реклама

реклама

Хор Черкаського музичного училища вразив міжнародну спільноту своїм співом. На Сьомому міжнародному хоровому конкурсі, що відбувся нещодавно у Братиславі, черкаський колектив виборов одразу два «золота» та навіть отримав найголовнішу винагороду – «гран-прі».


Хор Черкаського музичного училища – єдиний серед 32 колективів, що представив на конкурсі Україну. Загалом же у ньому взяло участь 14 країн, серед яких Норвегія, Таїланд, Чехія, Австрія та Росія.


– Про цей конкурс ми дізналися в інтернеті. Прочитали про нього дуже багато схвальних відгуків. Вирішили спробувати, – зазначає керівник хору Наталія Шмараєва-Гожа.

Конкурс відбувався у Словаччині у місті Братислава.


– Це справжнє місто хору, адже там вісім хорових конкурсів на рік. Місто чудове! Невеличке, однак дуже привітне, – характеризує закордонну поїздку Наталія Іванівна.

У Братиславі черкаський колектив виступив у двох номінаціях: «академічний мішаний хор» та «акапельний спів». В обох – здобули «золото».


– Ми заспівали вісім пісень у двох номінаціях. Особливо нас вразила якість акустики. Вона така довершена! У нас навіть на очах натиналися сльози! – каже пані Наталія.

Зворушились від співу і члени журі.

– Журі там дуже справедливе. Шестеро осіб – усі професіонали. Голова журі сказав, що ми виграли «гран-прі». Вони були шоковані нашим виступом, похвалили за драматургійність. Це було маленьке дійство! – пригадує керівник хору.


Черкаський колектив співає разом вже два роки, однак назву йому поки не придумали.

– У нас немає поняття «я», лише «ми». Це й допомогло так гарно виступити. Ми були дуже щасливими на сцені. Я зрозуміла, що колектив народжується на сцені, під час виконання твору, – омріяно згадує Наталія Іванівна.


Тепер же хор Черкаського музичного училища вражатиме співом і черкаську публіку. Відбудеться це 20 травня у філармонії.

Дивіться також ВІДЕО з події.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100