реклама Делікат

На інклюзивні змагання «Звитяга Нескорених» до Черкас з'їхалися понад 100 стронгменів – ветеранів війни, військовослужбовців, представників силових структур, курсантів із усієї України. Зокрема, учасники представляли міста Маріуполь, Харків, Запоріжжя, Чернігів, Київ.

765

Кожен міг обрати для себе вид спорту: жим лежачи, веслування на тренажері, аеробайк чи ривок гирі.

Своїми враженнями від події поділився ветеран із Канева, який захищає країну з початку російсько-української війни Євгеній Руденко

– Війна для мене почалася ще в 2014 році. АТО, потім ООС, повномасштабне вторгнення рф... Протягом двох років після важкого поранення жив по госпіталях. Мене збирали по шматках. Коли покращився стан здоров'я, закінчив університет банківської справи в Черкасах, потім робота, сім'я. Потихеньку життя налагодилося. Спорт – найкращий метод реабілітації. Коли людина не знає, куди діти себе після війни – спорт рятує.

IMG_20240728_143623

Змагання організували благодійники спільно з громадською організацією «Федерація стронгмену України» за сприяння Міністерства молоді та спорту України, обласної та міської влади.

Президент громадської організації «Федерація стронгмену України» Сергій Конюшонок розповів, що вони мають на меті охопити якомога більшу кількість ветеранів, тому змагаються що два тижні в новому регіоні.

– У такий спосіб розвиваємо систему спортивної реабілітації ветеранів, – сказав Сергій Конюшонок.

IMG_20240728_133406_1

Головним суддею «Звитяги Нескорених» у Черкасах був чемпіон світу зі стронгмену Василь Вірастюк. Мотивацією для спортсменів та спортсменок стала можливість увійти до складу команди, яка візьме участь у відповідних змаганнях стронгменів у Мадриді, наголосив він.

– Кожен учасник сьогоднішніх і майбутніх змагань буде отримувати рейтингові бали, за підсумками цього ми будемо відбирати учасників на міжнародні змагання, які ми плануємо провести в жовтні цього року під час фестивалю «Arnold Classic Europe».


За словами голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, ветеранський спорт допомагає пізнати, повернути самого себе. Громади Черкащини, зі свого боку, готуються до повернення захисників.

– Під час спілкування з громадами ми часто наголошуємо на діях після повернення захисників і захисниць. Це комплексне завдання: починаючи реабілітацією, закінчуючи реінтеграцією наших хлопців і дівчат. Їхнім поверненням у суспільство, сім'ї, на робочі місця.

IMG_20240728_134949

Стронгмени, які посіли призові місця у своїх видах спорту і 60 категоріях, отримали медалі й подарунки.

IMG_20240728_132224_1

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100