реклама Делікат

17-18 серпня у Моринцях на Звенигородщині було гаряче, і не тільки від спеки, пишуть «Вісті Черкащини».

Фото: viche.ck.ua


Гаряче від значної кількості творчих людей, колективів, їхніх шанувальників, поціновувачів мистецтва, що зібралися з усієї України вклонитися батьківщині нашого Пророка Тараса Шевченка та задонати на ЗСУ.

Цьогоріч на «ШеФесті», як і завжди, була зона без алкоголю. Працювало безліч цікавих локацій: просвітницька галявина, музична сцена, театральна сцена, фольк-сцена, дитяча галявина, ярмарок майстрів, територія їжі, художня галявина, екскурсії. Відпочити та відновити сили можна було в наметовому містечку. Під час тривоги – сховатися в укриття.

Фото: viche.ck.ua


На фестиваль завітали популярні українські гурти: «Кому вниз», «Хорея козацька», «Mnishek», «Крутий заміс» тощо. Насиченою була й фольклорна програма, в якій брали участь фольклорні колективи та виконавці не лише зі Звенигородщини, а й з інших районів.

Просвітницька галявина запропонувала слухачам поради із відновлення ментального здоров’я, лекцію про Шевченка і бароко, Шевченка і Переяслав тощо.

Фото: viche.ck.ua


Театральну сцену першого дня представляв Київський академічний театр юного глядача на Липках («Вусата зустріч»), а другого – Харківський державний академічний український драматичний театр імені Тараса Шевченка (Шевченко 2.0).

На фесті можна було отримати: майстер-клас із петриківського розпису, в’язання кошика, гуашевого живопису, оригамі, послухати казок Сашка Лірника, поспілкуватись із дитячим письменником Сергієм Пантюком та поласувати улюбленої страви Тараса Шевченка – борщу з карасями.

Фото: viche.ck.ua


«Загалом було цікаво, пізнавально та смачно», – резюмує звенигородчанка Аліна свої враження від поїздки.

«Шкода, що не всі змогли залишитись на ночівлю, все побачити – не реально. Ми, наприклад, вимушені були повертатись додому, бо маємо чимале господарство. Дороги бажають кращого. А тому пропустили, думаю, найцікавіші виступи, які, за традицією, планують на кінець доби», – розповіла Анна Жуківська.

Фото: viche.ck.ua


«Титанічний труд! Респект організаторам!» – прокоментувала Марина Климів, що завітала на фестиваль аж із Вінниці.

Про суму зібраних спільними зусиллями для ЗСУ коштів організатори повідомлять найближчим часом.

Фото: viche.ck.ua


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100