реклама Делікат

– Я не народжений для війни, ну серйозно. Я взагалі на війні не зустрічав тих, хто був би для неї народжений! В армії я бачив трактористів, маркетологів, бізнесменів, барменів, власників пасік та СТО. Ще три роки тому я судив про війну з фільмів і комп’ютерних ігор, не повторюйте моїх помилок. Війна не схожа ні на те, ні на інше. Ми не стріляємо з ранку до вечора, не здійснюємо подвиги 24/7.

IMG_20240820_193853

З цих слів бійця Третьої штурмової бригади, Заслуженого артиста України Євгена Авдєєнка «Авдєя» розпочалася моновистава «Ненароджені для війни». Захід відбувся у Черкаському будинку культури імені Івана Кулика.

Він переповідав історії побратимів і посестер, говорив про те, свідком чого став сам: як кохають, як втрачають, як жартують на війні. Реквізитами «Авдєя» стали ящик від снарядів та армійська фляга.

Режисер-постановник вистави – художній керівник театру «Чорний квадрат» Анатолій Нейолов.

IMG_20240820_191938

Журналістам Прочерку Євген Авдєєнко розповів про початок своєї акторської кар’єри. Зізнається, до 2019 року грав ролі російською мовою.

– У 2001 році приїхав до Києва із Сум. Поступив у Театральний тоді інститут імені Карпенка-Карого на курс михайла рєзніковича – наразі зрадника України. Потрапив я до нього в театр Лесі Українки, тоді ставили вистави російською мовою. Під час помаранчевої революції я багато переусвідомив, у 2019 році покинув театр. Тільки десь у 2018 році відмовився зніматися в російськомовних серіалах. Отак я поступово йшов до себе націоналістично-усвідомленого.

У 2019 році почав проходити військові вишколи у громадській організації «Український легіон», тренувався разом з бійцями Азов. Він став на захист країни з першого дня повномасштабного вторгнення.

– 24 лютого спочатку поїхав у добровольчий батальйон. З лідером Добробату Дмитром Корчинським я співпрацював і по деяким творчим моментам. Був у нього два місяці в підрозділі, потім повернувся в ССО «Азов» Київ, відразу в артилерію.

IMG_20240820_192234

Військові, чиї історії переповідав Євген Авдєєнко, зараз «на нулі», можуть навіть не знати деяких нюансів, які про них розповідають. – Нехай це буде сюрпризом, – поділився актор.

Серед меседжів вистави: донести до глядачів, що армії потрібні люди.

Після вистави на сцену вийшли представники громадської організації «Центурія». Молодь згадала, зокрема, полеглих захисників країни.

Насамкінець «Авдєй» нагадав про цінність життя.

– Не так важлива смерть. Важливе життя, як ви його прожили. Не так важлива смерть, бо вона від нас не залежить, вона – випадкова. Життя – те, що належить саме нам. Його треба прожити гідно, щоб потім десь там, коли вас зустріне Бог, ви подивилися йому в обличчя з легкою усмішкою і гідністю. Слава Україні!

IMG_20240820_210037

Побратим Євгена із позивним «Космос», який долучився до організації заходу, закликав усіх підтримати захисників донатами. Кошти будуть перераховані на закриття потреб Третьої штурмової бригади.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100