на «Окраїні». А ми – козацького роду, ми маємо свою культуру, традиції, бойові мистецтва та впродовж багатьох століть боремося за свою свободу та незалежність! – поділився враженнями від участі у виднограї Олександр Проценко.

За словами ідейних натхненників шоу,  головним сенсом проєкту є  розвиток української культури, створюючи нову українську музику та якісний контент у такі непрості часи.

photo_5427350473612058918_y

– Пишаємося, що стикаючись, як і кожен українець, кожного дня з новими викликами, ми йдемо вперед, створюємо нові робочі місця, даємо простір та майданчик для прояву творчості квіту українського культурного кластеру та маємо змогу робити донати, – зазначає команда «МУЛЬТИТРЕК» на фейсбук-сторінці проєкту.

Як проходила творча мандрівка музичним потягом, які пригоди трапилися з героями реаліті-дійства на Черкащині, які перепони мусили подолати музиканти на шляху до створення фінального продукту та хто отримає виграш у сумі 50 000 гривень, що покликані допомогти ЗСУ, дивіться у другому випуску програми «МУЛЬТИПОТЯГ» на ютуб-каналі «МУЛЬТИТРЕК».

IMG_20240417_192720

Ольга Квятковська

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100