реклама

реклама

Працівники черкаського ресторану японської кухні «Yoshi Fujiwara», які гідно витримали перевірку знімальної групи програми «Ревізор», що на «Новому каналі», та отримали народну відзнаку, досі не можуть оговтатися від пережитого. Як зізналася «Прочерку» керуюча та співвласник ресторану Оксана Фудзівара, два дні навіть не могла говорити.

– Наша команда отримала такий емоційний заряд після приїзду «Ревізора»! Після цього, правда, не можеш два дні говорити, тому що камера все «забрала». Я не могла навіть поворухнути язиком, – усміхається пані Оксана.

Співвласниця ресторану говорить, що на візит «Ревізора» чекали з часу створення програми, але оскільки знімальна група весь час оминала увагою їхній заклад, то на ревізію вже навіть не сподівалися.

– Три роки «Ревізор» їздить до Черкас. Ми навіть не думали, що до нас прийдуть, тому що вони (знімальна група «Ревізора», – ред.) полюбили «Фугу», двічі туди їздили. Вже думали, що їм тема японської кухні нецікава і її не будуть розкривати, – каже Оксана Фудзівара. – У першу чергу, обурювалися тим, що до нас не приходить «Ревізор», наші гості. І працівники нашого ресторану дуже хотіли відчути на собі ревізію, тому що є великими шанувальниками програми, яка стала культовою, таким собі українським Мішленом (Мішленівська зірка – найбільш відома і впливова відзнака для представників ресторанного бізнесу, – ред.).

За її словами, чутки про те, що до Черкас приїхав «Ревізор», до них долетіли швидко.

«Для того, щоб освідчитись у коханні Черкасам, цієї темної ночі ми підсвітлювали стелу... ліхтарями мобільних телефонів! Ви – сильні та круті, черкащани! Любимо вас!» – процитували відгук редактора «Ревізора» Анни Жижі в офіційній групі програми в соціальній мережі «ВКонтакті»

«Для того, щоб освідчитись у коханні Черкасам, цієї темної ночі ми підсвітлювали стелу... ліхтарями мобільних телефонів! Ви – сильні та круті, черкащани! Любимо вас!» – процитували відгук редактора «Ревізора» Анни Жижі в офіційній групі програми в соціальній мережі «ВКонтакті»


– Чутки кілька годин ширилися містом. Однак я була зайнята внутрішніми проблемами. Ви ж знаєте про «чорний понеділок», коли підскочив курс долара. Для всіх рестораторів нашої країни це був великий удар. І потрібно було думати, як це все витримати і як діяти надалі. Я вийшла з ресторану подихати свіжим повітрям, прийти до тями, а тут заходить бородатий чоловік (новий ведучий «Ревізора» Вадим Абрамов, ім’я та прізвище якого «Новий канал» довго тримав у секреті, – ред.) у супроводі камер. Я зрозуміла, що до нас прийшли гості. Це був подвійний стрес, – пригадує пані Оксана.

Згодом, проаналізувавши ситуацію, співвласниця японського ресторану пригадала, що в закладі знаходилися таємні покупці. Вони замовили традиційну страву, але, оскільки до приходу знімальної групи минуло небагато часу, персонал не звернув увагу, що її так і не скуштували.

– Навіть попри те, що Черкаси гули новиною, що в місті «Ревізор», підготуватися до їхнього приходу неможливо. Як би не намагалися все вичистити і прибрати, це неможливо зробити за кілька годин, – переконана Оксана Фудзівара. – І за тиждень неможливо, якщо немає системи і підходу. Камера, як рентген, покаже все! У нашому закладі кожен охочий може пройти на кухню, хоча вона і так у нас фактично відкрита. Показати кухню для нас не було проблемою, ми не боїмося. Однак для будь-якого ресторану знімальний процес – це стрес, оскільки вибиває персонал із режиму. У кадрі ж люди бачать тільки ведучого. А насправді поряд із ним ще знаходиться 15-20 осіб із команди. А треба ще готувати замовлення і обслуговувати відвідувачів, – пояснює складнощі роботи керуюча рестораном.


Коли ведучий інспектував кухню, його рукавички були чистими, запевняє пані Оксана.

– На кухні, перевіряючи витяжку або плиту, були моменти, коли рукавичка від високої температури займалася і з’являлася жовтизна. Але Вадим сам заспокоював, що це є «робочою» жовтизною, – згадує пані Фудзівара. – Заліз у потаємні місця, знайшов пилинку, але відразу сказав, що це нормально для ресторану, де активно триває робота, і так має бути. Загалом кухня була дуже чиста. Однак команді впав у очі накип на сковорідках із зовнішнього боку. Ми зорієнтувалися і замінили сковорідки відразу. Купили дві нові, задокументували це і докупили наступного дня ще. Зробили це, оскільки дуже цінуємо думку «Ревізора». Був ще момент із відсутністю етикетки на японському продукті: стікер із перекладом із японської на українську мову терміну придатності був на коробці, а не на кожній упаковці. У нашому київському ресторані цю вимогу виконують, тому я навіть не чекала, що із цим можуть бути проблеми. Нам довелося «піднімали» сертифікати із печатками на підтвердження якості. Це змусило всіх понервувати. Після цього ми мали серйозну бесіду із постачальником продуктів щодо імпорту товарів із Японії.

Поділилася пані Оксана із «Прочерком» і враженнями від спілкування із новим ведучим «Ревізора».

– Вадим Абрамов – приємний у спілкуванні, не пафосний, харизматичний, живий. Він і пірнав у нашу вітрину, і зачепив краба, і пограв із лобстером. Віршики, як Ольга Фреймут (попередня ведуча «Ревізора», – ред.), не читав! – сміється Оксана Фудзівара. – Ну принаймні кажу про те, що я бачила. Він – людина, якій хочеться відчиняти двері ресторану, перед чарівністю і наполегливістю якої складно встояти. У той же час може суворо і жорстко висловлюватися. Він – експерт у японській кухні. Бував у Японії, багато що куштував. У деяких ситуаціях ми говорили однією мовою і розуміли один одного із півслова. Думаю, новий «Ревізор» буде дуже цікавим.

Оксана Фудзівара говорить, що її команда так переживала, чи отримає відзнаку, що хвилювання навіть передалося знімальній групі.


Редактор програми Анна Жижа навіть розплакалась. Зізналася, що таке сталося із нею вперше. Вадим обняв і привітав, – пригадує співвласниця японського ресторану. – Йоші (чоловік і власник ресторану «Yoshi Fujiwara», – ред.) саме був у Києві. Якби ми не виграли відзнаку, чоловік би засмутився, адже це програма, на думку якої зважають, які б вироки там не виголошували. Ми отримали такий кредит довіри, що тепер уся команда в тонусі!

Відтепер народна відзнака зустрічає гостей ресторану на вході. Як кажуть працівники ресторану, місце обирали відповідно до фен-шую.

Черкаську «ревізію» на «Новому каналі» покажуть вже цієї весни.

Фото із особистого архіву Оксани Фудзівари та сторінки «Ревізора» в соціальній мережі «ВКонтакті»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 11 11.02.2015 22:52
так не фреймут уже ревизор...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Антон 12.01.2015 13:35
Страшна ця Фреймут як атомна бомба. Не соромно з такою фізіономією по телебаченню постійно світитись. Правду кажуть: нахабство - друге щастя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Люстра 30.12.2014 13:10
Живо написано, на дисконтку-голд написано :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #1 иван 29.12.2014 18:58
ездит лазит по подсобкам а у самой дома унитаз не мытый пол года
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100