реклама

реклама

Мистецтво на тілі людини зародилося ще в первісному суспільстві. Проте татуювання служили не тільки прикрасою, але й мали ритуальний та войовничий зміст. У наш час прикрашати своє тіло за допомогою татуювань набуває все більшої популярності. Сьогодні кожна друга людина захоплюється тату та «малює» на тілі різноманітні зображення, які для господаря мають особливе значення: духовність, символічність, власні уподобання чогось, або ж просто прикрашають своє тіло красивим малюнком. Тому «Вичерпно» вирішило поцікавитися у черкасців, які мають татуювання, чому вони обрали саме той малюнок, який вони носять на власному тілі, та в чому його сенс.

3540766078_cae7796dbb_z-710x434

Ірина Малюкова, журналіст ТРК «ВІККА»

- До 24 років встигла набити вже два тату. Жодне не має якихось загальних значень чи трактувань. Взагалі, не вірю, що зображення на тілі вплине на мою долю абощо. На лівій руці в мене фаворитка – лисиця Зоряна. Обираючи малюнок, орієнтувалася лише на його красу, намагалася візуально уявити своє внутрішнє «Я». Нині це моя вірна подруга на все життя, яка в будь-яких негараздах завжди мені підморгне й підбадьорить. Є ще тату на правій руці, я його лагідно кличу «помилкою молодості». Це напис італійською, у перекладі «Якщо не сьогодні, то коли?». Свого часу піддалася хвилі мейнстріму. Зараз саме обираю малюнок, яким перекрию цей «сором». Найпевніше – то буде геометрична фігура: хочеться простоти, суворості й чітких ліній.

Malukova1

Malukova

Олексій Адедиран, баскетболіст БК «Черкаські Мавпи»

На власному тілі маю 5 татуювань, на яких зобразив найцінніше та найрідніше, що маю. Тому перша тату — це дата, коли я одружився та ім’я коханої. У неї така ж сама тату з моїм іменем.

16358788_10158148738105068_456132522_n

Це я в образі скорпіона іду через перешкоди. Але пізніше я почув, що скорпіон на тілі — не дуже добре, хоча й не вірю в ці забобони, та все ж… Тому зверзу я зробив тату знак успіху, який приглушує скорпіона.

16295750_10158148739140068_957092463_n

Я намагаюсь молитися кожен вечір перед сном. Якщо інколи забуваю помолитися, то для цього я зробив наступну тату.

16359319_10158148742485068_790463544_n

І останнє татуювання: ручка, ніжка та ім’я моєї донечки

16344129_10158148746760068_1189064493_n

Юрій Ботнар, голова фракції ВО «Свобода» у Черкаській обласній раді

- Татуювання — справа особистого вибору. Тому й зображення мали б бути індивідуальними, що відображають погляди, наміри, ідеї та життєвий шлях конкретної людини, яка забажала мати на своєму тілі татуювання. У мене є три таких зображення, всі тату — націоналістичні, є певним символом та означенням шляху боротьби за національну й соціальну справедливість, з якого не можна зійти та повернути назад. Одне з татуювань — Ідея Нації у дубовому вінку, інше — Юрій Змієборець, а третє — геральдичний український лев та гасло «Україна понад усе».

Botnar

Артем Горбатенко, курсант ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля

- Тату, яке більше за обсягом, виконане в етнічній стилістиці. Інше тату — з сокирами, коловратом та рунами, відноситься до тематики Скандинавії. Значення цієї тату для мене таке, що з сокирою можна і на війну піти, і будинок побудувати… Та й взагалі, мені подобається сокира як зброя. Руни означають захист, а коловрат – це символ сонця. Я взагалі не дуже віруюча людина та не вірю в забобони. А тату я люблю і вважаю, що це красиво, та вірю в їхній сенс.

Gorbatenko

Gorbatenko1

Дмитро Майдаков, чемпіон Європи з боксу

- Я вирішив набити тату після того, як ми з братом виграли Чемпіонат Європи. Для мене татуювання дає більше впевненості в роботі. Воно викликає у мене бажання піти на тренування і підтвердити мою перемогу, вигравати ще. Але на одному тату зупинятися не буду.

Dima-Maydakov

Юрій Майдаков, чемпіон Європи з боксу

- Бокс для мене – сенс життя. Тому не дивно, що захотів мати на собі малюнок у вигляді боксерських рукавичок. Тату я вирішив набити після того, як виграв Чемпіонат Європи. Для мене це були серйозні змагання та багато значили для мене.

