Вийшла друга серія фільму «Вогонь волі» про подорож на Соловки трьох журналістів – редактора газети «Козацький край» Олега Островського, редактора газети «Прес-центр» Андрія Кравця і редактора газети «Вечірні Черкаси. Умань» Володимира Гамалиці та отця Василя Циріля, інформує газета «Козацький край».


Нагадаємо, що подорож, довжиною 5500 кілометрів, здійснена шляхом заслання на Соловки (через Москву й Архангельськ) останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського.

Учасники експедиції побували і на козацькій Хортиці та в Пустовійтівці – селі на Сумщині, де народився славний кошовий. Вогонь свічі, запаленої у церкві Петра Багатостраждального (Калнишевського) в Холодному Яру, провезли до Соловків і повернули назад. 

 

На острові посеред Білого моря, біля монастиря, де утримувався Калнишевський, посадили паросток дуба з Хортиці, а в церкву в Холодному Яру з Соловків привезли камінь, який тепер вмонтовано у підлогу на місці, звідки священик звертатиметься до прихожан…

ТУТ можна переглянути другу частину фільму «Вогонь волі».

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Володимир 29.12.2012 14:56
Молодці!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Серегин 28.12.2012 20:34
ну що сказати. Поїздка не зробила народу України краще. Ці гроші можна було б в притулок віддати.
Але хоч мізки на місце вправляє. Колись читав "Архіпелаг Гулаг" Солженіцина, не вірив що таке може бути. Виявляється, може.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 U&S 28.12.2012 12:43
Приємно здивований. У Черкасах ще є журналісти, здатні відірватися від крісла перед комп’ютером?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100