реклама

реклама

Програма Європейська Освіта прагне, аби всі студенти були задоволені вибором університету та спеціальності. Проводячи співбесіди та консультації, Програма дійшла висновку, що до кожного студента необхідно знаходити індивідуальний підхід. Максим Москаленко яскравий приклад цьому. Про це пише euroosvita.info

Москаленко Максим, м. Черкаси, наразі студент Вищої гуманітарної Школи ім. Б.Пруса

- Скажіть, Максиме, чи хтось вплинув на Ваш вибір навчатися за кордоном? Можливо, це батьки наполягали на цьому?

- Ні, ніхто не наполягав. Батьки завжди знали, що я творча людина. В школі я завжди був одним з найактивніших учнів, грав на гітарі, писав статті для шкільної газети, приймав участь в різноманітних творчих конкурсах (в тому числі на рівні України). Був солістом вокального дуету, нас називали «золотими голосами» школи. Але вступив до польського університету не тому,що я такий, який є, а тому що в Черкасах, як гадали мої батьки, гублю свій талант.

- Які склалися перші враження від Польщі? Чи не виникає мовного бар’єру? Як нам відомо, Ви поїхали до Польщі майже без знання польської мови.

- Враження склалися чудові. Я прибув до Польщі 25 вересня, навчання в мене починається 6 жовтня, є багато часу. Я вже встиг пішки пройти пів міста. Варшава – неймовірне місто, я отримав незабутні враження. Мені все поки що подобається, одразу в університеті видали студентський квиток та поселили до гуртожитку, де умови мене влаштували (велика кухня, просторі кімнати, по три студенти в кімнаті, абсолютно новий холодильник та не погана електрична плита). Щодо мови, то я дійсно не дуже добре володію польською, але все розумію, правда не говорю та знаю все прийде з часом.

Р. S. Спочатку Максим хотів обрати інший університет та інше місто, але завдяки своєму досвіду, голова приймальної комісії Білецька Олена змогла переконати його зробити правильний вибір для реалізації своїх творчих здібностей.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100