Yura-Maydakov

Сергій Макаренко, журналіст інтернет-видання «Інфоміст»

- На татуюванні 5 китайських ієрогліфів. Кожен з них має, так би мовити, опредмечене значення, крім того, означає певну людську чесноту. Жень (дерево) – людяність і гуманність, І (метал) – справедливість, Чжи (вогонь) – віра, Лі (вода) – мудрість, Сінь (земля) – чесність. Власне, для мене перераховані чесноти – це людський ідеал, до якого я прагну, можливо, це своєрідний кодекс. Як на мене, Людина (саме з великої літери) зобов’язана поєднувати в собі ці чесноти, або хоча б намагатися. Намагаюся і я, правда, поки що із перемінним успіхом. Більше татуювань не маю наразі, але вже давно планую щось зробити, навіть вибрав декілька фраз і малюнок-образ із особистісним значенням. На жаль, поки що плани впираються в матеріальні питання. Тату – штука в наш час недешева. Але ще не вечір, як кажуть.

Makarenko

Сергій Пресняков, відеооператор ТОВ «Телекомпанія «Антена»

- З тату зіткнувся на 3 курсі! Я вирішив зробити напис «no pain no gain» — для мене це мотивація не здаватися, розуміти, що нічого в житті не приходить без зусиль, поту (якщо про спорт, то болю у м’язах)! Ще в мене є тату у формі місяця і сонця, які означають мої ініціали СО (Сергій Олександрович), на спині хрест- для мене це особисте, але я вважаю, що кожна людина несе на собі хрест (свою долю), у кожного вона своя. Для мене цей символ — розуміння того, що ти відповідальний за себе, за своє тіло, розум, за близьких і дорогих людей, що життя не вічне, тому треба гідно по життю нести свій хрест!

Presnyakov1

Presnyakov

Роман Регурецький, майстер тату

- Я маю татуювання у вигляді японського Коропа Кої. Особисто для мене це був довгий шлях до вибору даного зображення. І вже майже перед тим, як сам став займатися даною справою, в одній шоу-телепередачі про тату «Маямські чорнила», один майстер розповів про «історію Коропа Кої» і я відразу нею проникся, адже в цьому образі втілювалися всі ті «сторони», які я б хотів зобразити. Прямо «озорение»! Історія така: «Була проста собі рибка, яка плавала в мілкому, тісненькому ставку і мріяла про щось більше, вічне… А єдиний спосіб, щоб вибратися зі ставка – це піднятися по течії вверх по водоспаду. Набравшись останніх сил і рішучості, він вирішив спробувати й поплив. А коли піднявся на самий верх, побачив безкраї можливості океану. Але вже не міг знаходитися під водою – бо за той час, як піднімався по водоспаду, він набрався мудрості, фізичної сили, намагаючись покинути зло, яке діставало його в тому ставку, і він перетворився в дракона». Чудова японська міфологія з філософським нахилом, про яку мало хто цікавиться – а я дуже проникся і відчув це! Татуювання виконувалося у переломний момент в моєму житті, тому й дуже важливе для мене особисто.

Regureckiy

Олег Синегуб, футболіст ФК «Черкаський Дніпро»

- У першу чергу я хочу подякувати своїй коханій, адже це тату – її подарунок на нашу річницю. Без неї я б, напевно, не зробив татуювання, адже не хотілося набивати що-небудь. Потрібно було щось вагоме, життєве. Моє тату означає те, що для мене в житті головне – це сім’я і хобі, яке стало для мене професією. І, звичайно, я намагаюсь ставити перед собою максимальні цілі і йти до них. Зокрема, це трофеї, виграні командою.

Synegub

Олександр Царь, власник магазину шкіряних портмоне

- Спочатку я зробив око дракона, а потім «домалював» повноцінного дракона. Так склалося, що по життю мене завжди супроводжують дракони. Я взагалі люблю це створіння. Він мій захисник. Його функція – відлякувати всяку нечисть від мене. А око має певний сакральний сенс, і виконує скоріше роль помічника. Тому ці татуювання багато значать для мене та є частиною мене.

16295976_1380974518592613_1114774679_n

16344111_1380974138592651_961869059_n

Олександр Швець, телеоператор філії НТКУ «Черкаська регіональна дирекція» («Рось»)

- Моє тату нагадує про казковість, дитинство, а ще я просто люблю фільм «Володар перснів». Люблю плющ і всілякі баночки із різноманітними есенціями, тому в моє татуювання вмістив усе, що подобається. Щодо того, чи хочу ще зробити тату, то скажу, що це, як наркотик, зробив раз, а потім хочеться ще раз.

Отож, татуювання — це своєрідний ідентифікатор особистості, адже на власних тілах наші герої зобразили частинку власної душі! Кожне татуювання має свою особливість та відіграє певне значення для його господаря — характеризує сенс або цілі у житті, піднімає настрій або мотивує до дії, щоб досягти ще більших успіхів.

Shvec

Про це пише "Вичерпно"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100