реклама Делікат

Більше семи сотень світлин розвішали черкаські фотографи для «сушки», що відбулася в Черкасах у суботу, 5 жовтня. Організували неординарну фотовиставку двоє черкаських дівчат – Аліна Кононенко та Оксана Єфремова.

Черкаська «фотосушка» об’єднала фотографів різного рівня – поряд зі світлинами аматорів висіли фото досвідчених профі.

Суть «фотосушки» полягає в тому, що будь-який учасник міг почепити свої роботи на мотузки за допомогою звичайних прищіпок для білизни. Також усі охочі могли забрати фото, що їм сподобалося. За словами організаторів, до вечора мотузки залишилися повністю «голими» – усі фотографії знайшли своїх нових власників.

– Фотографів для участі ми не шукали. Виникла ідея, створили паблік у соцмережі «Вконтакті» для реєстрації фотографів, поширили його серед знайомих. А далі вже ініціативні фотографи реєструвалися. Результатом ми дуже задоволені. Приємно, що прийшло стільки людей, що для участі так багато фото було, – розповідає одна з організаторок Оксана Єфремова.

Довжелезна мотузка з фоторядом висіла по бульвару Шевченка від вулиці Смілянської до вулиці Леніна. Спочатку організаторки чіпляли світлини самі, потім свої творіння почали чіпляти й фотографи.

Десять своїх найвдаліших фото приніс для «сушки» Дмитро Шарий. Пригадує: через вітряну погоду фото прикріплювати довелося не лише на верхній мотузці, а й знизу. В іншому випадку вони «злітали». Для акції Дмитро відібрав кілька пейзажів та портретів, у кольорі та чорно-білі.

На фото – Дмитро Шарий. Світлина з його сторінки в соцмережі «Вконтакті»

На фото – Дмитро Шарий. Світлина з його сторінки в соцмережі «Вконтакті»


– Як для першого разу, то вдалося все. Було кілька проблем через вітряну погоду, але справжнім ентузіастам це не стало на заваді. Було приємно чути позитивні коментарі про свої роботи від людей, які проходили повз, а ще приємніше було зрозуміти, що все ж у нашому місті є справжні талановиті люди, – розповідає учасник «фотосушки» Дмитро Шарий.

Він каже: спочатку відслідковував, хто забирав його фото, втім, у розпал виставки зробити це стало вже практично неможливо.


– Після «фотосушки» ще поспілкувалися за чашкою чаю з фотографами, які лишилися. Будемо тепер чекати наступної нагоди, щоб знову так зібратися, – говорить Дмитро.

Радіє виставці і ще одна учасниця Марина Постригань. Вона займається фотомистецтвом близько п’яти років. «Сушити» вона принесла сім портретів свого авторства.

– Враження – позитивні! Це хороша можливість аматорам показати себе і побачити реакцію оточуючих, адже для фотографа бути оціненим – це дуже важливо. Трішки засмутило лише те, що фотографії повисіли зовсім мало. Дехто приходив пізніше, а фото вже не було. Це треба врахувати в організації, – впевнена Марина Постригань.


Водночас для черкаського фотографа Миколи Петренка «фотосушка» – це нові знайомства з однодумцями. Щоби ті, хто забирали фото, знали його автора – підписався на звороті.

– Лишилася купа позитивних вражень. Сподіваюся, у подальшому організатори проведуть не один такий захід, – каже Микола.


Натомість організатори заходу запевняють: навесні планують провести вже нову «фотосушку», на якій хочуть зібрати ще більше фотографій.

Дивіться також ВІДЕО з події. Автор – Тінна Тіхоненко

Усі фото – зі сторінки «Фотосушки» в соціальній мережі «Вконтакті»

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Дима 13.10.2013 05:01
Цитую ЗРИТЕЛЬ:
Цитую ОК:
очень понравились работы Димы Шарого, особенно удачно вышла "девушка лежащая на траве".


ДИМА, хватит себя хвалить и указывать какая работа у тебя лучшая)))


Эмм.. Чтоо?) Для меня все работы, которые я принес, лучшие и каждая ценная)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 ЗРИТЕЛЬ 09.10.2013 22:46
Цитую ОК:
очень понравились работы Димы Шарого, особенно удачно вышла "девушка лежащая на траве".


ДИМА, хватит себя хвалить и указывать какая работа у тебя лучшая)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 ОК 08.10.2013 12:18
очень понравились работы Димы Шарого, особенно удачно вышла "девушка лежащая на траве".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100